bo775 03.10.07, 13:49 Tak nazywa sie stylistka, ktora czesto gosci w TVN. Co sadzicie o tym zestawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Wiganna Papina 03.10.07, 14:06 Zestaw jak zestaw (nie razi mnie). Na imię jestem chora od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Wiganna Papina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.07, 14:11 Wiganna jest super, Papina mnie sie nie podoba. W zestawie nie razi. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Wiganna Papina 03.10.07, 14:56 Jak dla mnie do Wiganny nie pasuje za bardzo nazwisko zakończone na -na. Mam nadzieję, że nie narazę się Oliance! ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wiganna Papina 03.10.07, 15:06 mal_art napisał: > Jak dla mnie do Wiganny nie pasuje za bardzo nazwisko zakończone na -na. Mam > nadzieję, że nie narazę się Oliance! ))))))))))))) Nazwisko kończące się na -na mojej Widze nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wiganna Papina 03.10.07, 17:42 Papina to nazwisko? Nie podoba mi się to nazwisko, imię jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
agas81 Re: Wiganna Papina 04.10.07, 07:29 Imie kojarzy sie z wagina a nazwisko jeszcze brzydsze Odpowiedz Link Zgłoś
bo775 Re: Wiganna Papina 04.10.07, 09:43 agas81 napisała: > Imie kojarzy sie z wagina no ja mam, niestety, podobne skojarzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Wiganna Papina 04.10.07, 09:44 Choć samo imię tak mi się nie kojarzy, to cały zestaw, mnie również natychmiast przywodzi na myśl słowo "wagina" - zapewne przez zestawienie W i G z imienia, z końcówką -ina z nazwiska. Nie podoba mi się zupełnie ten zestaw, ale samo imię do zaakceptowania, choć mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobie-tka1 Re: Wiganna Papina IP: *.asta-net.com.pl 04.11.07, 21:39 zabawny zestaw, automatycznie w myslach mi sie przeksztalcil w : Waginna Pipana Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wiganna Papina 06.11.07, 10:03 bodomlake napisała: > Wiganna- może byc. ale Papina?... Papina to nazwisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilith Re: Wiganna Papina IP: *.multicon.pl 29.11.07, 18:57 zadne imie i zadne nazwisko, znam Wiganne jeszcze z dziecinstwa, wtedy nazywala sie Jadwiga Adamowicz, pieknie i po polsku, wowczas matka nazywala ja Wiga i tak juz chyba zostalo jej matka byla piekna i ekscentryczna kobieta, redagowala gazete i podpisywala sie pseudonimem Wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Wiganna Papina 29.11.07, 19:01 Gość portalu: lilith napisał(a): > zadne imie i zadne nazwisko, znam Wiganne jeszcze z dziecinstwa, wtedy nazywala > sie Jadwiga Adamowicz, pieknie i po polsku, wowczas matka nazywala ja Wiga i ta > k > juz chyba zostalo jej matka byla piekna i ekscentryczna kobieta, redagowala > gazete i podpisywala sie pseudonimem Wiosna. Ależ oczywiście, to pseudonim artystyczny Fajnie, że podałaś jej prawdziwe nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wiganna Papina 30.11.07, 15:31 Byla znana tez jako Wiesia Warszawska Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Wiganna Papina 30.11.07, 15:32 annajustyna napisała: > Byla znana tez jako Wiesia Warszawska O włąśnie! Tak jest, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Wiganna Papina 22.08.14, 21:04 Wiganna Papina to nie Wiesia Warszawska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monhann Re: Wiganna Papina IP: *.ica.net 18.03.08, 20:36 Gość portalu: lilith napisał(a): > zadne imie i zadne nazwisko, znam Wiganne jeszcze z dziecinstwa, wtedy nazywala > sie Jadwiga Adamowicz, pieknie i po polsku, wowczas matka nazywala ja Wiga i ta > k > juz chyba zostalo jej matka byla piekna i ekscentryczna kobieta, redagowala > gazete i podpisywala sie pseudonimem Wiosna. Coz za bzdura, tak sie sklada, ze ja Wige tez znam i Papina to jej najprawdziwsze nazwisko. Adamowicz, to nazwisko panienskie jej mamy, ktora rzeczywiscie byla znana jako Wiosna. Jako ciekawostka, Wiga miala w papierach Joanna, na drugie Jadwiga, a Wiganna to wlasnie zestawienie tych tych dwoch imion, ktore uzywa do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: Wiganna Papina 06.11.07, 08:51 Zatem to najbardziej kobiecy zestaw o jakim słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Wiganna Papina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:53 Wiganna - ładnie Wiga, Wigusia.. Choroba naszej Olianki. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wiganna Papina 29.11.07, 20:20 jak dla mnie, niestety, paskudne. od razu przeczytałam Wagina i już się nie uwolnię, te same skojarzenia, co u niektórych koleżanek, które się wyżej wypowiedziały. Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: Wiganna Papina 29.11.07, 21:18 Mi tez Wiganna od razu skojarzyła się z Waginą A jak już jesteśmy przy tym temacie...moja siostrzenica miała dostać na imię Wenera...na cześć babci-na szczęście udało się przekonać resztę rodziny i została po prostu Krystyną ;D Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Wiganna Papina 29.11.07, 21:58 powinnaś to dopisać jeszcze do wątku o imionach bogiń Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: Wiganna Papina 30.11.07, 15:31 nnajustyna napisała: > A moze jednak Werena??? ??? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wiganna Papina 30.11.07, 15:33 Istnieje imie Werena (wlasc. Verena). jakos nie chce mi sie wierzyc, ze w PL ktos sie nazywal Wenera (bo Afrodyta byla - corka Eleni). Odpowiedz Link Zgłoś
julia78 Re: Wiganna Papina 30.11.07, 16:51 Ale ja nie napisałam, że to w Polsce Po prostu Babcia jest Macedonką, dziecko mieszka w USA ale jego matka jest Polką. Poza tym w Polsce ludzie tez różnie nazywają swoje dzieci-często będąc rdzennymi Polakami i mieszkając tutaj nadają swoim dzieciom absolutnie nie polskie i nie z tego kręgu kulturowego imiona. Nic mnie nie zdziwi Ps. O żadnej Werenie w Polsce też nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
troubleska Re: Wiganna Papina 30.11.07, 15:13 Lilith, za dużo informacji. Wiedziałam, że Wiganna Papina to pseudonim, ale nie miałam pojęcia jak nazywa się naprawdę. Dzięki więc za rozwikłanie zagadki Jednak wiadomości o synu, mężu, adresie zamieszkania itp. są tu zbędne. To Forum o Imionach, a nie "Plotkowanie o prywatnym zyciu pań i panów z telewizji". Swoją drogą mnie się nigdy Wiganna nie kojarzyła z waginą... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wiganna Papina 30.11.07, 15:27 Mnie sie Wiganna kojarzyla z Wiridiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilith Re: Wiganna Papina IP: *.multicon.pl 01.12.07, 11:19 oczywiscie Trobleska, masz racje, za duzo napisalam ale to byl impuls, jesli moglabys to skasowac to bede wdzieczna, tak nawiasem mowiac Wiga juz nie mieszka od lat w miejscu, ktore tak niefortunnie podalam, wiec o zadnym ujawnieniu danych nie ma mowy. Niemniej dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Wiganna Papina 30.11.07, 15:26 Moze byl Rosjaninem o nazwisku Papin albo Polakiem o nazwisku Papa? Ta koncowka strasznie tak odmezowsko traci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wiganna Papina IP: *.iopan.gda.pl 03.12.07, 09:50 Wiganna - jednoznaczne skojarzenie. Krotkie testowanie wśród kolegów z pracy - wszyscy mają tak samo! Rodzice decydujący się tak dać córeczce na imię - bardzo odważni. Tylko dziecka potem żal... Odpowiedz Link Zgłoś
bastucha Re: Wiganna Papina 07.12.07, 21:10 Ja też podam moje skojarzenie : Wagina Papkina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobob obleśne skojarzenia IP: 83.238.100.* 19.12.07, 12:47 wyglada jak Wagina Papina. Łatwo się przejęzyczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leelee Re: Wiganna Papina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 22:46 W kazdym razie chcac nie chcac dziala, bo zmyslnie stworzony pseudonim przykuwa uwage, zostaje zapamietany, a o to wlasnie chodzi. Czasem podkresla osobowosc, a czasem dominuje i tylko on pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś