aniamamakuby
15.04.13, 11:32
Chciałabym przestrzec przed zakupem wózka X-lander X-move. Zakupiłam taki w czerwcu 2012, a w zeszłym tygodniu mieliśmy wypadek: stelaż/rączka wózka ZŁAMAŁA SIĘ (plastik i metal) na schodach i Syn spadł z całą spacerówką ze schodów wykonując obrót.
Na szczęście nic się dziecku nie stało, bo szczęście było po naszej stronie: Syn był grubo ubrany m.in i czapkę i podwójny kaptur, bardzo mocno zapięty pasami, był założony śpiworek, a daszek mocno naciągnięty, zaś sama spacerówka była zamontowana przodem do prowadzącego (w innym wypadku Syn spadłby twarzą na schody i został przygnieciony przez wózek). W innych okolicznościach mogło dojśc do prawdziwej tragedii.
Gdy kupowałam ten wózek, wówczas nie było na jego temat opinii, był nowością, zaś opinie o jego poprzednikach z lat 2011 i wcześniej były pochlebne. Teraz obserwując rózne fora (np bangla) widzę zdecydowaną przewagę negatywnych komentarzy. Przypadek zmałanego slelaża też już miał miejsce. Moim zdaniem coś jest nie tak z tymi wózkami, ze swojej strony bardzo przestrzegam i odradzam ich zakup. Pod innymi względami też nie byłam zadowolona z tego wózka, także od strony technicznej.
Sprawa została skierowana do UOKiK-u oraz Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej i innych instytucji i zajmują się tą sprawą, prawdopodobnie będą robić ekspertyzę serii tych wózków.