Dodaj do ulubionych

Auchan versus Real

20.05.13, 09:53
Przyzwyczaiłam się do tego Reala, a mieszkam w miejscu gdzie to jedyny supermarket i teraz zastanawiam się jak żyć z Auchan.

Czy jest dużo droższy, jaki jest wybór, czy są jakieś dobre rzeczy w Auchan ( w Realu były takie możliwe ciuchy designers coś tam)?

Czy ktoś ma porównanie i podzieliłby się swoją opinią?

PS. Jak ktoś zna okolice Warszawy to mieszkam w Raszynie i może ktoś może polecić jakąś inną propozycję na zakupyconfused
Obserwuj wątek
    • dorcia1234 Re: Auchan versus Real 20.05.13, 10:16
      może mało obiektywnie ale jak dla mnie zakupy w Auchan zawsze są tańsze niz w Realu. Do tego drugiego mam dalej i bywam tam niejako przy okazji. Nie dość, że się zawsze umęczę podczas poszukiwań to jeszcze przy kasie płacę więcej. Zdecydowanie wolę zakupy w Auchan, choć kiedyś tego sobie nie wyobrażałam.
    • clio_yaga Re: Auchan versus Real 20.05.13, 10:16
      Real jest tak ze 20-30% droższy od Auchan, wg mnie jest droższy nawet od osiedlowych delikatesów. Zakupy w dużej części robię w Auchan, wybór jest dobry, rzadko się zdarza żeby nie było produktów, które akurat ja kupuję. Nie wiem jak wyglądają promocje, bo ja zazwyczaj kupuję rzeczy, które używamy nie zwracam uwagi na to, czy akurat coś tam jest w promocji.
      Real jest ładniejszy, ma ładniejszy wystrój, ale na duże zakupy jest dla mnie za drogi.
      • patatajowa Re: Auchan versus Real 20.05.13, 10:29
        specjalnie porównania nie mam chociaz mam u siebie obydwa. do reala mam o wiele bliżej dlatego tam robie zakupy no i ze wzgl na payback. teraz payback sie pewnie pozegna bo tam mają jakąś skarbonke chyba wiec i motywacja do zakupów mi spadnie...wink
        • bogatka02 Re: Auchan versus Real 20.05.13, 11:37
          Real mam rzut beretem od domu, lubię ten sklep, ale kupuję tam tylko określone rzeczy, np. na promocji. Po duże zakupy jeżdżę do Auchan, jest tam zdecydowanie taniej. Kilka lat temu w Realu można było kupić np. Tchibo i ogólnie było więcej promocji, teraz nie, więc i rzadziej tam zaglądam. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. W Auchan jest zawsze mnóstwo ludzi, zwłaszcza w weekendy, Real jest bardziej "kameralny".
          • a-e-p Re: Auchan versus Real 20.05.13, 11:59
            Real mam blisko, bywałam tam kiedy było stoisko Tchibo, w sumie b rzadko bo jest drogi, ceny jak w osiedlowych Delikatesach Centrum. Wole Lidla a nawet troche przeplacic a nie tracic czasu, poza tym nie kupuje w halach miesa czy wedlin.

Auchan mam za daleko, fajnie ze teraz bedzie blizej. Wszyscy znajomi i rodzina tam kupuja ze wzgledu na niskie ceny. Dla mnie atutem Auchan jest olbrzymi wybór towarów jak np. moich ulubionych herbat.
    • kmijas Re: Auchan versus Real 20.05.13, 12:50
      Podobnie jak poprzedniczki potwierdzam że zakupy w Realu są droższe niż w Auchanie. w realu kupowałam czasem chyba tylko ze względu na paybacka, a w auchanie wystrzegam się weekendów bo tam zawsze pełno ludziwink
    • patka023 Re: Auchan versus Real 20.05.13, 16:02
      A wiadomo już kiedy się ten Real w Auchana zmienia?
      • wzosia Re: Auchan versus Real 20.05.13, 16:40
        Jeszcze trochę. Różne sklepy w różnym czasie.
        Ale się zmieni.
    • big-smoczyca Re: Auchan versus Real 24.05.13, 16:44
      do tego w godzinach szczytu w auchan wszystkie kasy działają
      a w realu często co trzecia
      mi w auchan brakuje lodówek z piciem przy kasach
      i jest trochę brzydziej/ciaśniej
      ale taniej
      • agoosiaa Re: Auchan versus Real 24.05.13, 19:12
        a jak jakość ubranek dla dzieci?? coś ciekawego?
        • prakseda_ka Re: Auchan versus Real 24.05.13, 19:17
          maja fajne ciuchy - dla dzieci marka extenso, solidna i fajne wzornictwo - lepsze niż designer. Ciuchy dla kobiet - często fajne - taki rzekłabym francuski szyk ... mam dalej niż do reala więc jeżdżę okazjonalnie - jedyne do czego nie mogę się przemóc to wędliny w auchanie, kiedyś trafiłam na niedobre i klapa.
          • drogadodomu Re: Auchan versus Real 24.05.13, 23:50
            Wędliny krojone wyjątkowo kiepskie, ja kupuję w z reguły w "normalnym mięsnym", albo stoisku olewnika. Większość towarów tańsza niż w najbliższym kerfurku czy tesko. Zakupy w Auchan robię raz w miesiącu, głównie chemia, trochę puszek, woda i nabiał,bo ten ma naprawdę korzystne ceny. Mi brakuje np. dobrego papieru do pieczenia, śmietany łowicza 36% do ciasta. Takie drobiazgi po które idę gdzie indziej. Mimo to na duże zakupy to dobry sklep.
    • natalek79 Re: Auchan versus Real 27.05.13, 09:27
      Robię zakupy w Real, bo mam wygodny dojazd bez stania w korkach. Bardziej mam porównanie do Tesco i ELecrerc i wolę go ze względu na panujący ład/porządek wśród asortymentu, tzn. dobre dla mnie ułożenie, zakupy tam uznaję za zrobione sprawnie bez zbędnego krążenia po sklepie w poszukiwaniu czegoś tam....chyba kwestia przyzwyczajenia. Mam nadzieję, że tak fajnie zostanie jak wejdzie Auchan. Oczywiście Payback też dla mnie plusem, bo akurat w tym już kilka lat jestem i korzystam. Podejrzewam, że pozostanę wierna, bo dojazd, ale jeśli się nie spodoba zawsze można się przerzucić gdzie indziej. Obecny Auchan mi nie po drodze, aczkolwiek zdarzało mi się tam być i zawsze stwierdzałam, że o czymś zapomniałam, bo inny układ niż jestem przyzwyczajona - ot nawyki do ogarnięcia wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka