Dodaj do ulubionych

Krzesło do biurka- Wasze opinie.

19.01.14, 11:46
Do tych, które miały dylematy z wyborem krzesła dla pierwszaka. Jakie w końcu wybrałyście i czy po czasie użytkowania jesteście zadowolone ze swojego wyboru?
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 19.01.14, 13:20
      Z mojego doświadczenia (ktorego siłą rzeczy jeszcze nie mamwink jedynymi sensownymi krzesłami dla dzieci w wieku naszych są dainchary, lub stokke. Pozostałe krzesła, jakkolwiek odlotowo czy ergonomicznie by nie wyglądały, mają tą wadę że mają zbyt głębokie siedzisko, przez co dziecko się zwyczajnie nie podpiera plecami, lub jeśli się opiera, to i tak źle siedzi (ma nogi w górze). Moim zdaniem krzesła oferowane na rynku w większości pasują pod dzieci 7+.
      • kinder0610 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 19.01.14, 14:04
        Z mojego doświadczenia, które już mam wink - krzesło Kettler - dziecko opiera się plecami, nogi ma na podłodze.
        • saszanasza Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 19.01.14, 14:39
          no nie wiem...to na przykład: m.fitnesssport.istore.pl/przedmiot,19086639.html
          jest głębsze niż używane przez moją córkę, w życiu nie oprze się na nim plecami zachowując właściwą postawę.
          Oczywiście piszę o 5,5 latce, bo autorka wątku, o ile się nie mylę, dla dziecka w tym wieku szuka krzesławink
          • mamusia-myszeczek Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 19.01.14, 17:46
            Eksperymentowałam z krzesłami Ikea i w końcu skończyło się na 3 stokke tripp trapach.Siedzi na nim 6 latka i blizniaki 3,5 letnie, a i babcia nie pogardzi przy czytaniu bajek.Jedynym minusem jest cena, ale zważywszy na uniwersalność (możliwość dostosowania do wieku)można to krzesło wziąść pod uwagę.

Mi najbardziej zależało,żeby wszyscy czyli ja ,6 latka,i 3latkowie wygodnie siedzieli przy tym samym stole nie garbiąc się i nie wisząc,ani nie siedząc na poduszkach.Cel osiągnełam
            • kinder0610 kettter 19.01.14, 19:11
              tyle, że Kettler ma też inne krzesła, Akurat to poniżej ma regulację głębokości siedziska wink
              www.babyvip.pl/pl/p/Krzeslo-Kettler-Berri-niebieski/1064
    • slonko1335 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 19.01.14, 19:21
      Dla mnie od razu odpadają krzesła na kółkach. Stokke, Triptrapy czy Danchairy to są moje typy. Mamy Danchaira i jestem baardzo zadowolona-córka także. Syn też takie będzie miał.
    • naomi19 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 19.01.14, 21:45
      czy możecie mi podać czeskie odpowiedniki tripp trap?
      z tego co pamiętam są dużo tańsze a identyczne i w fajnych kolorach
      stracilam folder ulubione i te strone razem z nim
      • justyszda Re: Czeskie Jitro 19.01.14, 22:11
        Proszę: www.babymall.pl/rosnace-krzeselko-jitro-klasik-c-44.html
        Mamy takie- od ok. 2 mies. Ale mam w domu na razie przedszkolaki- więc doświadczenie nikłe. Jest w porządku, stabilne, wygodne. Muszę dokupić drugie, bo 4-latka i 6,5- latka się biją o nie, no i nie można idealnie wysokości ustawić. Przekładanie nie ma sensu, bo trochę trwa poluzowanie śrub. To też minus, na szybko nie zmieni się. Dosunąć się same też na razie nie dają rady, wsiadają bokiem na dosuniętym, ale pewnie z czasem opracują procedurę smile Zauważyłam też, że jest już trochę powgniatane- niby bukowe drewno, ale jednak się niszczy (nie tak, jak ich sosnowe piętrowe łóżko, ale jednak). Generalnie polecam, wszystkie inne typu zwykłe czy taboretowe odpadają, bo za niskie, albo nogi majtają.
        • agni71 Re: Czeskie Jitro 19.01.14, 22:33
          Tańsze chyba od Tripp Trapp, bo od Danchair droższe, przynajmniej w tym sklepie.
        • naomi19 Re: Czeskie Jitro 19.01.14, 22:53
          dzięki
          ja w ulubionych miałam stronę w języku czeskim, rozumiem, że zrobili polską stronkę, ale to nadal Czesi?
          • naomi19 Re: Czeskie Jitro 19.01.14, 22:56
            ok widzę adres- fajnie, że zrobili coś dla polskich klientów
          • justyszda Re: Czeskie Jitro 21.01.14, 12:33
            Stronka jest po polsku, mają też w Polsce konto bankowe. Nie wiem, jak z zapłata na nie i czasem dostawy, ja zapobiegawczo wzięłam za pobraniem, przyszło bodajże 3 dnia. Z polską stronką to znaczne ułatwienie, ja się namęczyłam w gogle tłumaczyć, a tu patrzę polska flaga smile . Oni chyba mają gdzieś blisko granicy magazyn i wysyłają już z Polski. Szkoda tylko, że instrukcji po polsku nie zrobią smile M. się denerwował jak montował- niby proste, ale...
    • kr.kr Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 19.01.14, 22:43
      Moi maja tripp trappy. Fajne sa - polecam.
      Ale nie ludzcie sie, ze dzieci beda siedzialy tylko i zawsze prosto uncertain
    • akusia77 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 20.01.14, 00:08
      my mamy danchairy dla 6 latka i roczniaka. Póki co 6 latek nie narzeka i siedzi w miarę prosto
    • saszanasza Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 20.01.14, 07:31
      Aniu, posadź dziecko prawidłowo na pierwszym lepszym krześle i zmierz podstawę na której siedzi (mniej więcej od zgięć kolan do linii pleców), bo moim zdaniem to jest maksymalna głębokość niezbędna do oparcia się (siedziska mogą by. płydsze, ale nie głębsze od tego, co ci wyszło) Następnie porównaj sobie krzesła różnych firm.
      • saszanasza Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 20.01.14, 07:34
        uważam że te zalinkowane "podróby trip trapa" są fajne!
    • neptunka Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 20.01.14, 08:52
      Syn (1-klasista, za chwilę 8-latek) od września ma czeskie krzesełko, jestem bardzo zadowolona, na tegoroczny wrzesień będę kupować kolejne dla córki.
      • super-czarna.1 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 20.01.14, 13:47
        Nie wiecie czy w Poznaniu gdzieś mają krzesełka danchair ? Chciałabym je zobaczyć żywo.
    • aga_36 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 21.01.14, 14:16
      Syn (3 klasa teraz) od dwóch lat użytkuje krzesło Kinnarps Casper:
      www.kinnarps.com.pl/pl/pl/Products-inspiration/Produkty-szkolne/Education-chairs/Product/?prodid=136421
      Pomimo słabego pierwszego wrażenia okazało się super wygodne i praktyczne, a także solidne. Ma duży zakres regulacji, nawet nam dorosłym wygodnie się na nim siedzi.
      • ireland1 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 21.01.14, 21:46
        A które lepsze dla 7 latka danchair czy stokke Tripp Trapp? Czym one się różnią?
        • kwiatuszek1981 jitro! 22.01.14, 10:46
          Nie znalazłam nigdzie na stronie babymall informacji ile kosztuje przesyłka pobraniowa. Czy któraś z Was wie?
      • iwek33 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 22.01.14, 11:37
        aga_36 napisała:

> Syn (3 klasa teraz) od dwóch lat użytkuje krzesło Kinnarps Casper:
        > www.kinnarps.com.pl/pl/pl/Products-inspiration/Produkty-szkolne/Education-chairs/Product/?prodid=136421
        > Pomimo słabego pierwszego wrażenia okazało się super wygodne i praktyczne, a ta
        > kże solidne. Ma duży zakres regulacji, nawet nam dorosłym wygodnie się na nim s
        > iedzi.

Bardzo fajne to krzesło. Napisz, jaka jest jego orientacyjna cena i czy te kulki na dole to kółeczka? Czy można je zdemontować? Podoba mi się podnóżek, jest dalej wysunięty od siedziska i przynajmniej dzieciak całe stopy oprze, a nie tylko koniec pięt jak w dzidziusiowanych Tripp-trapach.
        • julenka3 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 22.01.14, 11:47
          Hej iwek33, może zamieniłaś siedzisko z podnóżkiem, albo źle wyregulowałaś skoro twoje dziecko opiera tylko pięty? Jakoś moje dzieci swobodnie opierają całe stopy.
          • iwek33 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 22.01.14, 12:04
            A w jakim wieku masz dzieci? Mój syn przymierzył się do Trip trapa gdy miał 8 lat i stopy opierały się tylko na piętach, myślę, że te krzesełka jednak są dla młodszych dzieci.
            My mamy Kettlery, używają ich w tej chwili 11 i 15 latek, krzesła są świetne. Ale oni już od dawna sięgają stopami do podłogi, nie muszą mieć podnóżkówsmile
            Myślę teraz jednak o zakupie krzesełka dla chrześniaczki, dlatego zainteresowałam się tym zalinkowanym powyżej z podnóżkiem masującym stopy smile
        • patatajowa Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 22.01.14, 12:07
          ja nie aga ale tez ma Casper'a smile
          te kulki to nie kólka, sa po to zeby chyba nie rysowac podłogi, zdemontowac sie je da ale masz wtedy "gołą" rurke wiec pełnia tez funkcje estetyczne.
          póltora roku temu płaciłam coś ok. 430 zl,nie pamietam juz, ale jak wrzucisz w wyszukiwarke kinnarps to pewnie znajdziesz ten wątek.
          ppoczatkowo krzesło wydawało mi sie takie sobie wizualnie, ale w praktyce jest supersmile
          nie ma opcji kołysania sie bo jest ciezkie, podnożek masujacy-extra, sam alubie na nim siedziec smile
          • patatajowa Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 22.01.14, 12:08
            a tu moj syn na tym krześle
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/yd/mbmx/xnp1ncC6Gjbh8Z8gpX.jpg
            • iwek33 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 22.01.14, 13:11
              Dziękuję patatajowa- krzesełko - rewelacja!!!!
            • maggdi2 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 23.01.14, 12:41
              Patatajowa,
              świetne zdjęcie. Podpowiedz proszę jak cenowo to krzesło i co to biurko oraz te szuflady (czy to część biurka czy szafka z szufladami osobno dostawiona).
              • patatajowa Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 23.01.14, 12:53
                o krześle pisalam już wyzej.
                biurko to ikea składak-blat+szafki.
                • maggdi2 Re: Krzesło do biurka- Wasze opinie. 23.01.14, 13:10
                  Bardzo dziękuję smile
                  • ally-mcbeal Serio te np. stokke to biurka??? 23.01.14, 16:22
                    Pytam poważnie. Te pokraczne drewniane krzesła to do biurka? Nie znam się ale wydaje mi się, że to twarde i niewygodne. Jest podparcie odcinka lędźwiowego? Regulacja głębokości siedziska? Jak na moje oko to takie barowe.
                    • chubabubba Re: Serio te np. stokke to biurka??? 24.01.14, 08:37
                      Serio seriosmile tez nie bylam przekonana, mialam jedno stokke dla roczniaka i jakos nie myslalam o zajupie dla starszych do biurka. Ale potestowalam i skonczylo sie na tym ze w domu wyladowaly kolejne cztery stokke. Dzieci w przedziale wiekowym 10-3, sztuk 4smile
          • super-czarna.1 Re: do patatajowa 25.01.14, 20:06
            Gdzie kupowałaś to krzesło ? Na ich stronie można tylko kupić czy gdzie indziej też mają ?
            • patatajowa Re: do patatajowa 25.01.14, 22:13
              telefonicznie przez sklep stacjonarny w Gdyni.Mam tam kogos kto mógł je odebrac ale i tak koniec konców skorzystałam z wysyłki sklepu kurierem. Wplacalam zaliczke,gdy krzesło dotarło reszte.
              numer jest w guglach,zreszta do wszyskich sklepów.
              www.kinnarps.com/pl/pl/WhereToFindUs/Kinnarps-Polska/
              • super-czarna.1 Re: do patatajowa 26.01.14, 10:39
                Dzięki smile
    • justyszda kwiatuszek- koszty pobrania 23.01.14, 22:41
      Pobranie 20 zł. (Poczta Polska). Z góry na konto przesyłka 0 zł. Chyba na stronie nie pisze, ale jak wrzucisz do koszyka, pokazuje opcje. Jakbyś zamawiała, pamiętaj o zaznaczeniu koloru poduszki na krzesło- jedna jest gratis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka