Dodaj do ulubionych

keen rozmiarówka dla dorosłych

26.01.14, 17:30
Dziewczyny, chce kupić sobie buty trekkingowe keen verdi. Zwykle noszę 39 (25.5 cm), tymczasem na stronie mivo czytam, że 39 ma 24.9 cm (wiem, że oni sami mierzą), a 40 - 25.8 cm. W tych modelach są też połowki, ale nigdzie nie znalazłam info, ile cm ma np. 39.5 (dostępne w innym sklepie)
Macie może doświadczenie z tym modelem? Potraficie doradzić, jaki numer kupić, bo nie chce mi się bawić w odsyłanie...
Obserwuj wątek
    • cielecinka Re: keen rozmiarówka dla dorosłych 26.01.14, 19:23
      Hej ,
      Ja na mivo kupilam dokladnie ten model

www.mivo.pl/product-pol-7796-Verdi-II-Mid-Bezowe-Nubukowe-Trekingowe-Damskie-1009556.html
      Tez sie wahalam czy brac 39 , czy 40. wszystkie inne keeny mam 39 wiec zaryzykowalam i te tak samo zamowilam . Na bucie jest info , ze maja 25,5cm. Mam inne buty zimowe z tej firmy i mam wrazenie , ze sa odrobinke wieksze. Nie odeslalam ich , po paru zalozeniach sie dopasowaly do stopy, ale niby trekingowe buty jak sie duzo chodzi powinny byc wieksze o rozmiar. Nie wiem czy 40 nie bylaby bardziej komfortowa. Grubej skarpety raczej do ńich nie wloze.
    • janka39 Re: keen rozmiarówka dla dorosłych 26.01.14, 20:05
      o, wielkie dzieki, bo dokładnie te chce kupic smile
      Tzn ze 39,5 powinny być chyba ok... A tak w ogole jestes z nich zadowlona? Wygodne? Lekkie? Jak podeszwa? Sprawdzaja siew gorach?
      • cielecinka Re: keen rozmiarówka dla dorosłych 26.01.14, 21:19
        Wygodnie, lekkie. W górach w nich nie byłam, mam je dopiero 2 tygodnie. Jestem zadowolona, ale ja kocham keeny i tylko w nich głownie chodzę.
        Gdzie znalazłaś połowkowe rozmiary?
        • janka39 Re: keen rozmiarówka dla dorosłych 27.01.14, 00:13
          zalando
          www.zalando.pl/keen-verdi-mid-ii-wp-buty-trekkingowe-bezowy-ke541a04v-704.html
          a czy one mają w środku jakieś ocieplenie?
          • janka39 cielecinka 27.01.14, 15:42
            Powiedz mi prosze, czy te keeny maja jakies ocieplenie? Zamowilam te 39.5 w zalando, ale wole wiedziec wczesniej smile
            • cielecinka Re: cielecinka 27.01.14, 20:07
              Nie maja ocieplenia. Jak dla mnie buty przejsciowe wiosna , jesień.
              • janka39 Re: cielecinka 27.01.14, 21:48
                I to jest bardzo dobra wiadomość. Musialam zrezygnowac z fajnych merrelii, bo mialy polar w środku.
                Dzięki za info smile
                Wreszcie bede mogla znowu łazic po górkach smile
    • corrina_f1 Re: keen rozmiarówka dla dorosłych 28.01.14, 10:09
      Ja normalnie noszę 38-39 i keeny śniegowce, które kupowałam w Mivo w zeszłym roku w rozmiarze 39 musiałam odesłać i wymienić na 40. Te są idealne.
      • janka39 Re: keen rozmiarówka dla dorosłych 28.01.14, 16:56
        No nic, sprawdze. Kupuje w zalando, więc ewentualny zwrot będzie bezkosztowy
        • agni71 Re: keen rozmiarówka dla dorosłych 28.01.14, 19:56
          Ja mam keeny trekkingowe, ale inny model. I jak zwykłe buty nosze 37, a zimowe i sportowe 38, tak te wzięłam w rozmiarze 38,5 i sa dobre. Z tym, że ten rozmiar wzięłam, bo nie było 38, a kupowałam przez neta. Byc może 38 tez byłyby dobre.
          W górach mi się sprawdziły. Nosiłam je też jako przejściówki w listopadzie i grudniu.
          susanville

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka