Dodaj do ulubionych

Rurki dla szczyypiorka

10.01.14, 21:10
Z radością donoszę, że kupiłam ostatnio córce dżinsy, które wyglądają na niej jak powinny wyglądać rurki smile
to te
www.hm.com/pl/product/09174?article=09174-A
I są naprawdę bardzo szczuplutkie - córa ma koło 110/116 cm, waży 17 kg a spodnie są na niej opięte
Polecam wszystkim szczypiorkom
Obserwuj wątek
    • asienka_o Re: Rurki dla szczyypiorka 10.01.14, 21:19
      dzięki za info , mam ten sam problem z moją chudziną, wiec prawdopodobnie skorzystam
    • dorcia1234 Re: Rurki dla szczyypiorka 10.01.14, 21:20
      ciesz się
      i juz zacznij myśleć, gdzie kupisz spodnie dla szczypiorka jak wyrośnie z rozmiarówki HM smile
      jako mama chudzielc a ( 156 cm i 29 kg ) ostrzegam, że nie jest łatwo. I nie tylko rurek ale jakichkolwiek innych - dżinsów, dresów czy leginsów. Bo albo sa dobre w pasie ale za krótkie, albo dobre na długość za to w tyłku jeszcze worek ziemniaków się zmieści.
    • saszanasza Re: Rurki dla szczyypiorka 10.01.14, 21:24
      Moja ma 110 cm. i waży 14,6 kgsad
      Dzięki za namiar, jak będę w hm to kupię.
    • a-n-i-k-a Re: Rurki dla szczyypiorka 10.01.14, 22:05
      Oj tak, seria super skinny z h&m to jedyne dzinsy dla mojej corki. Te zalinkowane tez jej niedawno kupilam - w sklepie wydawaly mi sie strasznie waskie, ale jak zalozyla to sa idealne. Super leza. Rozmiar 128cm jest juz na styk, a to najwiekszy z tej kolekcji. A te z przedzialu 134 - 170 cm juz nie wydawaly mi sie takie waskie.
      • a-e-p Re: Rurki dla szczyypiorka 10.01.14, 23:56
        Problem znany mi od lat... Od dłuższego czasu kupuje jeansy wyłącznie w H&m, model tylko super skinny. Np. model skinny jest juz dla nas duzo za szeroki. Mamy tez takie jak zalinkowane tylko ciemnoniebieskie w rozm. 128cm z zeszłej kolekcji i corka je b. lubi bo sa miękkie. U moich corek oprócz szczupłej budowy dodatkowym 'problemem' sa za długie nogi w stosunku do wysokosci - dlatego spodnie musze kupowac w rozmiarze wiekszym. Niestety problem zaczyna sie kiedy dzieci przeskakuja na dział dla starszych dziewczynek, powyzej 128cm, wtedy nie ma dodatkowo regulacji gumka-guzik w pasie. U nas to gumka dodatkowo trzyma spodnie na pupie... Od rozm. 134 starszej córce musiałam ją wszywac w pasie, dodatkowo tylko kilka modeli zazwyczaj bylo waskie. Córka ma teraz ponad 160cm i pasuja na nia wylacznie jeansy z działu Divided tez z H&M. W innych sklepach nawet nie szukam, nie zamawiam tez juz z Next czy Gap, bo te z H&m z kuponami maja całkiem przyzwoita cenę.
        • angelkochanie Re: Rurki dla szczyypiorka 11.01.14, 00:02
          Tez je ostatnio kupilam big_grin rewelacja doslownie!!
          Cora ma 100 i wazy 13 kgwink i to sa jedyne spodnie w ktorych wyglada jak czlowiek big_grin
    • annajustyna Re: Rurki dla szczyypiorka 11.01.14, 19:47
      A nie uwazacie, ze osoby superszczuple lepiej wygladalyby w spodniach o nieco klasyczniejszym kroju?
      • zana781 Re: Rurki dla szczyypiorka 11.01.14, 19:50
        Nie uwazamy.
        • blizniaki14 Re: Rurki dla szczyypiorka 11.01.14, 20:05
          Moja też szczypiorek smile też kupujemy te spodnie smile Moja ma 130 cm wzrostu waży ok 20-21 kg, nogi dłuuugie i chude.

W szerokich spodniach córa wygląda fatalnie. Poza tym nie ma szerokich czy klasycznych spodni o tak wąskiej talii i pupie, więc wszystko z dziecka spada po prostu sad Nawet z dresami jest problem,a przecież dużo dzieci jest szczupłych. Moja je za trzech,aż się wszyscy dziwią,ale ma po mnie dobrą przemianę materii i taką po prostu figurę smile zostają tylko super szczupłe rurki.

A z drugiej strony jak ma długie zgrabne nogi to czemu mamy tego rurkami nie podkreślać wink
    • natalek79 Re: Rurki dla szczyypiorka 11.01.14, 20:56
      U mnie ten sam problem z "tuszą" nie tylko u dzieci wink O ile jeszcze dziewczynie można założyć coś więcej to z chłopcami jest ogromny problem. W ubiegłym roku na wyprzedaży w h&m kupiłam còrce po 40zł super skiny w rozm. 152 i mają gumkę w pasie. Są naprawdę wąskie a nogawki całkiem długie. W tym roku szukałam normalnie w kolekcji i nie widziałam. Widać trzeba trafić.
      • blizniaki14 Re: Rurki dla szczyypiorka 12.01.14, 15:28
        Oj tak z chłopakami jeszcze gorzej! Też mam oprócz jedenej "szczypiorzycy" jeszcze dwa "Szczypiorki" męskie, jeansy z lidla dość dobrze na nich leżą (rozmiary 116-122 i 134), mamy wąskie modele z gumkami w pasie smile
        • a-e-p Re: Rurki dla szczypiorka 12.01.14, 17:25
          Polecam jeszcze jeansy z Cubusa - szyte jak legginsy, zamiast paska maja gumę w pasie i atrapy kieszeni + długie nogawki. Nie spadaja. Kupiłam 2 dni temu w promocji po 19.99, szare i czarne.

Nigdy nie znalazłam sla córek spodni o prostym kroju, ktore byłyby na tyle waske w pasie, zeby nie spadały. Mysle ze rurki sa najlepsze i super podkreslaja zgrabne nogi.

• natalek79 a-e-p 12.01.14, 17:34
            W jakiej rozmiarówce te legginsy? Kojarzę, że córę masz już starszą, więc pewnie powyżej 128. Ubolewam, że weekend poza domem i dopiero jutro mogę zahaczyć Cubusa. Do którego u nas bardziej warto MH czy GRz?
            • natalek79 Re: a-e-p 12.01.14, 17:37
              doczytałam w drugim wątku, że duże i GRz
              • a-e-p Re: a-e-p 12.01.14, 17:40
                Juz wiesz smile w Grzeszów, te niebieskie wisza akurat na drązku, najwieksze były chyba na 152cm - pewno beda dla Was za małe. Sama szukałam 164cm i nie było, nawet panie szukały na magazynie i tez klapa... Spodnie polecam sa b szczupłe.
          • kropkaa17 Re: Rurki dla szczypiorka 12.01.14, 17:48
            A znajdę jakiś męski odpowiednik jeansów skiny na 98?
            Mam takiego 3-letniego szczypiorka na stanie który wazy 10 kg i wszystko mu z tyłka zjeżdża.
            Ale tak mierząc na płasko w pasie spodnie nie mogą mieć więcej jak 20cm szerokości.
            Gumka i guzki mnie nie urządzają bo co z tego że trochę ścisną jak w pupie worek
            • natalek79 kropkaa17 12.01.14, 22:53
              Oczywiście chłopięce skiny (a raczej slimy) też są.
              Mam 3,5 latka ważącego 12 kg i w kwestii jeansów poległam sad Przynajmniej jeśli chodzi o jeansy w "klasycznym" wydaniu kolorystycznym. Ma ogrom kolorowych rurek H&M, Palomino (z C&A) i KappAhl. Wszystkie mają gumkę z guzikami, bo to raczej standard dzisiaj. Młody już śpi, to mu już światła świecić nie będę w celu przeszukania komody i szafy, ale pod ręką mam rurki z KappAhl na 98 i te na płasko w pasie mają 24 cm. Inne mogę zmierzyć jutro. Mamy też fajne i bardzo szczupłe rurki z tej kolekcji w C&A zakupione w ubiegłym roku, ale teraz takich nie widzę. Nogawki maja jak te, ale tu już talia mi na taką wąską nie wygląda.
              Zapytam jeszcze w kwestii wagi dziecka - jest chyba poniżej siatki centylowej. Czy zawsze tak było, czy lekarz nic Wam nie mówi? My jesteśmy w fazie badań, bo młody praktycznie od roku nie przybrał na wadze i niewiele urósł, przez co "poleciał" na siatce, co nas zaniepokoiło. Patrzę na jego rówieśników i wydaje mi się, że mniejszego i szczuplejszego dziecka już nie ma...dopiero wertując net przekonałam się, że tak nie jest co mnie trochę na duchu podniosło. Możesz na priv napisać (jesli oczywiście masz ochotę), bo szkoda wątek zaśmiecać.
              • kropkaa17 Re: kropkaa17 13.01.14, 08:01
                Widzisz ja już H&M, c&a obleciałam z miarką i wszystko jest za szerokie.
                Mamy np w jakimś lumpeksie kupione z nexta które mają 22 cm w pasie i już porażka.
                Jedyne jakie się sprawdzają to z firmy "gt", nie mogę teraz znaleźć zdjęcia ale w pasie mają taką mocno ściśniętą gumę. Chociaż i tu im wyższy numer tym szersze i obawiam się że 98 już za duże będą. A z dresowych takie zwykłe "chińskie" kupione na bazarze np,chociaz i tu muszę isę naszukać.
                Kiedyś dobre były ze sznurkiem w pasie, ścisnęłam i chodził ale jak nie ma pieluchy i co chwilę biega do łazienki to już się nie sprawdza.

Ale z młodszą córką też mam takie przeboje, znaleźć odpowiednio szczupłe spodnie graniczy z cudem.
                O kwestiach zdrowotnych napiszę na prv wink
                • marcyszka Re: kropkaa17 13.01.14, 09:01
                  Ja mam już starsze dzieci - syn 10 lat, córka 8 lat.
                  Obydwoje to szczypiorki, a zwłaszcza syn. Do tej pory, czyli do rozmiaru 146 nie było problemu - C&A ma w każdym rozmiarze wersję slim i KappAhl ma taki model Robin slim bardzo szczupły i dodatkowo z gumkami do regulacji. Niestety od rozmiaru 152 nie ma już gumek i spodnie wiszą sad
                  Dla córki jeszcze nie mam tego problemu poza tym ona nie jest aż tak szczupła jak syn.
                  Ale najczęściej właśnie kupuję jej dżinsy w KappAhlu i w C&A z wersji slim.
                  Ostatnio jedne wyjęłam kupione trochę wcześniej i szok - są za wąskie. Oddać już nie mogę, bo metki już oberwałam, ale może na allegro pójdą...
                  • marcyszka Re: kropkaa17 13.01.14, 09:04
                    dodam jeszcze, że u tych większych szczypiorków to z dresami jest chyba największy problem.
                    I kurtki zimowe - wszystkie jakieś szerokie. Tym bardziej jak dziecko wysokie i ma długie ręce.
                    Jak rękawy dobre to kurtka za szeroka. U dziewczynek nie ma tego problemu, bo kurtki są często taliowane, ale gdzie kupujecie kurtki zimowe dla szczupłych chłopców?
                    • natalek79 Re: kropkaa17 13.01.14, 09:44
                      Dresy to porażka - syn nosi ubrania na 140 i dobre dresy praktycznie u niego nie istnieją. Jedyne jakie ma "odpowiednio" leżące/wyglądające to z Decathlon takie śliskie Domyos. Najbardziej nie mogę przeżyć wyglądu wszelkich "ze znaczkiem", a on biedny bo parcie na takowe w jego klasie ogromne. Cieszy mnie, że jest na tyle pogodzony ze swoją chudością, że rozumie to i zadowala się firmowymi koszulkami i butami. Z wąskich udało się nam jeszcze kupić na zimowisko polarowe ze Smyka, ale to spodnie na chwilę, bo przecież ani do szkoły ani w domu nosił ich nie będzie, co najwyżej na dwór jak dalej będzie taka temp.
                      Nie wiem jak teraz, ale lata temu kupowałam jeszcze polskiego producenta Gamet. Były właśnie takie wąskie i nie robił się worek na tyłku. Mieli też takie a'la bojówki moro i były świetne do przedszkola, bo na gumce, ale z czasem jakość materiału się mocno pogorszyła a syn wyszedł z przedszkola i przestałam kupować. Aż będę musiała poszukać stacjonarnie po sklepach dla dzieci (nie sieciówki) żeby dla młodszego "pomacać" skoro sobie producenta przy okazji przypomniałam.
                      • swiezynka77 Re: kropkaa17 13.01.14, 09:47
                        dla szczupłego chłopaka kupuję w H&M dżinsy slim, są świetne
                        • marcyszka Re: kropkaa17 13.01.14, 10:01
                          a czy te dżinsy w rozmiarze 152 wzwyż mają dodatkowo regulację w pasie?
                          Dla mojego syna musi być dodatkowa regulacja. On wzrostowo przekracza 97 centyl, a wagowo jest na 50 centylu...
    • koza_w_rajtuzach Re: Rurki dla szczyypiorka 13.01.14, 11:57
      A dla chłopca też by się te spodnie nadawały?
      Bo mój jest bardzo szczupły w pasie (116 cm i 17,5 kg) i wszystkie spodnie mu spadają, nawet te z regulacją w pasie... Co się da, to zwężam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka