Dodaj do ulubionych

Allegro zwrot prowizji

12.11.13, 19:11
Allegrowiczka z duza ilosca punktow kupila przez kup teraz rzecz za 37zl.
nie zaplacila, poi 14 dniach wyslalam przypomnenie a potem o zwrot.
W 5tym jakos dniu od dnia wyslania maila do allegro o zwrot ona napisala do allegro wyjasnienie ze pieniadze wplacila i prosi o wycofanie ostrzeżenia.
Oczywiscie nie wplacila....Dwa negatywy juz miala w ciagu paru dni i z tego co wiem to jakby dostala 3ci to by jej konto zawiesili( a dosc duzo sprzedaje).
Znajac allegro uznaja jej wytlumaczenie bo ona twierdzi ze wplacila , aja zostaje bez zwrotu prowizji,
Jak to wygląda ? dobrze mysle że oni jej uwierza , nie dostane zwrotu-uchroni sie tym samym przed zawieszeniem konta -i co moge cos wiecej zrobic? nie chodzi juz o te 3zł ale o to co dzieje sie na Allegro.TEraz w ciagu 2 mcy z 6 x nie otrzymalam wplaty. I to niektore aukcje kup teraz.
Czy naprawde sprzedajacy ma byc bezsilny a ci kupujacy dla zabawy bezkarni dalej dzialać i placic albo i nie?
Obserwuj wątek
    • agnieszka77_11 Re: Allegro zwrot prowizji 12.11.13, 19:15
      Poproś o przesłanie potwierdzenia wpłaty.
      • plum1000 Re: Allegro zwrot prowizji 12.11.13, 19:18
        Ale przeciez ona nie wysle bo przeciez przelew wiecej niz 2 doby nie idzie.

Chodzi mi o to co moge zrobic jak allegro uzna ze ona wplacila .Ona jest górą? Allegro wogole nie dba o sprzedajacych...
        Bez sensu ze ja dostaje zwrot prowizji --ostatnio za 4 czy 5 aukcji a nikogo nie wystawiam negatywa bo wiem ze dostanę w odwecie.
        • hoow Re: Allegro zwrot prowizji 12.11.13, 19:28
          Możesz złożyć odwołanie allegro.pl/Contact2/Contact2.php?topic=31
          ja już tak robiłam kiedyś i po bodajże tyg. dostałam zwrot prowizji. Dziś tez tak miałam i napisałam do allegro, że kupująca najzwyczajniej w świecie kłamie. Zobaczymy.
        • zdzisnadzis Re: Allegro zwrot prowizji 12.11.13, 19:29
          Nie wiem ale wydaje mi sie, ze ona tez musi allegro udowodnic, ze kase przelała.
        • aurinko Re: Allegro zwrot prowizji 12.11.13, 19:48
          W mailu od allegro na pewno miałaś link do odwołania, składasz odwołanie, piszesz że wpłaty nie masz do tej pory i że kupująca ma negatywy i niech zażądają potwierdzenie wpłaty. Miałam taką sytuację, okazało się że wpłacono po tym jak allegro kazało dowód wpłaty wysłać.
          • plum1000 Re: Allegro zwrot prowizji 13.11.13, 07:49
            mam ten mail od allegro ale nie mam ,nie widze linku do odwolania.
            Gdzie moge znalesc ten link skoro nie mam go w mailu (mowie o mailu"kupujacy przeslal wyjasnienie dot zwrotu prowizji).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka