kika155 11.05.13, 23:58 Poszukuję ciekawej gry dla 7-8 latków. Czegoś co nie zostanie rzucone w kąt po jednym użyciu. Na rynku jest taki wybór, że ciężko się na coś zdecydować. Co możecie polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunia34 Re: Jaka gra dla 7-8 latków? 12.05.13, 00:07 mój 8-latek ma od pół roku grę "Było sobie życie" i cały czas jest nią zainteresowany merlin.pl/Bylo-sobie-zycie-edukacyjna-gra-planszowa_Hippocampus/browse/product/206,1035872.html?place=suggest Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Re: Jaka gra dla 7-8 latków? 12.05.13, 09:12 Mnóstwo rzeczy można polecić, ale zasadnicze pytanie - mają grać sami, czy z dorosłymi? Liczyć umieją? Czytać? Ile są w stanie wysiedzieć przy planszy? Bo jeśli granie z rodzicami, to chyba można już iść w normalne gry dla dorosłych, tylko nie za bardzo skomplikowane - Epoka kamienia, Cesarski kurier, Wsiąść do pociągu. Jeśli do grania w gronie rówieśniczym, to jednak prostsze rzeczy - Pędzące żółwie, Kto to był (z magiczną elektroniczną skrzynią, którą dzieci uwielbiają). Polecam cykl o grach dla dzieci na gamesfanatic.pl albo podpowiedzi sklepu rebel.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska230 Re: Jaka gra dla 7-8 latków? 12.05.13, 10:53 Potwierdzam "Było sobie życie" bardzo wciągnęło moje dziecko. Super gra która dodatkowo uczy. Mój syn 7 i pól lat uwielbia również "Zgadnij kto to". Odpowiedz Link Zgłoś
kr.kr Re: Jaka gra dla 7-8 latków? 12.05.13, 11:13 Moja niespelna 7-latka najchetniej i bardzo sprawnie gra w rumminkuba i scrabble. Jeszcze prawo dzungli lubi. Ale kilka razy probowaly grac z kolezanka i kolega i w ogole im nie szlo...skonczyło sie placzem, krzykiem i fochem A z gier niewymagajacych rozdzielania skloconej gromady niezle sprawdza sie u nas superfarmer i chinczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: Jaka gra dla 7-8 latków? 12.05.13, 14:48 Gry po które sięgają najczęściej moje dzieci dzieci to: Pentago (hit od gwiazdki) Blokus, Carcassonne, Uno, Duchy dobre i złe, rodzinnie zasiadamy do Wsiąść do pociągu, Scrabble Odpowiedz Link Zgłoś
8vivi Re: Jaka gra dla 7-8 latków? 12.05.13, 20:59 Polecam Blokusa. Moje dzieci bardzo lubią tą grę. Odpowiedz Link Zgłoś
vierzieg40 Re: Jaka gra dla 7-8 latków? 12.05.13, 21:30 Polecam Superfarmera, moje córki (i ja też z nimi) uwielbiały w to grać w tym wieku, uczy liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
nieaga Re: Jaka gra dla 7-8 latków? 13.05.13, 07:54 Ja też stawiam na Blokusa, Superfarmer tez na topie a od siebie dorzucę Make'n break- świetna zabawa nie tylko dla dzieci ale i dla rodziców Odpowiedz Link Zgłoś