taka_sobie_2 24.09.13, 11:02 Nie mam pojęcia jaki kupić... nie znam się kompletnie. Na co zwrócić uwagę? Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Polećcie dobry blender 24.09.13, 14:56 Podpinam się Wczoraj mój 15 letni wyciągnął smrodliwie nóżki. A ja mnóstwo rzeczy robi blenderem. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Polećcie dobry blender 24.09.13, 15:28 Podlinkuje Wam, bo ja już wybrałam forum.gazeta.pl/forum/w,583,143131134,143131134,Ktory_blender_wybrac_.html forum.gazeta.pl/forum/w,583,140557893,140557893,Pomozcie_wybrac_blender_kilka_pytan_.html forum.gazeta.pl/forum/w,583,140932139,140932139,Blender.html Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: Polećcie dobry blender 24.09.13, 15:30 Ja mam lidlowy, z małym siekaczem, trzepaczką do białek i wąskim kielichem. Polecam Specjalnej różnicy między nim a braunem (siostry) nie widzę. Dla mnie ważne było żeby końcówka była metalowa bo często miksuję zupy i nie chce mi się czekać aż przestygną. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Polećcie dobry blender 24.09.13, 15:41 Faktycznie ten Lidlowski wygląda nieźle. Z tych firmowych to chyba bosch lub brauna. Odpowiedz Link Zgłoś
bajadercia Re: Polećcie dobry blender 30.09.13, 23:50 A jeśli chodzi o blendery z dodatkowym wyposażeniem? Na przykład mi by zależało na tarczy do siekania i szatkowania Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Polećcie dobry blender 01.10.13, 09:27 Braun. A różne przystawki mozesz dokupić w serwisie, bądz sklepie internetowym. Odpowiedz Link Zgłoś
dariafuria Re: Polećcie dobry blender 03.10.13, 21:50 Ja właśnie ostatnio przeglądałam w necie różne blendery i znalazłam model philipsa HR1619/90 właśnie z wieloma akcesoriami - można nim szatkować, trzeć, jest misa itd. I nawet cenowo dobrze wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 pytanie o zastosowanie 04.10.13, 07:46 mam pytanie: czy takimi blenderami da się zetrzeć marchewkę na surówkę? i na wilkość tą większa jak a jest z tartki i tą mniejszą? Odpowiedz Link Zgłoś
dariafuria Re: pytanie o zastosowanie 09.10.13, 15:45 Skoro w tym philipsie jest nakładka do tarcia, to myślę, że nie będzie z tym problemu. Ale może przejdź się do sklepu i poproś sprzedawcę, żeby Ci pokazał 'na żywo' jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
moniarado Re: Polećcie dobry blender 01.10.13, 11:14 fajną serię ma zwykły Zelmer - taka czarna, dość przyjemna dla oka linia (nie wiem jak się nazywa) - dzbanek jest szklany a nie plastikowy bardzo przydatny jest też blender ręczny - też dostępny w tej czarnej linii (wcześniej nie doceniałam i długo zwlekaliśmy z zakupem takiego blendera, a łatwo i szybko się myje, a przy miksowaniu zupy-krem można to zrobić od razu w garnku) Odpowiedz Link Zgłoś
toolie Re: Polećcie dobry blender 01.10.13, 11:24 A ja polecam robota kuchennego firmy Kenwood. Od miesiaca jestem posiadaczka modelu FMP 270 i jestem zachwycona. Ma wszystko, co potrzebne: malakser (tarcze do ciecia w plasterki, tarcia, koncowki do mieszania, wyrabiania ciasta, itp.), blender, wyciskarke do cytrusów, młynek i sokowirowke. Wczesniej mialam kilka oddzielnych urzadzen, a teraz zastapilam wszystkie jednym. Fakt, ze jest duzo drozszy niz sam blender, ale skoro potrzebujesz rowniez roznych tarczy, to raczej chodzi o robota kuchennego. Ten moj w sklepach stacjonarnych kosztowal ok. 600-700 pln. Ja kupilam przez internet za 500pln. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Polećcie dobry blender 01.10.13, 14:32 Ja mam kenwooda Jestem zadowolona korzystamz trzepaczki moze czesciej niz z samego blendera. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Polećcie dobry blender 04.10.13, 11:31 One sie roznia chyba dodatkami. Ja mam ten www.kenwoodworld.com/pl-pl/produkty/Blendery-maszynki-do-miesa-kenwood/Hand-Blenders/HB724-Hand-Blender-0WHB724002/ nie korzystalam dotad z tej nakladki na puree, ale ja nie jadam puree. I z sztakownicy. Tym metalowym ostrzem, to mozna nawet mieso bez problemow zblenderowac, na kilka klopsow dla dziecka w sam raz. Plastikowa nakladka z ostrzem nadaje sie swietnie do zup i sosow. Swietne tez kruszy lod i inne mrozonki np. truskawki. Odpowiedz Link Zgłoś
zeusowa Re: Polećcie dobry blender 01.10.13, 11:35 ostatnio kupiłam Zelmera 491.4. trzebacza, rozdrabniacz, blender mocny -stalowy 700w, 2 pojemniki - jak dla mnie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
krasulas Re: Polećcie dobry blender 04.10.13, 12:24 Braun ja mam wersję 4191 (mocniejszy, z regulacją prędkości) z m.in. dużą misą (trę tam marchew, jabłko, robię ciasta na naleśniki itp....) genialny, chwalony...u mnie 4 lata i... zepsuł się niestety... poszedł mi silnik w bazie i muszę kupić nową część (tą główną) ceny serwisowe od stycznia poszły o 100% w górę jestem w śląskim serwisie pierwszą osobą zgłaszającą taką usterkę wszyscy ten model bardzo chwalą kupowałam go mocno analizując rynek.... (nie kalkuluje się zakup małego zestawu, bo dodatki są piekielnie drogie) mimo, że przede mną zakup za 160zł.... polecam Odpowiedz Link Zgłoś