neptunka 12.02.13, 12:24 Zastanawiam się nad ich zakupem dla 5latki - czy macie może takie rolki? Fajna wydaje mi się możliwość montażu kółek najpierw pod pięty, a potem w jednej linii, pewnie są dzięki temu stabilniejsze dla początkującej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornnella Re: Rolko-wrotki Spokey Kindly 12.02.13, 12:33 Podlinkuj albo wklej fotkę będzie łatwiej Natomiast z doświadczenia własnego na rolkach śmigam od pierwszego założenia, a zaczęłam dopiero po 20-tce, na wrotkach nie potrafiłam przejechać kilku metrów, nawet prowadzenie za ręke nie pomagało. Podobne odczucia mają wszyscy moi znajomi - jeżdzą na rolkach dobrze i doskonale wrotki wspominają jako porażke. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Rolko-wrotki Spokey Kindly 12.02.13, 13:05 montaż "wrotkowy" i jako zwykłe rolki Odpowiedz Link Zgłoś
kornnella Re: Rolko-wrotki Spokey Kindly 12.02.13, 18:41 Ten typ to porażka koleżanka miała dla córki (kupili dziadkowie bez konsultacji) i młoda nie była w stanie jeździć w wersji "wrotki". Niemrawo tylko tupała w nich. W wariancie "rolki" marnie wypadły, ale pierwszy sezon w nich jeździła. Jak koleżanka żartem to określiła - model na tyle tępy żeby sobie krzywdy nie zrobić . Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk Re: Rolko-wrotki Spokey Kindly 12.02.13, 13:23 ja podobne kupiłam dla córki i bardzo żałuję - to w ogóle nie jeździ Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Rolko-wrotki Spokey Kindly 12.02.13, 13:29 Mamy rolki tego typu, nie tej firmy ale tak samo można kółka przełożyć i opcja z dwoma kółkami z tyłu to nieporozumienie...też mi się wydawało, że to ułatwienie a córka w ogóle w tej wersji nie ogarniała , ktoś mi podpowiedział ,żeby spróbować normalnie jak w rolkach ustawić kółka i złapała od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
gizm0 Re: Rolko-wrotki Spokey Kindly 12.02.13, 14:45 Dokładnie tak samo, córka dostała na 3 urodziny, nie dawała rady jeździć na tym. Poszła do szkółki rolkowej, instruktor wsadził ją na normalne rolki i dziecko pięknie pojechało i jeździ do dzisiaj ( ma teraz 4,5 roku). Te przekładane, leża w szafie i drażnią, bo kasy na nie poszło, a wystarczyło dołożyć 60zł i były by porządne rolki. Odpowiedz Link Zgłoś
natbar Re: Rolko-wrotki Spokey Kindly 12.02.13, 14:05 My mamy dokladnie te z obrazka, jako 3-latek moje dziecko stabilnie na nich stało i robiło kilka kroczków, jako 4-latek już sam "pojeździ", jeżeli chodzi o nas to polecam, ale myślę ze to zależy od dziecka, myśmy na łyżwy poszli 1 raz jak dziecko miało 2,5 roku, a to ta sama technika jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Rolko-wrotki Spokey Kindly 13.02.13, 09:54 dziękuję za odpowiedzi, dobrze, że zapytałam was o te rolki, bo byłam na 100% przekonana do ich zakupu kupię zatem rolki w decathlonie Odpowiedz Link Zgłoś