Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy

12.10.13, 11:00
Dziewczyny, jaki polecacie nastepny (drugi) fotelik samochodowy? Corka (8,5 msc) jeszcze nie siedzi, wazy ok 9 kg, ale jest bardzo sluga. W obecnym maxi-cosi cabrio (do 13 kg) nozki jej wystaja a glowa jest na styk. Musimy koniecznie kupic cos nowego. Tylko co?
Moze są jakies z funkcja siedzenia i leżenie?
Obserwuj wątek
    • ilianna Re: Fotelik samochodowy 12.10.13, 11:50
      Na pewno fotelik montowany tyłem.
      Generalnie fotelik dobiera się do samochodu, co da się zamontować w jednym aucie, może nie wejść lub nie dać się dobrze przypiąć w drugim aucie. Zajrzyj ja forum Foteliki samochodowe: forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html, tam najlepiej Ci doradzą.

A z konkretnych fotelików poczytaj o BeSafe iZi Combi X3, Romer Max Fix, Britax First Class Plus - to są foteliki z przedziału 0-18 kg.
      • ilianna Re: Fotelik samochodowy 12.10.13, 11:51
        Aha jeszcze jedno, nóżki jak najbardziej wystawać z fotelika mogą. Głowa to zależy od konkretnego fotelika i sposobu montowania (przód/tył).
        • 1mzeta Re: Fotelik samochodowy 12.10.13, 13:42
          W foteliku montowanym tyłem do kierunku jazdy głowa nie może wystawać.

Dla takiego malucha fotelik tylko tyłem do kierunku jazdy- fotelik musi pasować do samochodu i dziecko do fotelika. Najlepiej zajrzeć na stronę fotelik,info - tam są testy adac poszczególnych fotelików- nie ma co schodzić poniżej trzech gwiazdek.
    • ablacim Re: Fotelik samochodowy 18.01.19, 10:18
      To nie są foteliki tylko antymandaty. Nie zapewnią dziecku bezpieczeństwa.
    • els.ol Re: Fotelik samochodowy 18.01.19, 10:22
      Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa już wszystko jasne... reklama (a ja się głupia pytam czemu pytasz o gofrownicę w innym wątku). SPAM!
    • emma6666 Re: Fotelik samochodowy 18.01.19, 21:29
      Nogi mogą wystawac. Zaczekaj aż zacznie siedzieć i kup coś tyłem do kierunku jazdy. Osobiście polecam fotelik axkid minikid. Miałam kolizję i sprawdził się
      • szmytka1 Re: Fotelik samochodowy 21.01.19, 08:20
        po tylu latach to ona jeździ już z nogami na podłodze wink
        • emma6666 Re: Fotelik samochodowy 22.01.19, 14:07
          Kurde nie zauważyłam daty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka