Dodaj do ulubionych

Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal karnaw

23.01.14, 20:46
Chyba tego tematu jeszcze nie było. U nas bal na druga polowe lutego zapowiedziany. Moja córka chce być jakaś ksiezniczka ale przejrzałam wszystkie te stroje i są jakieś takie tandetne, jeszcze trochę czasu jest i liczę,ze może pojawi sie jakiś inny pomysł.
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 20:48
      W tym roku syn był piratem, a w zeszłym roku i 2 l temu kowbojem laki lukiem.
      • kroliczyca80 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 20:52
        W tym roku dowiedziałam się o balu dzień przed terminem... Młody był więc zombie piratem, bo taki strój na jego wzrost znalazłam w ciucholandzie big_grin
        Rok temu był krukiem, taki kostium uszyłam swoimi lewymi rączkami i o dziwo mi wyszedł:
        Kruk

Na następnym balu (pewnie na andrzejki 2014) chce być Harrym Potterem, poszukiwania stroju zaczynam już teraz big_grin
        • patatajowa Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:06
          hehe., u mnie w ciuchlandzie byl tez niemal na ostatnia chwile batman i wojowniczy żółw nindża smile ostatecznie wygrał batman. jak dla mnie strój moze byc całkiem tandetny na 2 godziny szaleństwa. ostatnio zrobilam sobie rundke po tego typu sklepach i strojow zatrzesienie po kilka-kilkanaście złotych.wiec polecam jak ktos nie chce wydac stówy na raz.
    • dixi Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 20:56
      mój zawsze za swojego aktualnego idola big_grin zaczynał od boba budowniczego, potem był strażakiem, jawą z gwiezdnych wojen, którymś z kumpli Harrego Pottera smile w tym roku jednak przebrał się za pirata, bo za kolesia z Magicznego Drzewa nie dało się przebrać, to normalne dzieci są big_grin
      strojów karnawalowych nigdy nie kupowaliśmy, kombinujemy sami, ewentualnie wspomagając się pojedynczymi akcesoriami smile
      • szmytka1 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:10
        > strojów karnawalowych nigdy nie kupowaliśmy, kombinujemy sami, ewentualnie wspo
        > magając się pojedynczymi akcesoriami smile

o to tak jak my. W tym roku z akcesoriów była tylko czapka z czachą i piszczelami zakupiona w cerfurze, w komplecie z szablą i pistoletem,a le tych nie chciał zabrać. Koszulkę miał z H&M z kolekcji sprzed 2 lat, w biało=czerwone paski z ośmiornicą wyłażącą z kieszeni, spodnie z kappahla od piżamy mocno pumpiaste, za małe ze 2 rozmiary, tak ze wychodzily tuż za kolano. Klapkę na oko zrobiłam własnoręcznie.
    • monikaj21 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:06
      Przedszkolak nie wiedzieć czemu uparł się na policjanta, chociaż mamy super strój rycerza na jego wzrost, nie udało mi się go przekonać.
      W szkole bal dopiero będzie. 6 latek planuje być Anakinem Skywalkerem, a 9 latka od 2 miesięcy ma powieszony w szafie strój składający się na Hermionę Granger. Bale w szkole są tematyczne, ale biorąc pod uwagę to, że temat balu jeszcze nie jest wybrany, a stroje już tak, to moje dzieci się raczej nie wstrzelą (chyba że tematem balu będą bohaterowie filmów / książek smile
    • sinceramente Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:06
      Moja: królikiem (x2), kotem i bocianem. Na szczęście faza księżniczki i wróżki nas ominęła smile

Kostiumy zawsze kombinowane, ewentualnie dokupywane akcesoria w stylu uszy królika.
    • cyber-szuja Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:10
      U syna w zerówce ponad połowa dziewczynek była przebranych za wróżko-księżniczki, trafił się też jeż, cyganka i czarownica. A chłopcy tradycyjnie - pirat, rycerz, król, żołnierz, spiderman, batman, ninja, piłkarz. Mój syn był przebrany za czerwonego ptaka z Angry Birds... a niedługo czeka nas tworzenie stroju z odpadków wink na eko-bal... cokolwiek to znaczy.
      • szmytka1 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:13
        > U syna w zerówce ponad połowa dziewczynek była przebranych za wróżko-księżniczk
        > i, trafił się też jeż, cyganka i czarownica. A chłopcy tradycyjnie - pirat, ryc
        > erz, król, żołnierz, spiderman, batman, ninja, piłkarz. Mój syn był przebrany z
        > a czerwonego ptaka z Angry Birds... a niedługo czeka nas tworzenie stroju z odp
        > adków wink na eko-bal... cokolwiek to znaczy.

Chyba mamy dzieci w tej samej placówce. Eko-bal zawsze sprytnie omijam, wmawiając synowi, ze zaniemógł i powinien zostać w domuwink
        • cyber-szuja Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:22
          Może też wmówię swojemu, że ekologicznie byłoby zostać w domu wink
    • mazia_m Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:24
      Elsą z Krainy Lodu. Księżniczką oczywiście. Na balu andrzejkowym była czarnym kotem.
      • femme111 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:39
        Mazia no u mnie tez był temat przez jakiś czas elsy. Kupiłas już kostium?
        • marta2202 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:56
          U nas będzie biedronka i spiderman dzieci same wybrały i nie było mowy o czymś innym.
        • pasik Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 21:58
          w listopadzie była księżniczką, jutro będzie Hinduską- strój prosto z Delhi:-smile
          zaproponowała że w klapkach pójdzie na imprezę
        • mazia_m Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 22:18
          Tak, mamy tą z doczepianym warkoczem- jest piękna smile sukienka jest bardzo długa, rozmiar 5-6 lat sięga córce prawie do samej ziemi, a ma 115 cm wzrostu.
          Oczywiście w składzie poliester i nylon wyłącznie, ale za wygląd 10/10 smile

__
          Maja 20.05.2009 serce
          • chubabubba Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 18:39
            U nas tez Elsasmile stroj zakupiony, wlosy tezsmile
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bg/xj/e32j/CnoBakIq7BNIOaol9B.jpg
            • femme111 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 19:16
              Chubabuba -ten strój śliczny, a gdzie kupowalas i włosy?drogi taki zestaw?
              • chubabubba Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 20:50
                Kupowalam w disneystore.com.peruka z odzysku-mialam kupic oryginal ale moje stwory rozpracowaly peruke repunzel to teraz zrobilam nowy warkocz i pasuje super.do tego mala srebrna tiara i mamy wersje de luxwink
                Ja kupowalam w nirmalnej cenie-100$ ale teraz ta wersja sukni na amazon dochodzi do 800$.zwariowali normalniesmile
                -
    • saszanasza Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 22:02
      Córka, 5,5 za choinkęsmile
      • silje78 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 22:11
        Miesiac szukalam stroju d. Vadera... nie znalazlam ku rozpaczy corki. Pozniej byl kot, ale nic jej sie nie podobalo. Stanelo na wampirze. Nie chciala slyszec o ksiezniczkach... Nawet na jaselkach chciala byc jedi, placz byl jak okazalo sie, ze ma byc aniolkiem... big_grin
    • ciotka.aka Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 22:25
      Był wampir, pirat w dwóch odsłonach, Indianin, a w tym roku Harry Poter, junior będzie clownem. Stroje zawsze kombinowano-ciucholandowe wink
      • super-czarna.1 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 22:39
        Rok temu indianinem, a w tym roku ninja.
      • emonik Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 22:40
        Moja córka na szczęście nigdy nie chciała być wróżką/księżniczką i tak oto występowała na balach karnawałowych: gdy miała 3 lata - czarny kot, 4 lata - czarownica (jesce zęba mi zamaluj na carno - prosiła) a teraz 5 lat... Magda Gessler (oczywiście ładniejsza) !!! Miała biały strój kucharki z pokaźną czapką na głowie i charakterystyczną perukę - blond szopę smile Wszyscy ją oglądali, a nauczycielki robiły sobie z nią zdjęcia... Córka lubi oglądać Kuchenne rewolucje i lubi kucharzyć smile i już ma pomysł kim będzie za rok - równie zaskakujący, ale nie pozwala zdradzić.
        ---
        • femme111 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 23.01.14, 23:44
          Hehehe, usmialam sie, Gessler to faktycznie bardzo oryginalnie.dla mnie bomba tak samo jak choinka saszo smile

Mazia a mogłabys zalinkowac? Moja ma prawie 5 i ubranka wchodzi w rozm. 110.Jeszcze poczekam na jej ostateczna decyzje smile
          • mazia_m Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 18:25
            o taka smile
            • femme111 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 19:51
              Mazia- ale to sam warkocz? Moja córka brunetka więc musiałaby mieć cała peruke.ciekawe czy w czymś takim sie ńie spoci,bo to jak czapka prawda?
              • mazia_m Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 21:12
                Tak, to sam warkocz. Nie mam doświadczenia z perukami, więc nie wiem czy są wygodne. Jak masz wątpliwości to możesz jej wpleść np. jasne tasiemki czy sztuczne pasemka, żeby rozjaśnić głowę a nie obciążać jej za bardzo.
    • czarna.perla Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 00:25
      Syn w zeszłym roku był Lordem Vaderem, a w tym Jackiem Sparrowem (pochwalę się bo miał najfajniejszy strój w calej szkole, łącznie z perkuą smile)
      Córka w zeszłym roku była tancerką flamenco, a w tym roku tancerką brzucha- stroje po córce mam do sprzedania.
      W poprzednich latach były jeszcze takie przebrania: gąsienica, żołnież, batman, diabeł, kościotrup, śmierć (syn łacznie z Halloween), pająk, elf, czarownica x 2 ale za każdym razem inaczej, diabeł (córka)
      • maggdi2 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 09:07
        U nas były: biedronka, strażak, Buzz Astral, dynia (sama szyłam) i teraz był policjant.
        • babsee Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 10:19
          Moj synus w tym roku to Chudy z Toy Story smilea dwa ubiegle lata byl panem Dynia-nie chcial innego stroju,wygladal czadowo.
          Corka tylko raz byla księzniczka a tak-biedronka, wrozka(caly stroj szylam sama, łacznie cholreną czapką ktora obklejalam papierem do kanapek do 3 w wnocy), Czerwony Kapturek, czarownica (pechowa, bo sie zatrula i żygala do wlasnego kapelusza smile), piratka.
          • asiakh Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 13:06
            Mój niespełna 7 letni fan Star wars mógłby być tylko Lordem Vaderem. Mamy już bluzkę z peleryną i czarne spodnie. Na allegro dokupiłam maskę. Jest tylko problem z mieczem. Mamy dwa, oba świecą na niebiesko a znawcy wiedzą, że niebieski miecz miał Luke Skywaker a Vader ma czerwony miecz. Na moją delikatną sugestię, żeby syn poszedł jednak z niebieskim a wścibskim kolegom wytłumaczył, że to zdobyczny miecz w walce z Lukiem- syn patrzy na mnie z politowaniem...wink Trzeba kupić trzeci miecz....
            • sonrisa06 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 13:31
              Moja w tym roku była Meridą Waleczną, miałam dla niej nawet łuk, miecz i kołczan ze strzałami, ale po namyśle nie dałam jej broni do szkoły wink
              Mnie najbardziej podobały się dziewczynki w strojach Monster High.
    • mama_amelii Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 13:33
      Moja córka była czarownica,piratką,a w tym roku klaunem(strój się nie powtórzył na 7 kl pierwszychsmileMłodsza 3 latka miała balową suknię z kołem i koronę(jest na etapie księzniczek,chociaż starsza niegdy takiego etapu nie miałasmile
    • afroddytta Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 14:11
      Mój 7latek chyba przez ostatnie 3 lata był kowbojem, w tym roku definitywnie ogłosił zmianę, zobaczymy. U nas bal pod hasłem 'dookoła świata', muszę przebrać 7-, 4,5- i 2,5 latka, przebieranie 6mies. córki sobie daruję, chyba, że będzie księżniczką smile
      • dolores12 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 19:00
        U mojej prawie 6-latki większość dziewczynek była księżniczkami lub wróżkami. Oglądałam te suknie i one nie dość, że tandetne, to niewygodne są(fatalny sztuczny materiał z drapiącymi koronkami). Dlatego też wyperswadowałam córce i poszła jako Rainbow Dash(uwielbia małe kucyki). Strój był taniutki: niebieska bluzka i rajstopy, tęczowa peruka z Allegro. Ogon, uszy, skrzydła i naszywkę Rainbow zrobiłam sama z filcu. Córka zadowolonasmile
        • femme111 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 19:18
          Ciekawa jestem jak wyglada, fajnie, bardzo oryginalnie.
          • miwusia1977 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 24.01.14, 19:37
            na poczatku syn chcial byc starazakiem i juz mialam naszykowany material na mundurek ale mu sie odwidzialo i rycerza zachcialo wiec w Lidlu kupilsmy. Jako ze najmniejszy by duzo za duzy . POskracalam i calkiem neizle wygladalo
            • blizniaki14 Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 25.01.14, 15:34
              U mnie różnie, chłopcy byli już : diabełkami, wesołymi pajączkami, batmanami, spidermanami, supermenami, piratami, rycerzami, wampirami, indianinami, a nawet ... wilkiem wink
              córcia: kopciuszkiem, śnieżką, wróżką, pajączkiem, czarownicą, diablicą
              stroje wyszukiwałam w sh lub na allegro smile
    • saszanasza Re: Za kogo Wasze dzieci przebierają sie na bal k 25.01.14, 15:42
      Ja już pokazywałam gdzieś wcześniej, ale jeszcze raz: moja świąteczna choinkawink

http://i42.tinypic.com/2egag7n.jpg
      • podkowa_szczescia sasza? 25.01.14, 15:52
        A skąd taki strój?
        • saszanasza Re: sasza? 25.01.14, 16:02
          podkowa_szczescia napisała:

> A skąd taki strój?

z allegro, ale kupiony w zeszłym roku nie pamiętam od kogosad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka