hiacynta90 03.01.14, 09:40 czy możecie polecić rower 16 calowy dla ostrożnej dziewczynki? myślałam o tym z decathlonu ale nie jestem pewna wyboru. Cena do 800 zl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makoc Re: jaki rower 16" 03.01.14, 09:49 Popieram decathlon. Ja mam dla chłopca. Porządne rowerki. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: jaki rower 16" 03.01.14, 09:50 Puky Z6 albo aluminiowy Puky ZL 16. Moja córka nauczyła się jeździć na tym pierwszym. Większość 16-tek była na nią za długa, a szczególnie ten z decathlonu. Puky ma krótszą ramę, córka siedzi wygodnie wyprostowana, bardzo lubi swój rower i twiedzi, że znacznie jej wygodniej niż na tym decathlonowym (kolażanka ma). Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta90 Re: jaki rower 16" 03.01.14, 09:57 no właśnie oglądałam puky na alegro, tylko nie wiem gdzie go znaleźć na żywo żeby przymierzyć dziecko, a do jakiego wieku dzieci jeżdżą na 16? córka ma obecnie 4 lata i 106 cm wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: jaki rower 16" 03.01.14, 10:07 Moja miała 4,5 roku i jakieś 104 cm. Na decathlonowym strasznie była rozciągnięta i pochylona żeby sięgnąć do kierownicy. Teraz ma 6 lat i jakieś 115-116 cm - rower dalej dobry (jak kupiliśmy, był już dobry, ale taki trochę spory, w tym sezonie był na nią idealny i myślę, że jeszcze jeden sezon pojeździ, bo siodełko i kierownica jeszcze nie są max podniesione). My kupowaliśmy przez internet, ale wcześniej przymierzaliśmy córkę do tego rowerka. Nie wiem skąd jesteś, w W-wie bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: jaki rower 16" 03.01.14, 10:35 Tu moja córka na rowerze, jak miała te 4,5 roku. Ma tu za nisko siodełko, bo się uczyła jeździć i na początku jakoś tak dziwnie siedziała na samym brzegu siodełka A tu rok później, jak miała niecałe 6 Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta90 Re: jaki rower 16" 03.01.14, 11:32 dzięki, fajnie wygląda ten rowerek z dzieckiem niestety jestem ze wschodniej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynta90 Re: jaki rower 16" 03.01.14, 11:33 a boczne kółka miała twoja córka na początku czy od razu uczyła się bez? Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: jaki rower 16" 03.01.14, 12:07 Nie miała bocznych kółek. Wcześniej dwa sezony jeździła na biegowym i miała jakieś sporadyczne epizody jazdy na rowerkach z bocznymi kołami (u znajomych, w decathlonie), więc umiała też pedałować. Na ten puky wsiadła, popchnęlismy i pojechała. W 15 minut nauczyła się bezpiecznie zatrzymywać. Trochę dłużej zajęła nauka samodzielnego ruszania, na początku trzeba jej było pomagać startować. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: jaki rower 16" 03.01.14, 10:46 Też mamy puky zl 16.Jak jesteś z Wawy to można w aktywnym smyku zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś