katarzynh 26.10.13, 18:30 Planuję zakup zmywarki. Proszę o rady na co powinnam zwracać uwagę. Będę wdzięczna za nakierowanie na jakieś konkretne modele. Zmywarka ma służyć dla czteroosobowej rodziny i być wolnostojąca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaw29 Re: Zmywarka 26.10.13, 19:17 Fajna jest trzecia szuflada na sztućce, zamiast klasycznego koszyka. Ja mam siemensa ale w zabudowie. Odpowiedz Link Zgłoś
call-una Re: Zmywarka 26.10.13, 19:38 my tez mamy Siemens z szuflada na sztucce wolnostojaca, moge spokojnie polecic; tylko minus- ze na srodkowa szuflade nie zmieszcza sie wyzsze naczynia -jak w przypadku tych, ktore maja koszyk na sztucce Najwazniejsze, zeby miala szerokosc 60 nie 45 Odpowiedz Link Zgłoś
dammma Re: Zmywarka 26.10.13, 20:58 i była cicha,jeśli ktoś ma połączoną kuchnię z salonem Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Zmywarka 27.10.13, 17:26 Ja mam siemensa (w zabudowie) jest ok. Nie wiem skąd wniosek, ze musi być 60cm na 4 osoby. my mamy 45 i spokojnie daje radę- nastawiana raz dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: Zmywarka 27.10.13, 18:31 Ja mam boscha 60 cm,jak kupowaliśmy to bylismy jeszcze we 2 i wcale nie byla za duża.ale ja myję wszystko,duże gary,patelnie.teściowa na 45cm i połowę musi myc ręcznie bo sie jej nie mieści. duża liczba programów nie jest konieczna bo i tak używa sie głównie jednego czy dwóch. Zwróć uwagę na pobór wody,prądu,liczbę decybeli Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Zmywarka 27.10.13, 18:44 Też myję gary, michy itp po 4 osobach w 45cm- nic nie muszę myć ręcznie poza patelniami bo w zmywarce się zniszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: Zmywarka 28.10.13, 01:59 Kup 60-tke, bo w 45 wstawisz gar po zupie, patelnie i duze talerze juz z trudem sie beda miescic. Rozsadne programy,np. 30,60, 120 min. Ja mam cudo, ktore pierze albo 30 min albo ok. 110. Podobno niektore na krotkich programach maja plukanie w zimnej wodzie,lepiej na to uwazac. Odpowiedz Link Zgłoś