Dodaj do ulubionych

jakość łóżek piętrowych

11.11.13, 11:33
miesiąc czasu zajęło mi szukanie ciekawych propozycji łóżek dla rodzeństwa, i jak już się zdecydowałam , po długich i ciężkich cierpieniach na łóżko piętrowe, zaczęłam czytać o konkretnych modleach, w tym komentarze na allegro - no i znowu mną tąpnęło confused

jak to jest z tą jakością łóżek? możecie polecić sprawdzone i dobre łóżko, średniej wysokości ? Ikea odpada, za daleko mam wink myślałam o łóżkach firmy interbeds - i czytam, że załamka. znalazłam też łóżka firmy meble bogart o pasujących mi wymiarach, no i firmę Piętrus / seria Karol/. na allegro króluje firma Fronti i np łóżka typu Kacper / w sklepie stacjonarnym znalazłam Kapcra V/, i też czytam o złych opiniach.

jak znaleźć łózko dobrej jakości?

jak mam wybrać?
Obserwuj wątek
    • nana2005 Re: jakość łóżek piętrowych 11.11.13, 19:31
      Mogę polecić łóżko firmy Marszałek. Mieliśmy model Piotr albo Piotr bis. Łóżko było dostosowywane do potrzebnych nam wymiarów.
      Porządne deski, nic się nie ruszało, nie skrzypiało.
      Przy bardzo ruchliwym dziecku na górz,. a spokojnym na dole to ważne.
      Przestrzeń pomiędzy łózkami pozwalała na to by osoba dorosła mogła usiąść.
      Często nawet mój mąż wchodził na górę - wytrzymałosmile
      Oglądałam wiele łóżek piętrowych przed zakupem - nie było takiego, które byłoby porównalne.
      W Warszawie można je był kiedyś obejrzeć w Emilce.
    • pumeczka Re: jakość łóżek piętrowych 11.11.13, 19:36
      mi czytanie o łóżkach piętrowych zajęło chyba ciut więcej
      niestety Ikea za daleko, a fajne Mydal byłoby w sam raz
      zobaczyłam u koleżanki Ikea to metalowe i wydało mi się ok
      poszperałam a tu podobny model w Jysk
      kupiłam i już, przynajmniej mąż nie jęczał, że sęki, że pomalowane słabo, że zadziory itp.
      może "lżej" wygląda w małym pokoiku niż drewniane

• czarna.perla Re: jakość łóżek piętrowych 11.11.13, 21:10
      poszukaj na tym forum bo temat był wałkowany dziesiątki razy i pojawia się średnio co miesiąc. Ja sama mam Interbeds, wiele razy o nim tu pisałam, wg mnie stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry, jestem zadowolona i wiem co mówię bo dzieciaki używają łóżka już prawie 3 lata.
    • gosiapal Re: jakość łóżek piętrowych 11.11.13, 22:18
      My kupiliśmy we wrześniu takie
      allegro.pl/lozko-pietrowe-z-materacami-kokosowymi-i3680087962.html
      Solidnie wykonane, stabilne, wygodne- z pewnością wytrzymałe, mąż sprawdzał smile

Można dostosować wymiar i co ważne, dobry kontakt ze sprzedającym.
      Nam wysłali łóżko , które po złożeniu okazało się felerne. Po rozmowie ze sprzedawcą otrzymalismy nowe łóżko a pierwsze odesłaliśmy.
      Z tego jeseteśmy zadowoleni.

• magdulka2 Re: jakość łóżek piętrowych 11.11.13, 22:51
      Polecam te łóżka - super jakosc, wykonanie i dobry kontakt ze sklepem, tylko niestety dlugo sie czeka
      smartoys.pl/pol_m_Pokoj-dziecka_LifeTime-Start-Smart_Lozka-662.html
    • mruu1 Re: jakość łóżek piętrowych 12.11.13, 00:01
      Moje dzieci mają takie łóżko allegro.pl/wyprzedaz-lozko-pietrowe-tigre-biale-drew-649-zl-i3540732581.html. Jest tanie, porządne i wygląda jak na zdjęciu. Jest niskie, natomiast na pewno nie średniej wielkości. Pasują do niego materace o standardowych wymiarach (90 x 200 cm). Chciałam kupić krótsze i węższe łóżko, jednak wtedy musiałabym szukać firmy, która wykona na zamówienie materace o nietypowych wymiarach.
    • aribeth1 Re: jakość łóżek piętrowych 12.11.13, 08:14
      Zastanawiam się nad zakupem łóżka firmy Tome, takiego: https://images.okazje.info.pl/p/dla-dziecka/1267/tome-lozko-pietrowe-trio-eco.jpg
      Niestety, nie mam gdzie go obejrzeć na żywo. Czy ktoś coś wie na jego temat i może się wypowiedzieć na temat jakości? Ewentualnie poleci inne, sprawdzone łóżko piętrowe podobnego typu? Chodzi mi właśnie o te wszystkie półki i półeczki, nie tylko samo miejsce do spania.
      • czarna.perla Re: jakość łóżek piętrowych 12.11.13, 09:16
        Ja uważam, że połączenie łóżka z wszelkiego rodzaju półeczkami jest nietrafione, kiedy wchodzi się na łożko ono zawsze odrobine się poruszy , tym sposobem wszytsko co na półkach też się trzęsie.
        To łóżko ze zdjęcia robi też wrażenie bardzo wysokiego, takie wysokie łóżka mają utrudniony dostęp do górnego łóźka (zmiana pościeli, przykrycie dziecka,...) poza tym dziecko na górnym łóżku śpi blisko sufitu (standardowo mieszkania mają 250-260 cm) a im bliżej sufitu tym goręcej- polecam przespac się na górnym łóżku, naprawdę czuc róźnicę w temperaturze (szczególnie w gorące letnie noce).
        Łóżko które my mamy ma górny materac na wysokości 127 cm (mierzone od podłogi do wierzchu materaca).
        • aribeth1 Re: jakość łóżek piętrowych 12.11.13, 10:39
          A czy taka wysokość o jakiej piszesz (127 cm) wystarczy aby na dole dało się usiąść? Moje "wybrane" łóżko ma 169 cm(nie wiem, czy to wysokość materaca, czy całości), teraz już faktycznie nie wiem, czy to nie za dużo...
          • czarna.perla Re: jakość łóżek piętrowych 12.11.13, 11:21
            a kto miałby usiąśc? Dorosły czy dziecko? U mas dolne łózko należy do 5 latki ale syn (jego jest górne) siada na nim swobodnie i jeszcze ma trochę luzu. Nasze łóżka najpóxniej za rok zostaną rozłozone na dwa osobne bo dzieci dostaną swoje pokoje. Ja na poczatku szukałam jak najwyższego łózka, żeby ta przestrzeń miedzy dolnym z górnym była jak największa ale jak rozważyłam wszystkie za i przeciw to wybrałam nizsze, po pierwsze mam dość dobry dostęp do dziecka na górnym łóżku a po drugie na górze nie jest aż tak goraco bo syn nie spi pod samym sufitem. My mamy mieszkania wysokie na 250 cm a syn jeszcze niedawno mógł stanąc na górnym łóżku i nie dotykał głową sufitu (materace mamy grube spręxynowe).
          • melancho_lia Re: jakość łóżek piętrowych 12.11.13, 11:21
            Syna łóżko ma 160cm przestrzeni pod spodem, mieszkanie ma 2,70 wys.
            Syn nie narzeka na spanie pod sufitem, a lato gorące tego roku było.
    • aurinko Re: jakość łóżek piętrowych 12.11.13, 09:50
      My wybraliśmy z drewna bukowego. Nigdy bym się nie zdecydowała na piętrusa z miękkiego i słabego drewna typu sosna, świerk.
      • solaris31 Re: jakość łóżek piętrowych 12.11.13, 10:42
        myślałam o bukowym, ale w necie znalazłam tylko pełnowymiarowe, jak dla dorosłych - nie mam tyle miejsca w pokoju sad

• aurinko Re: jakość łóżek piętrowych 12.11.13, 22:45
          Na materac 180cm będzie za duże? podpytam jutro Nm, on ma u siebie linki do wybranego łóżka, może da się jakieś inne wymiary zrobić za przyzwoitą cenę.
          • kinia117 Re: jakość łóżek piętrowych 12.11.13, 23:56
            Nie wiem skąd jesteś ani tez nie wiem w ilu miastach znajdują sie sklepy z meblami flexa.
            Ja pól roku szukałam łóżka które zmieści sie do niewielkiego pokoju, bedzie piętrowe i dobrej jakości. Flexa spełniło póki co oczekiwania. Użytkowanie 3 lata ńic sie nie dzieje. Nie skrzypi. U nas jest złożone w literę L. Dolne w jedna stronę gorne prostopadle do ńiego. Tym sposobem mimo ze gorne jest dość ńisko młody śpiący na dole ma głowę nie pod łóżkiem. Starsza ńie jest zbyt wysoko i ja do niej nie muszę sie wdrapywac tylko mam dostęp z podłogi. Nie są to tanie meble ale póki co uważam ze warto. Do naszego metraża wkompońowalo sie rewelacyjnie
          • solaris31 Re: jakość łóżek piętrowych 13.11.13, 12:44
            tak, za duże - te lóżka sa na materace 90*200, więc rama łóżka jest większa o jakieś 8-10 cm - zależy od firmy.

takiego długiego łózka nie zmieszczę, im krótsze, tym lepsze - czyli maksymalnie 190 cm. pokój ma 3 metry do okna, a ja jeszcze musze na ścianie z łóżkiem wrzucić blat do nauki zamiast biurek.
            • aurinko Re: jakość łóżek piętrowych 24.11.13, 18:19
              Zupełnie zapomniałam o tym wątku uncertain
              My zamawiamy takie: www.sklep.meble.pl/p12177,lozko-pietrowe-z-litego-drewna-bukowego.html
              fakt, że to akurat jest większe, ale to producent więc sądzę, że nie byłoby problemu żeby zamówić inne wymiary.
    • iciako Re: jakość łóżek piętrowych 13.11.13, 08:26
      kupiliśmy na all jedno z tańszych łóżek piętrowych (Kacper) i nie widzimy żadnych wad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka