Dodaj do ulubionych

Magnez + B6 + potas

31.01.14, 18:31
czy ktoś używa takich zestawów magnezu B6 i potasu, najlepiej razem jeśli są i może polecić której firmy wybrać? w miarę niedrogo. Na doz najczęściej zamawiam ale i na allegro z aptek bo czasem wychodzi nawet taniej z wysyłką. Jakieś dobrze przyswajalne. Może ktoś ma na sobie wypróbowane? polećcie jakieś preparaty.
Obserwuj wątek
    • czekola-da Re: Magnez + B6 + potas 31.01.14, 18:56
      Cardiomin nie należy do najtańszych i tabletki są dość duże, ale sama używam, ponieważ jest duża dawka w jednej tabletce i nie trzeba łykać np. 6 na dobę wink Polecam smile
    • bbkk Re: Magnez + B6 + potas 31.01.14, 21:14
      Mg+b6 olimpu chela magnez forte - 250mg Mg w jednej tabletce
      Potas - Katelin
    • annajustyna Re: Magnez + B6 + potas 01.02.14, 20:59
      Magnez i potas sie wzajemnie wykluczaja w sensie, ze nie wchlaniaja. Poza tym nalezy uwazac z potasem etc.
      • sylka1978 Re: Magnez + B6 + potas 01.02.14, 21:06
        magnez potas się wykluczają ? to dlaczego mój lekarz każe mi Aspargin jeść ???
        • annajustyna Re: Magnez + B6 + potas 01.02.14, 21:59
          Jak lekarz kaze, to bierz. Wchlanianie sobie blokuja wzajemnie - ale byc moze w tym preparacie jakims cudem pokonano te bariere?
          • bbkk Re: Magnez + B6 + potas 01.02.14, 22:17
            Podaj jakis link do swojej teorii bo wszedzie pisza cos wrecz odwrotnego ...
            • annajustyna Re: Magnez + B6 + potas 02.02.14, 14:28
              Wiedze te mam bezposrednio od farmaceutow. Myslisz, ze mnie podpuscili? Preparaty ibuprofenu i paracetamolu tez istnieja swoja droga wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka