Dodaj do ulubionych

Rolki dla dorosłych

08.03.14, 19:08
Dziewczyny, czy możecie polecić jakieś fajne rolki dla dorosłej totalnie początkującej osoby do 200 zł, czy jest coś w miarę ok w tej cenie?
Obserwuj wątek
    • gizm0 Re: Rolki dla dorosłych 08.03.14, 19:48
      forum.miedzykubkami.pl/viewforum.php?f=18&sid=4bed61bf4a380e6e59a2898664a68001
      Wszystko zależne od wagi użytkownika i co planuje na nich robić.
      Do 200 dla dorosłej osoby będzie kiepsko coś dobrej jakości.
      Warto poczytać forum przytoczone wyżej i ewentualnie tam popytać.
      • mamaaoli Re: Rolki dla dorosłych 08.03.14, 21:30
        Sama właśnie planuję kupić, słyszałam, że nie mają mieć plastikowych kółek, mierzyłam w decathlonie rolki Fila i powiem szczerze, że były wygodne, tylko cena około 350 i nie było danych na temat wagi użytkownika. Też szukam rolek tzw. rekreacyjnych i chętnie kupiłabym jakieś przetestowane, i sprawdzone.
    • edelstein Re: Rolki dla dorosłych 08.03.14, 21:58

Do 200l nie dostaniesz dobrych rolek.Ja polecam k2 i rollerblade.
    • cortinka Re: Rolki dla dorosłych 09.03.14, 12:23
      Mój mąż ma Rollerblade'y i jest bardzo zadowolony. Fakt, kosztowały więcej niż 200zł ,ale tak jak pisała poprzedniczka, poniżej 200zł nie znajdziesz dobrych rolek, chyba, ze używane. Zobacz w Martesie, w zeszłym roku na wiosnę była promocja rolek i porządne rolki można było kupić za połowę ceny. Ja mam Rocesy, mają 15 lat i świetnie się na nich jeździ, nie mam zamiaru ich zmieniać smile Dobre są jeszcze K2. Gdybym teraz miała coś wybierać, to szukałabym wśród tych 3 marek.
      • gizm0 Re: Rolki dla dorosłych 09.03.14, 12:36
        Dokładnie, jak poprzedniczki piszą, te marki to gwarancja jakości, jeszcze dodam do nich Powerslide. Wystrzegać się trzeba Bladerunner, to tańsza i duuuużo gorsza (ekonomiczna) linia Rollerblade.
        Rolki najlepiej kupić po sezonie, duże obniżki są, teraz już niestety normalne ceny.
        Dobrze jest przymierzyć buta, czy dobrze trzyma staw skokowy. Jeśli ktoś jest z tych" cięższych" to koniecznie aluminiowa, nie kompozytowa płoza. Bo inaczej przy slalomie, czy podskoku malutkim może nie wytrzymać. Warto wyciągany liner ( but wewnetrzny), jak się noga spoci, można wyciągnąć i wyprać
        I warto kupić dobre rolki, wygoda jazdy, mała awaryjność, możliwość szybkiej odsprzedaży.
    • natbar Re: Rolki dla dorosłych 09.03.14, 17:01
      Zdecydowanie K2, wprawdzie do 200 pln nie kupisz, ale warto dołożyć bo jak kupisz jakiś badziew to szybko się zniechęcisz, mimo wszystko oprócz parametrów, komfort jazdy bardzo się liczy. Pod koniec sezonu można kupić w Gosporcie za pół ceny. Z doświadczenia polecam K2 Andra albo Athena, kółka 80.
      • fantomka44 Re: Rolki dla dorosłych 09.03.14, 22:02
        Ja tam mam rolki z decathlona, ale te z ich opatentowanym systemem hamowania (pod piętą) i uważam, że do nauki oraz rekreacyjnej jazdy są super.
        • silje78 Re: Rolki dla dorosłych 10.03.14, 11:38
          ja też mam z decathlona fit 3 oxelo. jeżdżę niezbyt często bo 2-3 razy w tygodniu. są dość lekkie i wygodne. tylko, że jeżdżę rekreacyjnie.
    • kornnella Re: Rolki dla dorosłych 10.03.14, 12:07
      File damską mam i polecam. Dla dorosłego to zakup na lata i warto dołożyć, tak ok 350-400 za nowe musiałabyś wydać. Początkująca będziesz przez pierwsze pół godziny i na dobrym sprzęcie śmigniesz. A na czymś kiepskim się tylko zniechęcisz.
    • edik77 Re: Rolki dla dorosłych 10.03.14, 15:50
      Jeśli do 200zł, to tylko używane markowe. Polecam Rollerblade - jako początkująca jeździłam na Spark Comp W, w tym sezonie pomykam na Igniter 90W. Są niesamowite pod względem wygody, lekkości jazdy i jakości wykonania.
      Wczoraj wyszłam, by potowarzyszyć początkującej sąsiadce, która wybierając opcję "ekonomiczną" zakupiła najtańszy model Oxelo. Nie wiem, jak się na nich jeździ (i sądzę, że osoba, która nie ma porównania z prawdziwymi rolkami nie jest w stanie tego obiektywnie ocenić), ale widziałam, jak trudno było dziewczynie trzymać nogi prosto - stopy wykrzywiały się na boki mimo najmocniejszego zawiązania na jakie te rolki pozwalały. Było jej niewygodnie, bolały ja łydki w miejscu, gdzie kończył się but.
      Mój mąż (również zwolennik zakupów w wersji "ekonomicznej") przymierzał Oxelo w Deca w zeszłym roku, porównał je z Filą - dużo bardziej wygodną jego zdaniem, by finalnie zdecydować się na Rollerblade, jako najwygodniejsze i najbardziej przyjazne dla początkującego - płoza z obniżonym środkiem ciężkości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka