ktosco 19.10.13, 19:15 jakie polecacie kaski na trojkolowe hulajnogi? Znalazłam takie www.kiddimoto.co.uk/helmets www.micro-scooters.co.uk/accessories-type-helmets?limit=48 Wiem ze sa jeszcze z oxelo.Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
valtho Re: Kask dla malucha na hulajnoge 19.10.13, 19:47 Wszystkie wydają się ok. Daj może dziecku wybrać . Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco Re: Kask dla malucha na hulajnoge 19.10.13, 20:39 Pytam ,tez o jakość Ten kask ma być prezentem,a mogę przymierzyć tylko oxelo Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Kask dla malucha na hulajnoge 19.10.13, 21:40 Ja zastanowiłabym się przed zakupem. Nie jestem pewna czy takiemu małemu dziecku potrzebny jest kask na trójkołową hulajnogę. Raz że zbyt dużych prędkości nie rozwinie, dwa - upadek z takiej hulajnogi jest obarczony takim samym ryzykiem urazu jak przewrócenie się podczas biegania, a jednak dzieci nie wychodzą na dwór w kaskach Kupiłabym inny prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawostka81 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 19.10.13, 23:01 Nie jestem pewna czy takiemu małemu dziecku potrzebny jest kask na trójkołową hulajnogę. moim zdaniem potrzebny; moja córka na hulajnodze śmiga tym samym kasku co na rowerku biegowym, mamy Uvex dokładnie taki Odpowiedz Link Zgłoś
cali.staa Re: Kask dla malucha na hulajnoge 19.10.13, 23:11 ciekawostka81 - fajny ten Wasz kask, bo równocześnie zabudowany tył (a nie jak w niektórych rowerowych), a równocześnie tył, więc chroni potylicę. Wezmę pod uwagę kupując następne rozmiary. Odpowiedz Link Zgłoś
cali.staa Re: Kask dla malucha na hulajnoge 19.10.13, 23:06 BEZWZGLĘDNIE POTRZEBNY!!! Co Ty za głupoty w ogóle piszesz! Moje dzieci odkąd zaczęły się poruszać na pojazdach typu hulajnoga, rowerek biegowy, rolki itd, mają kaski! I to inne na rower (bardziej wystająca część czołowa), a inne na rolki/hulajnogę, gdzie upadki najczęstsze są na tył głowy. Z tych na rolki/hulajnogę mają oxelo - sa w porządku, cena przystępna. Odpowiedz Link Zgłoś
cali.staa Re: Kask dla malucha na hulajnoge 19.10.13, 23:08 do było do saszanasza... ech, ciśnienie mi się podniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 13:02 Wybacz, ale ja widzę dość znaczącą różnicę między trójkołową hulajnogą terkoczącą po nierównym chodniku a rowerkiem biegowym lub rolkami. Widzę również znaczącą różnicę między aktywnością na tego typu sprzętach dzieci 3 letnich a 4,5 czy 6 letnich i wreszcie widzę spanikowanych rodziców, którzy najchetniej wsadziliby dziecko do złotej klatki byle tylko uchronić je przed niebezpieczeństwami, a te czychają również, gdy dzieci poruszają się piechotą. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 14:40 Głupoty gadasz, tyle powiem Mój trzylatek na trójkołowej hulajnodze wyciąga podobne prędkości co na laufradzie, a jest nami BARDZO szybki; mało tego, potrafi na niej wyskakiwać z krawężnika, więc nie wyobrażam sobie, żeby tak szalał bez kasku Hulajnoga terkocząca po chodniku, dobre sobie Odpowiedz Link Zgłoś
cali.staa Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 16:55 Czyhają samo H. No to mało widzisz Nie jestem rodzicem zaborczym, moje dzieci używają sprzętów wszelakich od małego, ale ponieważ używają kasków, nie upadły na głowę jak Ty. Dla mnie temat zamknięty. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Kask dla malucha na hulajnoge 21.10.13, 00:04 cali.staa napisała: > Czyhają samo H. > No to mało widzisz > Nie jestem rodzicem zaborczym, moje dzieci używają sprzętów wszelakich od małeg > o, ale ponieważ używają kasków, nie upadły na głowę jak Ty. > Dla mnie temat zamknięty. Bez odbioru. O ile ja popełniłam błąd ortograficzny, Ty nie potrafisz używać wyrazów w zgodzie z ich znaczeniem. Nie widzę analogii między zaborczością, a nadopiekuńczością, ale pewnie dlatego że upadłam na głowę Jeżeli o mnie chodzi, możesz kask zakładać dziecku choćby domu, bo a nuż sie przewróci skacząc z łożka lub biegnąc do łazienki, lub schodząc z toalety, eee chociaż nie, z powodu powyżej czeka go nocnik do 10 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
bleufox Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 11:00 No powiem szczerze,że nie spotkałam się z tak głupią i bezużyteczną poradą. Po prostu ręce opadają.... Odpowiedz Link Zgłoś
pomilak1 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 12:06 Oj byś się zdziwiła jakie prędkości można na hulajnodze osiągnąć Kask na głowę zawsze, obojętnie czy to rower, hulajnoga, rolki czy narty saszanasza napisała: > Ja zastanowiłabym się przed zakupem. Nie jestem pewna czy takiemu małemu dzieck > u potrzebny jest kask na trójkołową hulajnogę. Raz że zbyt dużych prędkości nie > rozwinie, dwa - upadek z takiej hulajnogi jest obarczony takim samym ryzykiem > urazu jak przewrócenie się podczas biegania, a jednak dzieci nie wychodzą na dw > ór w kaskach > Kupiłabym inny prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik29 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 09:28 my mamy taki www.decathlon.pl/kask-kiddy-one-niebieski-id_8246808.html Odpowiedz Link Zgłoś
bleufox Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 10:59 można kupić tutaj, wonder-toy.com/kaski-sportowe-kiddimoto/c,58374,1 Odpowiedz Link Zgłoś
pomilak1 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 12:04 Dla dwójki moich dzieci mam Puky, ale moje bardziej są rowerkowe Na hulajnodze, rolkach bardziej starszak pomyka, ale wówczas zakładam ten sam kask -ZAWSZE, nawet jak jeździ po korytarzu Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 12:33 Mam nadzieję dziewczyny, że te kaski zakładacie dzieciom również na place zabaw. Bo drabinki, huśtawki i karuzele, są też bardzo niebezpieczne.I nie żartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 13:23 Oczywiście, jak idzie siku to tez kask bo jeszcze kibelka spadnie i co? Ty nie ubierasz Twoja sprawa ale nie jęcz później jak Ci dziecko zejdzie bo pierdyknie głowa tak, ze nie bedzię ratunku. Moze masz łamage ale moje dzieci rozwijają takie prędkości na rowerku biegowym, że muszę za nimi biec i to całkiem szybko aby ich dogonić, na hulajnodze nie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
pln10 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 15:24 zona.102 napisała: > nie jęcz później jak Ci dziecko zejdzie bo pie > rdyknie głowa tak, ze nie bedzię ratunku. > Moze masz łamage ale moje dzieci ..... Jezuuuu - zona.102 jak nie umiesz trochę kultury zachować to po co się odzywasz - jak się ma inne zdanie to najlepiej innych od razu od łamagi nawyzywać - WSTYD. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 16:49 Ja też kasku nie zakładałam córce, kiedy jeździła na trójkołowej hulajnodze. Przecież taka hulajnoga jeździ wolniutko, dziecko dużych prędkości nie osiąga, a i nie wyobrażam sobie jak można się na hulajnodze przewrócić, moje dziecko nigdy się na hulajnodze nie przewróciło (na rowerze owszem, wiele razy i wiele razy na rolkach, zawsze w kasku). Kask zakładała dopiero na hulajnogę dwukołową, bo na takiej na prawdę szybko się jedzie i może przewrócić się jest trudno, ale można na coś wjechać przy dużej prędkości. Chyba, że chodzi o wyrobienie nawyku zakładania kasku. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.102 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 20.10.13, 21:54 Wybacz ale jesli dziecko jedzie na terkoczacej hulajnodze zolwim tempem to jak go nazwac? Moje dzieci jak i wiekoszosci dziewczyn jak widac niezle gnaja na hulajnogach a inne no noz, nie radza sobie to i faktycznie, po co im kask skoro chodzą z tymi hulajnogami miedzy nogami. Wkurza mnie kpienie z innych rodzicow ktorzy ubieraja kaski, pytanie nie tego dotyczylo wiec mozna sobie swoje wynurzenia wsadzic w kieszen i sie nie udzielac a styl mojej odpowiedzi byl adekwatny do poprzedniej wypowiedzi wysmiewajacej rodzicow ktory ubieraja dzieciom kaski. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: Kask dla malucha na hulajnoge 21.10.13, 08:18 moje dzieci dosłownie szaleją na hulajnodze, Młody już dwa razy koziołkował do przodu ale u nas kask jest zawsze na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
ewa083 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 21.10.13, 05:53 moj jezdzil na mini micro w kasku kiddimoto teraz yak samo na maxi. a predkosc na hulajnodze no coz nie jedna osoba nie wierzyla ze dzieco moze tak gnac na hulajnodze wiec jak dla mnie kask niezbedny Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja05 Re: Kask dla malucha na hulajnoge 21.10.13, 08:58 my mamy kiddy z dehatlonu i jest spoko, no chyba ze ktores dziecko smiga tak jak pisze ewa i potrzeba jest czegos specjalistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco Re: Kask dla malucha na hulajnoge 21.10.13, 10:33 Wszystkim dziekuje za wskazówki! Czy dziecko nosi kask czy nie ,to indywidualna sprawa każdego rodzica.Moje z tych bardzo żywych Sami nie raz byliśmy świadkiem,dziwnych dziecięcych wypadków. Widziałam jak dziewczynka wjechała w gałąź niewielkiego drzewa,ale jechała szybko uderzenie było z przodu a dziecko jeszcze do tego uderzyło tyłem głowy o ziemie na szczęście miało kask Odpowiedz Link Zgłoś
mamoholiczka Re: Kask dla malucha na hulajnoge 21.10.13, 21:21 My do MiniMicro mamy Kiddimoto. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
maaszymka Re: Kask dla malucha na hulajnoge 21.10.13, 23:52 Jedne jeżdżą szybko inne nie, pewnie zależy jaką dziecko ma hulajnogę. Na mini micro mojego syna, gdy miał 3 lata dogonić nie mogłam Chińska, plastikowa trójkołówka z 2 kołami z tyłu pewnie tak nie pojedzie, co nie oznacza, że dzieć w słup np. nie wjedzie, nie spadnie z rampy itd. Pozostaje jeszcze kwestia przyzwyczajenia dzieciaka do kasku i wyrobienia nawyku. Mój nigdy na rowerze jakiegoś większego upadku nie zaliczył, za to na hulajnodze 3 kołowej jeździ do dzisiaj (6 Lat) i ściga się z 15 latkami jeżdżącymi na rolkach Odpowiedz Link Zgłoś
maaszymka Re: Kask dla malucha na hulajnoge 21.10.13, 23:55 Kup ten, który możesz przymierzyć- jeśli będzie dobrze leżał. Najdroższy kask nie spełni swojej funkcji, jeśli nie będzie dobrze dopasowany do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś