Dodaj do ulubionych

Zestaw mały doktor

16.11.13, 17:52
Jak w temacie szukam ciekawego zestawu małego doktora dla trzylatki cena 50-60 zł. Fajny jest ten z Tchibo ma ktoś jeszcze jakąś inną propozycję. Ten z FP średni mi się wydaje
Obserwuj wątek
    • kinga_owca Re: Zestaw mały doktor 16.11.13, 18:05
      Syn ma taki zestaw KLEIN i nadal się nim bawi, poza bandażem i receptami wszystko jest w stanie idealnym, te rzeczy są bardzo trwałe.
      https://images.okazje.info.pl/p/dla-dziecka/5780/klein-walizka-lekarska-4383.jpg
      • ewanka_83 Re: Zestaw mały doktor 16.11.13, 20:18
        A czy ten Klein wydaje jakieś dźwięki, świeci się?
        Z góry dziękuję za odpowiedź
        • kinga_owca Re: Zestaw mały doktor 17.11.13, 16:13
          klein jest bez dźwięku, ale to akurat dla mnie było atutem smile
    • super-czarna.1 Re: Zestaw mały doktor 16.11.13, 18:11
      Też się zastanawiam nad małym doktorem firmy Dumel oraz
      allegro.pl/zestaw-doktor-maly-lekarz-akcesoria-w-walizce-i3670856597.html
      • apsinka Re: Zestaw mały doktor 16.11.13, 18:29
        Mam prawie taki sam zestaw jak z linka z allegro. I plastiki okropnie pękają i nie można ich posklejać. A córka wszystko delikatnie używa. Jest bardzo delikatną osóbką i baaardzo rzadko coś niszczy. Chętnie bym go wyrzuciła i kupiła nowy, ale to był prezent od ukochanej cioci.

Znalazłam, ja mam ten:
        allegro.pl/zestaw-lekarski-w-walizce-maly-doktor-lekarz-4500-i3716772272.html
        • romka78 Re: Zestaw mały doktor 16.11.13, 18:35
          nio właśnie chodzi mi o coś trwalszego, z dobrego plastiku lub drewna, fajnie jakby świeciło i "pikało" choć niekoniecznie.
        • ewanka_83 Re: Zestaw mały doktor 16.11.13, 19:17
          Mam podobny jak tgen z linka, tylko różowy
          Ogólnie rzecz biorąc zabawka fajna, za tą cenę super
          Córka była zachwycona, walizeczka i narzędzia do dziś są w użyciu, a zestaw ma już 3 lata
          Minusy:
          Słuchawki - ta część stetoskopu z serduszkiem odpadła przy zabawie, natomiast zabawa była dość szalona wtedy,
          Ułamała się też łyżka do gardła
          Narzędzia, które się świeciły, po ok pół roku przestały
          Teraz szukam czegoś dla młodszej córki, która marzy o swoim badu badu smile
          Ten Klein wydaje się fajny, szczególnie że słuchawki mają być czerwone smile
    • ciekawostka81 Re: Zestaw mały doktor 16.11.13, 19:29
      merlin.pl/Dumel-Discovery-Maly-doktor_Dumel/browse/product/206,1291045.html
      ten córka ma od roku, niezniszczalny, fajnie wykonany, strzykawka "piszczy" podczas robienia zastrzyków, stetoskop po naciśnięciu sprytnego guziczka wydaje odgłosy kaszlu albo bicia serca, ciśnieniomierz z ruchomymi wskazówkami, szczerze polecam. Jedynie z tą walizeczką mamy problem (ale dziewczyny pisały kiedyś na forum, że u nich też tak bywa)-jak się ją zamknie to bywa, że zamyka się tak mocno, że dziecko samo sobie nie otworzy; u nas na szczęście zestaw w ciągłym użyciu więc nie ma potrzeby zamykania kuferka
      • fredy58 Re: Zestaw mały doktor 16.11.13, 21:55
        też go mamy dzieciaki zadowolone jedynie my również borykamy się z otwieraniem kuferka nawet ja mam z tym problem
    • areola82 Re: Zestaw mały doktor 16.11.13, 22:24
      mamy zestaw doktora z FP właśnie i synek bardzo lubi się nim bawić. Wszystko solidnie wykonane, fajnie mieści się w załączonej torbie. Jestem zadowolona z tego zakupu.
      • romka78 Re: Zestaw mały doktor 17.11.13, 15:03
        dziękuję za odpowiedzi.
        • lama-sama Re: Zestaw mały doktor 17.11.13, 15:15
          Ten z FP jest b. solidny i dzieciaki chetnie sie nim bawia. W zestawie poreczna torba na sprzety lekarskie wink
          • laleczkamajeczka Re: Zestaw mały doktor 05.12.13, 17:26
            Ja też zastanawiam się nad zestawem firmy dumel i fisher price.
            • laleczkamajeczka Re: Zestaw mały doktor 12.12.13, 11:31
              Który zestaw wybrałyście?
              • ewanka_83 Re: Zestaw mały doktor 12.12.13, 21:19
                podbijam, też jestem ciekawa
                • laleczkamajeczka Re: ewanka_83 12.12.13, 22:38
                  Czytałam wcześniej że mieliście zestaw ze świecącymi akcesoriami i tak się zastanawiam czy rzeczywiście jest taki beznadziejny ? Mam dylemat czy wybrać ten tani czy dumel, fisher price?
                  • ewanka_83 Re: ewanka_83 18.12.13, 10:45
                    Aż tak beznadziejny to nie jest
                    Kosztował 19,99 smile i za tą cenę jest ok
                    Ale teraz szukam drugiego (co prawda po kilku latach) i znów wydam kasę, ale teraz na coś porządniejszego
                    Zastanawiam się nad
                    1. Dumel
                    2. Fisher Price - minusem jest ta szmaciana torebka
                    3. Klein

• afro.ninja Re: Zestaw mały doktor 18.12.13, 11:21
      Kupilam dumel, jest bardzo ok i narzedzia wydaja dzwieki.
      • laleczkamajeczka Re: Zestaw mały doktor 18.12.13, 18:12
        Ja już miałam zamawiać zestaw dumel, ale po tej opinii już sama nie wiem.

"Ja nie polecam.
        Mamy zabawkę sprzed kilku lat, ale wygląda na to, że nic się nie zmieniło. W naszym zestawie wypadają te niebieskie uchwyty, w zasadzie nie da się ich na dłużej zamocować. Ciśnieniomierz dość szybko się "rozszedł", tzn. poodłączały się poszczególne części, stetoskop strasznie sztywny (ta część do słuchania), poza tym nie da się włożyć słuchawek w uszy (hmmm a może to celowo?), tak samo nie da rady założyć "światełka" na czoło. Trudno jest upakować te wszystkie elementy w walizce. Plaster jest a'la bransoletka.
        Tylko stetoskop wydawał dźwięk. "
        • super-czarna.1 Re: Zestaw mały doktor 18.12.13, 18:19
          Ja kupiłam Fisher Price, po świętach zdam relacje smile
          • romka78 Re: Zestaw mały doktor 18.12.13, 18:34
            ja wybrałam Klein, czekam na dostawę.
          • laleczkamajeczka Re: Zestaw mały doktor 18.12.13, 20:23
            Zależy mi na opinii już teraz bo to ma być prezent na gwiazdkę.
            • romka78 Re: Zestaw mały doktor 19.12.13, 19:12
              sad jeszcze nie doszedł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka