Dodaj do ulubionych

Gry dla 5 latka

18.06.13, 11:55
Proszę polećcie fajne ciekawe i wciągające (dziecko i rodzica) gry dla blisko 5 latka.
Obecne gry nam się ponudziły, mam m.in. Grzybobranie/rajd samochodowy, lotti karotti, pizza, z granny zagadki smoka obiboka, kot w worku, coś z tej serii marcheweczka uczy, mamy też mądry zamek i 3traki. Szału nie ma, chciałabym kupić dziecku z 2 gry, ale takie zeby rzeczywiście były używane i cieszyły.

Aha, mam pytanie, czy warto kupić scrabble junior dla dziecka, które dopiero poznaje literki? czy z tą grą zaczekać na później?

Obserwuj wątek
    • evitek83 Re: Gry dla 5 latka 30.11.14, 19:22
      Odnawiam stary temat, z tym ze my zaczynamy dopiero przygode z grami, chcialabym kupic gre ktora zarowno spodoba sie 5latkowi i wciagnie tez rodzicow. Mamy spadajace malpki, chinczyka, kiki riki - synek bawi sie dobrze my juz nie koniecznie.
      • ilonakrzeminska Re: Gry dla 5 latka 30.11.14, 19:41
        Witam, ja z córkami od dwóch miesięcy gramy w dorosłe rummikub (6,5 i 4,5 latka). Przez pierwszych parę rozgrywek młodszej pomagałam, teraz tak śmiga, że właściwie nas ogrywa. Jak tylko wejdę w próg to już grę wyciągają. Zasady remika karcianego, ja bardzo lubię w to grać. Teraz też odkryłyśmy karty UNO ( w auchan po 5 zł), zasady podobne z sumie. Po 3 razach też sobie radzi. Mamy monopoly junior, podoba się, ale dla mnie trochę nudnawe, czekam żeby zacząć w dorosłe, ale to już trzeba usiąść na dłuższy czas, a t już ciężko zorganizować. Rummikub świetne, naprawdę polecam. Tylko nie bawić się w junior bo to na pewno tylko na chwilę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka