Dodaj do ulubionych

rowerek biegowy - jaki?

06.06.13, 14:13
Zastanawiam, się nad kupnem rowerka biegowego dla malucha. Jest tyle tego na rynku, że nie wiem na co się zdecydować. Nie chciałabym też byle jakiego produktu z marketu za 20zł.
Jakie macie doświadczenia w tym zakresie?
Obserwuj wątek
    • pony-tail Re: rowerek biegowy - jaki? 06.06.13, 14:27
      Bardzo fajnym i ciekawym rowerkiem biegowym są bunzi. Przekłada się je tak, że mają albo 2 kółka, albo 3.
      Póki dziecko nie radzi sobie z utrzymaniem równowagi to jeździ na 3-ech, potem wiadomo.
      No i rowerek posłuży trochę, chociażby ze względu na funkcyjność.
      • alexalexa Re: rowerek biegowy - jaki? 06.06.13, 20:09
        było wątków o tym w diabły

polecam first bike, niezniszczalny
      • zona.102 Re: rowerek biegowy - jaki? 09.06.13, 17:31
        A gdzie tego Bunzi mozna kupic?
        • pony-tail Re: rowerek biegowy - jaki? 12.06.13, 12:06
          wygooglujesz to na pewno znajdziesz smile
    • magdagg2 Re: rowerek biegowy - jaki? 06.06.13, 22:09
      puky
      a model w zaleznosci od wiek i wzrostu
    • emutti Re: rowerek biegowy - jaki? 07.06.13, 09:36
      A ja polecam Puky - Mały zaczynam od najmniejszego Puky LR M w wieku 1,5 roku, teraz śmiga na większym modelu.
      • tulcia Re: rowerek biegowy - jaki? 08.06.13, 23:24
        Puky
        Dla malucha 2 letniego - LR M
        Dla starszego (3-3,5) - LR Br - z hamulcem najlepiej
        Dla duzego (od 4 zazwyczaj bo ciezki) - LR XL
        • emutti Re: rowerek biegowy - jaki? 09.06.13, 09:51
          Mój na Puky LR M jeździł jak miał niecałe 1,5roczku, teraz, w wieku 2,5 lat pomyka na Puky LR Br bez najmniejszego problemu.
    • cali.staa Re: rowerek biegowy - jaki? 08.06.13, 23:47
      Jakie najmłodsze/najniższe dziecko sadzałyście na PUKY M?
      Moje Starsze ma większy rozmiar, a teraz zastanawiam się nad zakupem dla Młodego, ale ma około 86cm wzrostu i musi mieć jakiś naprawdę niski. Kuzynka poleca mi Kettlera, jej syn zaczął jeździć jak miał 22m-ce.
      Mam w domu taki Jest świetny, mocny, nic się nie dzieje, ale polecam dla 3+ jak dziecko ma około 98cm wzrostu.
      • olo2108 Re: rowerek biegowy - jaki? 09.06.13, 07:03
        Ja również polecam PUKY. Moje dziecko w wieku ok. 2 lata i 2 mce zaczynało od puky lr 1. Teraz rowerek czeka na siostrę smile
      • emutti Re: rowerek biegowy - jaki? 09.06.13, 09:54
        Dokładnie w takim wieku był synek jak kupiliśmy mu Puky LR M. Nóżka w bucie (do kroku) musi mieć min. 35cm
        Mały miał wtedy ok. 86cm.
        Śmigał po kilku tygodniach jak stary. Szybko zaczął podnosić nóżki do góry smile
        • cali.staa Re: rowerek biegowy - jaki? 09.06.13, 20:09
          Dzięki, pomierzę Młodego
          • margolinas1 Re: rowerek biegowy - jaki? 10.06.13, 08:35
            Ja polecam rowerek z decathlona
            • sylki Re: rowerek biegowy - jaki? 10.06.13, 13:07
              my mamy firstbike, w chwili obecnej jeździ na nim druga córka(3 lata) bardzo go lubi, nie ma najmniejszego problemu z opanowaniem jazdy.
              Dodam, że dalej wygląda jakby go dopiero co kupiła smile
              • bazyl-bazyl Re: rowerek biegowy - jaki? 13.06.13, 00:15
                Moja córka miała 18-mcy, gdy zaczęła używać rowerka Puky LRM i po 2 tygodniach zaczęła śmigać aż miło. Ważne jest, aby pamiętać o kasku - bo dziecko szybko nabiera pewności siebie graniczącej wręcz z brawurą.

O zaletach Puky można przeczytać na: pukylrm.pl/

Co dla mnie było ważne oprócz niskiego siedzenia, to np. rowerek przyjechał do mnie ze sklepu w opakowaniu kartonowym, opakowanie poszło do piwnicy po roku rowerek sprzedałem na allegro za 200 zł, a że w sklepie w którym go wcześniej kupiłem dostałem rabat za kolejny zakup (namiar sklepu mogę dać na priva - mam też kod rabatowy dla stałych klientów, więc mogę się podzielić), to kolejny rowerek mnie kosztował ledwie 130 zł (200 odzyskałem z rowerka kupionego za 259 zł i dostałem rabat).

Dlatego też polecam Puky, po prostu się nie zedrze po roku czy dwóch.
                • cali.staa Re: rowerek biegowy - jaki? 13.06.13, 13:36

• cali.staa Re: rowerek biegowy - jaki? 13.06.13, 13:37
                    bazyl podziel się smile cali.staa@gazeta.pl
                  • 7kama Re: rowerek biegowy - jaki? 14.06.13, 12:02
                    Dzięki dziewczyny, podobają mi się te bunzi, wie ktoś może gdzie można więcej o tym poczytać i ile kosztują?
                • ewa083 Re: rowerek biegowy - jaki? 22.07.13, 12:36
                  bazyl czy mozesz podzielic sie rowniez ze mna kodem rabatowymsmile planuje wieksze zakupy tzn puky m i jesli maja to hulajnoge maxi microsmile bede wdzieczna pozdrawiam gangrena@vp.pl
    • rosool Re: rowerek biegowy - jaki? 14.06.13, 12:38
      PUKY i jeszcze raz PUKY. Moje dzieci jeżdżą od marca (zaczynali jeszcze na śniegu), młodszy lepiej niż starszy. Uważam że zakup był w 100 % trafiony.
      • 7kama Re: rowerek biegowy - jaki? 14.06.13, 13:34
        Kurcze, no nie wiem teraz. Tyle dobrych opinii o tym PUKY...
      • bazyl-bazyl Re: rowerek biegowy - jaki? 16.06.13, 08:34
        Wg nie ma się co zastanawiać. Weźmiesz Puky, to sezon lub dwa jazdy wyniosą Cię 80-100 PLN (bo go sprzedaż za dobrą kasę za jakiś czas). Za tyle to nie kupisz rowerka w Lidlu czy Tesco - nie mówiąc o różnicach w projekcie i wykonaniu: puky - malowanie proszkowe (przy normalnym używaniu po prostu się nie rysuje i nie wychodzi spod farby metal), łożyska w kołach i kierownicy (łatwo się skręca), zapakowany w karton (za dwa lata pakujesz i wysyłasz pocztą polską po sprzedaniu na allegro), niska rama i podest na nóżki (dziecko nie obije sobie krocza, a podest zachęca do jazdy bez podtrzymywania się nogami), niska waga (jak będziesz musiała przenieść, to nie będzie problemu).
        269 zł za rowerek to nie jest tak dużo, zimą kombinezon kosztuje więcej (a jest na jeden sezon), za buty w byle sieciówce płacisz podobnie (często nie starczają na jeden sezon), jedno tankowanie do pełna to też większy wydatek niż rower - więc nie ma co myśleć; kup dziecku rower, który będzie solidny, ładnie wykonany i będzie ergonomiczny (regulacja kierownicy i siodełka).
    • emutti Re: rowerek biegowy - jaki? 16.06.13, 13:18
      Akurat ten podlinkowany rowerek jest u nas w marketach smile
      A na Allegro dużo tańszy niż w tym linku.
      • babelek405 Re: rowerek biegowy - jaki? 19.07.13, 10:07
        Ja mam bunzi.
        Kupiłam za ok 200zł. na All
        Jestem zadowolona i dziecko też.
        Jak mała wyrośnie to oddam siostrze, bo akurat się spodziewa maluchawink
        • cali.staa Re: rowerek biegowy - jaki? 19.07.13, 10:09
          Gratulacje dla siostry wink
    • verona27 Re: 19.07.13, 13:03
      my mielismy rowerek biegowy z decathlonu, był naprawde ok.
      A teraz pochwalę się ze moj synek po ubiegłorocznym używaniu biegowego i po 2 miesiacach jeżdzęnia na 4 kółkach w ciagu jednego dnia nauczył sie jedzic na dwóch kólkach na rowerku z pedałami - tak więc naprawdę rowerki biegowe świetnie uczą równowagi!! Polecam!!!
      • verona27 Re: 19.07.13, 13:05
        doadam ze synek w maju obchodził 3 urodziny - wiec uważam że szybko się nauczył!
    • mozynka Decathlon 20.07.13, 12:59
      polecam z Decathlona, kupiłam synowi na 2 urodziny , teraz z maju skończył 3 lata i od razu przesiadł się na rower dwukołowy (wcale nie jeździł na 4 kółkach, nauki jako takiej nie było, 10 min wsiadł i pojechał i zostawł mamuśke w głębokim szoku)
      Rowerek kupiłam na 2 sezony a używany był tylko przez jeden (cieszę sie , że nie kupowałam takich z najwyższej półki). Teraz nawet nie ma mowy , zeby syn wsiadł na biegowy (apropos mogę odsprzedać za połowę ceny nowego)

ogólnie rowerki biegowe to super sprawa !!!!
      • eesti_2005 Re: Decathlon 20.07.13, 15:39
        "Teraz nawet nie ma mowy , zeby syn wsiadł na biegowy"

Co dziecko to inaczej. Mój Młody jeździ prawie półtora roku na biegówce, od 4 miesięcy ma btwin z pedałami i nie chce na nim jeździć. Tzn chce, ale się boi. Umie, bo parę razy jechał, ale pod górkę nie chce, z góry się boi, dziury w drodze mu przeszkadzają itd... Więc w końcu odkręciliśmy pedały w btwinie i Młody ma teraz 14calową biegówkę (bo ze swojej 10' wyrósł) - jest zachwycony smile
        • gracjankamama Re: Decathlon 23.07.13, 09:20
          ja mam bunzi, moja córcia jeździ na nim nawet w domu, rowerek jest lekki i "sprytny", że tak powiem,
          ładnie wygląda, tak modernistycznie, no i u mnie się sprawdza, puky ma moja siostra, to dziecko jeździ po podwórku bardziej,
          jak ktoś ma duży dom lub mieszkanie to bunzi są idealne, lekkie, ciche, nie niszczą podłogi,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka