Dodaj do ulubionych

Amazon czy place za przewalutowanie?

12.11.13, 00:23
Nigdy nic nie kupowalam tam, cena w funtach, konto w zlotowkach -ponosze jakies dodatkowe koszta? Prosze o szybka odpowiedz bo juz chcialabym wpisywac nr karty...
Obserwuj wątek
    • zona.102 Można usunąć. 12.11.13, 00:39
      • joann79a Re: Można usunąć. 12.11.13, 08:43
        a mozesz zdradzic co sie dowiedzialas? tez zamierzam kupic corce danchaira i nie wiem czy mi sie oplaci, po jakim kursie Cie podliczyli?
        • ktosco Re: Można usunąć. 12.11.13, 08:49
          mbank.mnie przeliczają funty na euro i dopiero euro na zl.Nie mam zadnych dodatkowych kosztów.
          • corrina_f1 Re: Można usunąć. 12.11.13, 11:01
            ktosco napisała:

> mbank.mnie przeliczają funty na euro i dopiero euro na zl.Nie mam zadnych dodat
            > kowych kosztów.

Dodatkowych nie, ale to przewalutowanie kosztuje cię de facto wyższy kurs funta niż w realu.
            • patatajowa Re: Można usunąć. 12.11.13, 11:04
              cos za cos... mozna kupic drozej w Pl, mozna zalozyc konto walutowe,mozna chodzic po całym miescie zeby znalezc kantor z lepszym kursem walut wink
              i mozna zapłacic bezproblemowo kartą smile
            • ktosco Re: Można usunąć. 12.11.13, 13:11
              "przewalutowanie kosztuje cię de facto wyższy kurs funt "
              ta wyzsza kwota do 0,30 zl za funta także i tak mi się oplaca zamawiac samemu bezposrednio
        • patatajowa Re: Można usunąć. 12.11.13, 09:51
          zeby sie czegos dowiedziec w tym temacie dzwonisz do banku w ktorym masz karte którą zamierzasz płacić. wszelkie koszty i oplaty sa zwiazane z bankiem a nie z amazonem.
          • zona.102 Re: Można usunąć. 12.11.13, 12:36
            Dzięki patatajowa, liczylam na Twoja odpowiedz, zawsze sa pomocne.
            Rzecz ktora chce kupic jest tansza o 100zł niż w Polsce wiec nawet jeżeli coś tam drożej policzą to tak i tak jestem do przodu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka