Dodaj do ulubionych

Fajna gra dla dzieci.

27.05.13, 11:58
Gdzies w internecie "przepis" znalazelm.

Bierzemy pudelko klockow np takie:

https://di1-3.shoppingshadow.com/images/pi/a8/99/d0/95794781-260x260-0-0_Eichhorn+Eichhorn+100002860+50+Holzbausteine+Baust.jpg

Podlodze kladziemy dlugi klocek.

Potrzebna jest tez kostka. Jezeli nie mamy gotowej to zwykla, a na jej bokach przyklejamy kolorowe kropki. Kolory powinny byc takie jakie maja klocki.

Rzucamy kostka na przemian. Dziecko albo rodzic bierze klocek o kolorze wyrzuconym na kostc ei stawia na pierwszym, dlugim klocku.. ITD. Chodzi o to, zeby zbudowac jak najwieksza wieze i jednoczesnie ustawiac klocki tak, zeby utrudnic kolejnemu graczowi postaiwnie klocka.

WIadomo,, jak kto spolozy tak, ze wieza sie zawali, przegral.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Fajna gra dla dzieci. 27.05.13, 15:05
      Fajna gra. Coś jak skrzyżowanie jengi z Make'n'brake.
    • mama-ola Re: Fajna gra dla dzieci. 27.05.13, 15:12
      Może i fajna, chociaż ja nie lubię gier typu "ile radości, jak się przewróci" (była tak z bobrem na tamie na przykład).

A z klockami można się bawić też tak. Wybiera się dwa jednakowe co do kształtów i kolorów komplety. Jedna osoba buduje konstrukcję, a druga musi ją odtworzyć - w drugim pokoju. Ma na przykład 5 wejść. Wchodzi, patrzy 10 sekund, wraca do swojego pokoju, buduje - i tak 5 razy. A potem się sprawdza, czy się udało.
      • ga-ti Re: Fajna gra dla dzieci. 27.05.13, 17:31
        Młodsze dzieciaki mogą budować taką samą konstrukcję, jak rodzic siedząc obok rodzica albo na przeciwko. Można ćwiczyć takie same ustawienia (orientacja przestrzenna) i dodatkowo takie same kolory.
        Z całkiem młodymi bawiłam się w rozpoznawanie kolorów: ja budowałam 'domki' w różnych kolorach, dzieciaki miały dostawić komin, płotek, itp. w takim samym kolorze.
      • kanna Re: Fajna gra dla dzieci. 05.09.13, 11:25
        chociaż ja nie lubię gier typu "ile radości, jak się przewróci"

za to dzieci je zwykle kochaja smile
    • amanda2008 Re: Fajna gra dla dzieci. 29.05.13, 15:29
      Fajna gra:0
    • ab103103 Re: Fajna gra dla dzieci. 21.11.15, 11:07
      a ja polecam tą www.fishao.com/?ref=ab103&affId=808 jest naprawdę świetna. Świetna zabawa i do tego nauka jak wykorzystać swoje zasoby oraz uczy współpracy i cierpliwości, polecam
      • pikoss Re: Fajna gra dla dzieci. 24.12.15, 09:02
        Polecam Komputerową Gratkę dla dzieci wersję na telefony i tablety. Dostępna jest pierwsza część pt. "Fałszywy Mikołaj" którą można pobrać ze sklepu goole Play: play.google.com/store/apps/details?id=com.ratsquare.FalszywyMikolaj&hl=pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka