Dodaj do ulubionych

Sklep internetowy IKEA?

30.09.13, 12:21
Hurraaa! Jeszcze w tym roku ma powstać sklep internetowy IKEA!!!
Info:
wyborcza.biz/biznes/1,100896,14694623,Polska_drugim_domem_IKEA__Jestesmy_wsrod_najwazniejszych.html?biznes=gdynia#BoxBizTxt
Obserwuj wątek
    • dzidzia_ch Re: Sklep internetowy IKEA? 30.09.13, 16:00
      Juz jakies 3 miesiące temu kupowałam produkty ikea przez internet
      Trzeba wejść na stronę ikei katowickiej i tam jest przejście dk sklepu
      • patatajowa Re: Sklep internetowy IKEA? 30.09.13, 16:10
        tak , z dostawą tylko w śląskim....
        • dzidzia_ch Re: Sklep internetowy IKEA? 30.09.13, 17:47
          hmm no to wlaśnie się dowiedziałam że Warszawa należy do Śląska smile))
          kurier był u mnie 2 dni po złożeniu zamówienia,nie było żadnego problemu że inne województwo
          • mojuu Re: Sklep internetowy IKEA? 30.09.13, 19:20
            ja zamawiałam już parę razy do lubelskiego i co ważne, działają rabaty na kartę ikea family smile
            • gwen_s Re: Sklep internetowy IKEA? 30.09.13, 19:56
              ile płaciłyście za dostawę?
              Bo ja się "męczę" plauję wyjazdy a nie zawsze mam jak wink a tu okazuje się zbędne smile
              • patatajowa Re: Sklep internetowy IKEA? 30.09.13, 20:11
                tam jest cennik na stronie, zalezy od wagi i wielkosci produktów.
            • zona.102 Re: Sklep internetowy IKEA? 01.10.13, 23:36
              A jaki kurier to przywozi?
          • patatajowa Re: Sklep internetowy IKEA? 30.09.13, 20:10
            hmm, no to ja nie do konca widac w temacie... dwa lata temu było tu info na forum o sklepie int.od razu zajrzałam i w regulaminie na samym początku było info o dostawie-ze na ograniczonym terenie i tylko wśląskim. dawno zamawiałyscie?
            • tagliatele Re: Sklep internetowy IKEA? 30.09.13, 20:55
              Obliczyłam na ich kalkulatorze koszty dostawy z Katowic do Warszawy i wyszło... 1147 zł. I to pewnie do 100 kg. Nie zdecydowałabym się.
              • s_mag_s cennik dostawy zakupów internetowych jest odrębny 02.10.13, 09:47
                od cennika dostawy ze sklepu, w regulaminie pisze ile za jakie gabaryty, nie zależy to od odległości, a od wagi towaru - koszt od 24,99 do 399,99.
            • zona.102 Re: Sklep internetowy IKEA? 01.10.13, 00:15
              Ja tez jestem ciekawa bo w regulaminie stoi jak byk, ze realizacja uslug na terenie slaskiego. Nie chce mi sie wierzyć, że spcjalnie ze Śląska przywiozą mi regał do Przemyśla smile) Za 30zł hm...
              • mojuu Re: Sklep internetowy IKEA? 01.10.13, 12:33
                W tym roku zamawiałam już ze trzy razy, zbieram zamówienia od znajomych i rodziny i koszt się rozkłada. Za paczkę do 10 kg wychodziło 24,99. Wszystko super starannie opakowane, bo i np. szklanki i butelki kupowałam i przyszło wszystko w całości. Zaznaczam, nie kupowałam mebli. Na liście zakupów wyświetli Wam się waga towarów i na tej podstawie skalkulujecie koszt. Polecam smile
                • moniarado Re: Sklep internetowy IKEA? 01.10.13, 12:43
                  rewelacja big_grin, nie wiedziałam o tym
                  to teraz nie ma co jeździć, bo na paliwo więcej wyjdzie big_grin
                • patatajowa Re: Sklep internetowy IKEA? 01.10.13, 13:39
                  rozumiem że zakupy/dostępnośc z tego co mają w ikea katowice?
                • patatajowa Re: Sklep internetowy IKEA? 01.10.13, 13:54
                  nie wyswietla mi sie waga-robie testowe zakupy.jest info zeby przesłac liste a wtedy pracownik skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia dostępności towaru oraz prześlemy koszty kompletowania i dostawy zamówionych produktów. " ?
                  • andre20 Patatajowa, jak testowe zakupy? 03.10.13, 12:52
                    Udały się?
                    Wysłałam swoje testowe zamówienie wczoraj późno wieczorem i jakoś ciszasad
                    • crakersowa Re: Patatajowa, jak testowe zakupy? 26.10.13, 18:22
                      Zrobilas wkoncu zakupy?
                      Ja oplacilam swoje 21 i nadal zadnej informacji o przesylce ;-(
                      Nie mam pojecia co jest grane
                      • andre20 Re: Patatajowa, jak testowe zakupy? 28.10.13, 08:12
                        Grane jest to, że wolniutko realizują zamówienia. Swoje złożyłam 2 X, zapłaciłam 4 X zaraz po otrzymaniu od nich kalkulacji, 5 X miałam potwierdzenie wpłaty, info z nr przesyłki przyszło dopiero 10 X, a 11 zakupy trafiły do domu. Czyli trzeba sporo cierpliwości, ale i tak wyszło taniej niż jechać 100 km w jedną stronę lub kupować od allegrowych handlarzy.
                        • patatajowa Re: Patatajowa, jak testowe zakupy? 28.10.13, 08:57
                          no to jak realizują w całej Polsce to się zbieram wink pozbieram po rodzinie i wtedy złoże jedno większe. do tej pory nie zamawiałam bo nie było czasu zeby opracowac koncepcje zmian w pokoju córki a zależalo mi głownie na meblach smile
                        • magma_pl Re:andre20 29.10.13, 19:32
                          a co takiego zamawiałaś,coś z mebli ? też mam 100km do sklepu a szafa by mi się przydała.ciekawe ile by za to wzieli.
                          • patatajowa Re:andre20 29.10.13, 20:21
                            sprawdzasz na stronie ile waży szafa a potem w cenniku,tam sa przedziały wagowe i od tego zalezy cena przesyłki.
                            • andre20 Re:andre20 30.10.13, 08:24
                              Jest tak, jak pisze Patatajowa. Ja zamawiałam drobniejsze rzeczy, które zmieściły się w jednym kartonie nie przekraczając 10 kg i cena dostawy pokryła się z cennikiem.
                              Ciekawe, jak wyliczają dostawę dla mebli sprzedawanych w kilku paczkach np. 1 X 40 kg i 2 x 3 kg? Każdą paczkę z osobna (czyli prawie 150 zł za dostawę) czy sumuja wagę elementów w jedną przesyłkę (tylko 99,99)?
    • sagittarius_84 Re: Sklep internetowy IKEA? 30.10.13, 13:00
      z tego co pisze na stronie na razie działa to tak (Katowice)

Zapraszamy do skorzystania z usługi Kupuj z domu w IKEA Katowice. W celu złożenia Zamówienia prześlij do nas swoje dane oraz listę zakupów, stworzoną dzięki naszej aplikacji (Lista zakupów). Pracownik IKEA skontaktuje się z Tobą w celu potwierdzenia dostępności towaru oraz prześlemy koszty kompletowania i dostawy zamówionych produktów. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt na adres: zakupy.katowice@ikea.com
      • magma_pl Re: Sklep internetowy IKEA? 30.10.13, 15:07
        już dostałam odpowiedz.wybrałam szafę pax 150x236 z drzwiami przesuwnymi + drążki ,szuflady,półki,kosze= 1650 za szafę,transport z wniesieniem 250zł. mało nie jest,paliwo wyszłoby taniej tylko że trzeba by znalezc ćhętnego aby to skompletować i przytargać do domu,a że mój m sklepów nienawidzi to za żadne skarby do ikei nie pojedzie (a ja uwielbiam się tam włuczyc)....podobno święty spokój nie ma ceny więc zapewne zamówię online
        • poletka Re: Sklep internetowy IKEA? 30.10.13, 19:36
          Zamawiałam meble do zachodniopomorskiego, 4 paczki oddzielnie, koszt dostawy coś ponad 40zł bo mieli promocje 50% za transport smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka