Dodaj do ulubionych

Problem z kupującą na all.

09.05.13, 15:45
Nie wiem jak do tego się odnieść ponieważ zdarzyło mi się to po raz pierwszy.
Wystawiłam w opcji kup teraz ,,quada" dla dziecka,niestety nie mogłam zaznaczyć odbioru tylko osobistego więc wcisnęłam przesyłka pobraniową i opcja odbiór osobisty.W opisie wielkimi literami zaznaczyłam że nie wysyłam jednak za pobraniem i napisałam że inaczej nie mogłam odblokować opcji odbioru osobistego.opisu zbyt długiego nie miałam więc osoba kupująca powinna przeczytać to do końca.
I oczywiście kupują mieszka 600 km od mojego miejsca zamieszkania teraz zaczynają się schody ponieważ kontakt właściwie zerowy z tą osobą,Jedynie to wybrała od razu przez allegro sposób zapłaty czyli pobraniowa ech.pisałąm dwa e-maile do niej teraz po prawie 4 dniach odpisała ale tylko :kiedy wyślę pojazd,podała też numer telefonu na który mam się z nią kontaktować.Dziś też przysłane zostały mi potwierdzenia moich e-maili że przeczytała i nadal cisza.Jak to rozegrać?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Problem z kupującą na all. 09.05.13, 17:54
      nie rozumiem 2 rzeczy- jak to nie mogłaś zaznaczyc tylko "odbior osobisty" ? sprzedawałam ostatnio wieksza rzaecz tylko z odbiorem osobistym i nie było problemu z wyborem takiej opcji na all...
      skoro podała numer do kontaktu-próbowalaś dzwonic i wyjasnic jej sytuacje?
      jak nic nie dotrze do niej a płaciła przez PAyu to mozesz jej oddac kase tą samą drogą.
      i tyle.
      • magdagg2 Re: Problem z kupującą na all. 09.05.13, 18:34
        nie odda kasy bo za pobraniem, czyli nie placi teraz wink
        a nie mozesz jej tego zwyczajnie wyslac za tym pobraniem, przeciez i tak ona to pokrywa. wiem, duze, ciezkie ale napewno sie da, kurierem jakims smile
        • ulas123 Re: Problem z kupującą na all. 09.05.13, 19:51
          Rozumiem rozterki , bo wysłać się da, gorzej gdy kupujący nie odbierze przesyłki,
          bo wtedy trzeba opłacić przesyłkę w obie strony.
          Kiedyś kupujący chciał żebym wysłała wózek za pobraniem /nie miałam tej opcji na aukcji/ ale zaproponował, że najpierw wpłaci na konto za przesyłkę w obie strony. Może tak samo zaproponuj?
    • tosieuda Re: Problem z kupującą na all. 09.05.13, 19:01
      "niestety nie mogłam zaznaczyć odbioru tylko osobistego więc wcisnęłam przesyłka pobraniową i opcja odbiór osobisty"

żeby nie mieć kłopotu z kupującymi,
      najpierw trzeba nauczyć się obsługiwać allegro
      • maja4021 Re: Problem z kupującą na all. 10.05.13, 12:03
        już teraz wiem jak to zrobić w nowym allegro,po prostu nie jestem handlarą ,raczej kupuje niż sprzedaję smile
        ale Ona też może powinna czytać opis ze zrozumieniem (kupiła raptem 3 rzeczy a jednej w ogóle nie zapłaciła ani się nawet nie skontaktowała więc nie jest wiarygodnym kupującym).Tak mam nauczkę i tyle,już wystąpiłam o zwrot prowizji poczekam i wystawie ponownie ,Nauczyłam się juz obsługi allegro tongue_out
        • aleksandra1977 Re: Problem z kupującą na all. 10.05.13, 15:04
          dlaczego wystąpiłaś o zwrot prowizji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka