Dodaj do ulubionych

Jakie macie buty na narty

06.02.14, 11:28
Nie chodzi mi oczywiście o buty narciarskie, tylko o takie na wyjazd narciarski, czyli zakładane "po nartach". Kiedyś miałam fajne sniegowce, ciepłe w środku, całe ze skóry (gdzieś się zapodziały, nie widze teraz takich w sklepach, są podobne ale sztuczne). W zeszłym roku zabrałam na narty sportowe, górskie buty do kostki, super wygodne, z membraną, porządną podeszwą itp, ale jednak przy duzym mrozie było mi zimno, no i przeszkadzało mi że są wiązane.
No i własnie tydzień przed wyjazdem przypomniało mi się, że może warto jakieś buty kupić, tylko ni c fajnego nie widze w sklepach, niestety. Butów typu ugg czy coś w tym stylu nie lubię, nie podobaja mi się. Chcę buty nie wiązane, i nie bardzo długie, no i żeby były ładne i wygodne wink
Polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • agus-ka Re: Jakie macie buty na narty 06.02.14, 11:48
      Mam właśnie taki z membrana za kostkę. Nie zawiązuje ich. Po prostu wsuwam stopy. Na stok jeździmy samochodem więc nie ma problemu. Na wyjście po nartach też się nadają tylko już zawiazanesmile
      • makoc Re: Jakie macie buty na narty 06.02.14, 12:13
        ugg/emu na po nartach nie polecam. to nie są buty na śnieg. musza być śniegowce z membraną. Ja mam wysokie śniegowce richter, zasuwane z boku na suwak. Zakładam je tez po mieście, do pracy, gdy jest śnieg, chlapa i uggi nie dają rady.
        Może ecco neela, quechua, merrele, keeny?
        • magata.d Re: Jakie macie buty na narty 06.02.14, 13:52
          dzięki, popatrze co to za buty.
      • magata.d Re: Jakie macie buty na narty 06.02.14, 13:51
        Ostatecznie przy nich też zostanę, i grubej skarpecie wink Ale my jedziemy z czterolatkiem, więc jest trochę nart a trochę zabaw na sniegu itp., więc często zmieniam te buty i nie chce mi się wiązać, że nie wspomne o ciągle mokrych sznurowadłach wink
        • afroddytta Re: Jakie macie buty na narty 06.02.14, 15:39
          Ja mam takie za kostkę Chiruca, niby wiązane, ale nie rozwiązuje sznurowadeł tylko je nakładam. Nie są jakieś ocieplane, tylko z membraną to są moje praktycznie jedyne zimowe buty, chodzę w nich chyba 3 sezon i nigdy mi noga nie zmarzła, a jestem prawie codziennie na spacerze 2-4 godziny, a na nartach na stoku to prawie cały dzień (w zeszłym roku byłam w ciąży więc na nartach nie jeżdziłam, ale na stoku cały dzień byłam). Ja jestem b. zadowolona.
    • arafia Re: Jakie macie buty na narty 06.02.14, 16:30
      U mnie rewelacyjnie sprawdziły się Merrell Spruzzi ciepłe, lekkie, nieprzemakalne i łatwe w zakładaniu. W tym roku na wyjeździe w górach miałam złamany palec u nogi i tylko w tych butach dałam radę się przemieszczać smile
      https://a1.zassets.com/images/z/1/8/8/0/0/2/1880021-p-MULTIVIEW.jpg
      • kada111 do arafia 07.02.14, 08:53
        A ten but merrell trzyma rozmiar? Chcę zamówić podobne internetowo i mam
        lekkiego stracha czy nie bedą za małe, bo z merrell to loteria.
        • call-una Re: do arafia 07.02.14, 09:15
          ja mam sniegowce kupione 2lata temu na 'po nartach' (ale mi nogi w nich jednak troche marzna) www.decathlon.pl/buty-arpenaz-snow-200-id_8157556.html r. 39, dl. wkladki-24,5 ; Merrelle mam trekkingowe r.39-zblizony do tych Arpenazow, a zwykle nosze 38, wiec mysle, ze trzeba brac wiekszy nr
        • arafia Re: do arafia 07.02.14, 09:30
          Ten model wypada większy, bo rozm 36 ma wkładkę 24 cm, ale dla mnie to nie problem bo lubię do butów zimowych wkładać dodatkowe futerkowe wkładki. Merrell zawsze na pudełku podaje długość wkładki który odpowiada rzeczywistej jej długości. Mam letnie i te są mniejsze więc trzeba dopytać przy konkretnym modelu. A buty super, polecam smile
        • krasulas Re: do arafia 07.02.14, 09:38
          Ja mam Merrell Whiteout black - wsuwane, idealna wysokość.
          Noszę je na sanki z dzieciorami i właśnie jako ponarciarskie.
          Ciepłe!
          Ale...przyznam się...nie była to "miłość od pierwszego wejrzenia"...kupiłam je za 1zł (kosztowały wtedy 450zł), bo małż dwie inne pary kupował (promocja).
          Także...był to zakup "na siłę" i jeden z lepszych.
          Miałam wiązane i podobne Columbie (zimne) oraz coś w stylu puchatego MoonBoota (nie tak wygodne w chodzeniu, a o prowadzeniu auta nie ma mowy).
          Tutaj...pomimo średniego uroku osobistego tego modelu...polecam.
          Mam rozm. 37,5 i faktycznie taki noszę (duże 37, małe 38).
          pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka