kwiatuszek24 20.07.04, 13:30 Dziewczyna jaki mam kupić materacyk do łóżeczka.Piankowy, kokosowy,gryczany? Taki żeby był wygodny i zdrowy!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dosiadpl Re: Materac 20.07.04, 13:48 ja kupilam kokosowy, w sklepie mi tak doradzono, ponoc najlepszy... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek74 Re: Materac 20.07.04, 13:50 Ja słyszałam, że najlepszy jest kokosowo-gryczany. Taki polecaja w pismach dla mam. Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: Materac 20.07.04, 14:16 natomiast mi na forum pani ekspert doradzila kokosowy lub kokosowo-piankowy pozdrawiam Agga + 28 tyg.Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: Materac 20.07.04, 14:59 Pediatra ze szk rodz polecała kokosowy, gryczany uczula często. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit1982 Re: Materac 18.10.13, 16:08 A ja i dla pierwszego i dla drugiego dziecka kupiłam materac pianka-kokos-gryka. Najgorsze są piankowe. Rozmawiałam z koleżanką- fizjoterapeutką i powiedziała, że za bardzo się odkształca i może przyczynić się do problemów z napięciem mięśniowym u dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kes.kes Re: Materac 14.01.15, 22:06 Ja postawiłam właśnie na piankowy, mam w łóżeczku materac sembella i mimo tego, że jest z pianki nic złego się nie dzieje, a mała mi przesypia całą noc Odpowiedz Link Zgłoś
kot.kot2 Re: Materac 31.01.15, 00:00 A jak długo masz ten materac ? Szukamy z rodziną czegoś dla naszych bliźniaków, mamy dwóch chłopaków mających kłopot z przesypianiem nocy. Widziałem na tej stronce www.sembella.pl modele i zastanawiamy się nad ogarnięciem tego tematu Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Materac 15.01.15, 12:23 Piankowy, lateksowy. Siostra kupila kokosowy, czy gryczany, na dorosle lozko, ja nazywam ten materac pokutnym, na tym sie spi za grzechy, tak jest twardy i niewygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
kes.kes Re: Materac 20.01.15, 13:54 Dokładnie myślę to samo. Jak dobierałam materac dla córki to porównując piankowe z całą resztą to różnica w komfortowej twardości była kolosalna - pianka, jeszcze raz pianka i dobra marka - nie znałam swojej wcześniej ale jeszcze raz mogę polecić materace z sembella Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: Materac 31.01.15, 01:25 najzdrowszy dla kręgosłupa będzie lateksowy, ale jest i najdroższy Odpowiedz Link Zgłoś
kot.kot2 Re: Materac 31.01.15, 09:03 Cena nie gra dla mnie roli bo najważniejsze to jest ich zdrowie. Wpadł mi w oko też model dziecięcy Sembella Forte gdzie połączyli piankę i kokos. To dobrze czy niedobrze Mamuśki kochane ? Odpowiedz Link Zgłoś
kes.kes Re: Materac 31.01.15, 21:32 Z mojego punktu widzenia jest pianka więc fajny, a kokos podobno dobrze wentyluje, a przy maluchach sam wiesz, że w niektórych sytuacjach może robić się wilgotno i gorąco... Jest fajny Odpowiedz Link Zgłoś
kot.kot2 Re: Materac 21.02.15, 17:32 Dziękuję, będę mieć tę markę na uwadze Wiem, że czasem potrafi się coś stać. Można prać wtedy taki pokrowiec, Sembella czy jakikolwiek inny ? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Materac 21.02.15, 19:29 zanim sie zdecydujesz, poczytaj sobie o roznicach miedzy typami materacy: www.jakkupowac.pl/jaki-materac-do-lozka-kupic/ Jak dzieci byly malutkie, to miały kokosowe, ale zupelnie nam nie pasowaly, bo bardzo szelescily i byly bardzo twarde. Szybko wymienilsmy je na bonelowe (sprezynowe).Teraz wymianiamy lozka na wieksze i waham sie miedzy lateksowym a pianka. Odpowiedz Link Zgłoś
kot.kot2 Re: Materac 23.03.15, 22:12 Dużo więcej widzieliśmy piankowych dla maluchów. Model sembella Piano, Forte, wszystko było z pianką (różnymi w każdym razie) i chyba taki w wyniku przewag opinii jest lepszy. Mnie też chce się bardziej wierzyć temu, że elastyczne pianki dopasują się do ciałka, nawet takiego małego. A o szeleszczących materacach jeszcze nie słyszeliśmy Męczarnia? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiam59 Re: Materac 09.11.16, 13:07 Witam. Nie polecam kokosu, ani gryki. Gdy dzieciątko w nocy posiusia się wszystko wejdzie w materac, a że kokos i gryka są produktami naturalnymi, to w połączeniu z moczem zacznie wydawać nieprzyjemny zapach. Poza tym przez to mogą zalegnąć się materacu różne paskudztwa jak na przykład pleśń, roztocza czy grzyby. Polecam pianki wysoko-elastyczne koniecznie otwarto-komórkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Materac 09.11.16, 20:12 Koniecznie posty Pani/Pana wypada zgłosić moderacji za spamowanie Odpowiedz Link Zgłoś
traktox66 Re: Materac 14.11.16, 12:33 Ja polecam materace z naturalnych surowców, możecie poczytać o nich tutak : materacowy.com/2016/10/26/materace-naturalnych-surowcow/ sam taki mam i jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś