magdagg2 28.03.14, 20:31 czy ktos ma lub mial buty swiecace z ccc? nie pytam o ich wyglad tylko o jakosc czy sie nie rozpadna po tygodniu dzis ogladalam tego typu ( byly tez z autami) i jeszcze takie walky, kazdy kolor buta swieci na inny kolor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusi80 Re: buty z ccc - jakosc? 30.03.14, 15:47 Kupiłam mojemu synowi te granatowe walky (na trzecim zdjęciu). Po jednym pobycie na placu zabaw i kilku zjazdach na zjeżdżalni po żelowych podeszwach (na piętach) zostało niewiele. Po prostu się starły. Tak wiec ja nie polecam z takimi podeszwami. Nasz sąsiad ma z ubiegłego sezonu podobne, tylko podeszwa jest biała i nic nie ma pościerane (tylko buty już nie świecą). Odpowiedz Link Zgłoś
poliglutka starte podeszwy 09.04.14, 22:40 Witam, a mam pytanie odnośnie tych startych podeszw. Czy reklamowala Pani buciki? Pytam, bo kupiliśmy takie same buty w piątek , dziś mamy środę a po wczorajszym wyjsćiu na plac zabaw i z naszych podeszw zostało nie wiele. Mam zamiar iść złożyć reklamację i jestem ciekawa reakcji CCC. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 reklamacja w ccc 09.04.14, 23:13 ccc słynie z trudności przy reklamacjach. Ale mnie dziś zaskoczyli pozytywnie - moja reklamacja uznana za zasadną. Syn na szybko miał kupione buty halówki u nich, po dwóch mies. użytkowania oba buty pękły przy śródstopiu (łączenie przy podeszwie). Żądałam wymiany na nowe lub zwrotu kasy i zastanawiam się właśnie, którą opcję im jutro zaproponować. Może zatem coś zmienili w tej swojej niechlubnej polityce? Odpowiedz Link Zgłoś
jusi80 Re: starte podeszwy 10.04.14, 07:14 Miałam taki zamiar. Umyłam buty, wsadziłam w pudełko, siadłam do komputera i zaczęłam czytać o reklamacjach w CCC. Stwierdziłam, że odpuszczam bo na pewno nic nie uzyskam. Syn chodzi teraz w tych butach na plac zabaw. Wie, że musi uważać przy zjeżdżaniu na zjeżdżalni bo ewidentnie tylko na niej buty się niszczą. Był to mój pierwszy i ostatni zakup butów z CCC. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: starte podeszwy 10.04.14, 07:32 ze względu na fatalna politykę reklamacyjną ccc, nie kupie już u nich żadnych butów - nawet klapek basenowych. Nie znam nikogo, komu uwzględnili reklamacje w pełnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
alcea3 Re: starte podeszwy 10.04.14, 07:57 CCC robi trudności w reklamacjach, ale tylko tym "nieświadomym". Ja zawsze chodzę z własnym pismem niezgodności towaru z umową i jeszcze żadnej reklamacji nie odrzucili Wole jednak zdecydowanie Deichmana, tam zwrot gotówki bądź wymiana na nowe. Sama przyjemność, bez stresu kupuje buty, bo wiem ze w razie czego nie zostane z bublem. Odpowiedz Link Zgłoś
kabutka Re: starte podeszwy 10.04.14, 08:07 W temacie Deichmanna - podpisuję sie pod tym rękami i nogami. Z butów z CCC - córka miała takie z Minnie, nic specjalnego, ale skubane trwałe były. Zdązyła z nich wyrosnąć a niewiele się z nimi stało - mowa o adidaskach noszonych do przedszkola i na plac zabaw. Natomiast moje botki od Lasockiego - coś potwornego - nigdy więcej. Wytarła się skóra po pierwszym dniu, cała pięta - prowadziłam samochód - oraz język pod sznurowaniem - jeden dzień to zdecydowanie przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
joacz1980 Re: starte podeszwy 10.04.14, 08:09 A mnie w Deichmannie reklamację odrzucili.... Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 joacz1980 10.04.14, 09:13 Z ciekawości zapytam w którym Deichmannie, bo też mam do reklamacji. Odpowiedz Link Zgłoś
joacz1980 Re: joacz1980 10.04.14, 09:21 Nowy Świat. To te buty o których rozmawiałyśmy.....Zastanawiam się nad Federacją Konsumentów. A jakie masz buty do reklamacji? Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: joacz1980 10.04.14, 10:13 takie - kupione 18.02.2014, używane wiadomo tyle co. Kupione jako wygodne do jazdy autem, bo obcas niski - poszły na klejeniu, śródstopie od strony wewnętrznej. Hmmm, kupione w GRz. Ciekawe w którym najfajniej reklamować, może Plaza? Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: joacz1980 10.04.14, 10:16 ha, no i problem, bo kupione jako drugie w akcji 50% na drugą parę...Ciekawe jak obejmuje reklamacja wówczas, bo wolałabym się uprzeć na wymianę a nie kasę. Czy wówczas mam prawo brać te same (jeśli są) czy inne w cenie tej połowy ich wartości...nigdy nie rozważałam tego i nie miałam takiego przypadku. Może ktoś inny przerabiał i podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
joacz1980 Re: joacz1980 10.04.14, 10:30 W Nowym Świecie było spokojnie i bez nerwów..Sprzedawczyni spokojnie mi wszystko tłumaczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: starte podeszwy 10.04.14, 08:58 alcea3 napisała: > CCC robi trudności w reklamacjach, ale tylko tym "nieświadomym". > Ja zawsze chodzę z własnym pismem niezgodności towaru z umową i jeszcze żadnej > reklamacji nie odrzucili zgadza się, trzeba korzystać z prawa ustawowego nie z gwarancji. Ale mnie to skutecznie odstraszyło. Wolę sklepy przyjazne klientowi, a tych jest sporo. CCC omijam szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
verika Re: buty z ccc - jakosc? 10.04.14, 08:35 Jakość butów w ccc jest PODŁA. Kupiłam w sumie 4 pary, każda nadawała się do wywalenia po paru przejściach, ostatnia reklamacja dotyczyła pantofli dziecięcych, które po tygodniu się rozpadły, reklamacje uwzględniano, ale od 1,5 roku już nie weszłam do ccc i pewnie już nigdy tam nie wejdę Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 i to jest dla mnie fenomen 10.04.14, 09:57 tyle się czyta i słyszy o bublach CCC a tam jest zawsze w cholerę ludzi ;d Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: i to jest dla mnie fenomen 10.04.14, 09:59 kora711 napisała: > tyle się czyta i słyszy o bublach CCC > a tam jest zawsze w cholerę ludzi ;d ja też tego nie zrozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: i to jest dla mnie fenomen 11.04.14, 08:49 Ale przecież buty z CCC to nie tylko Walky czy Jennifer, czy co tam jeszcze ich rodzimej marki. Sprzedają również np. Lasockiego, który IMHO w niczym nie ustępuje Wojasowi i Ryłko (prócz ceny - znacznie niższej!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: i to jest dla mnie fenomen 11.04.14, 15:29 eo_wina napisała: > Sprzedają również np. Lasockiego, który IMHO w niczym nie ustę > puje Wojasowi i Ryłko serio? Buty Lasocki miały dobrą jakość daaawno temu. W zeszłym roku sandały rozleciały mi się po DWÓCH dniach. Po reklamacji sklejono je klejem, który oderwałam przy odbiorze Nigdy więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
bea_08 Re: i to jest dla mnie fenomen 11.04.14, 16:07 Buty z CCC kupuję od wielu lat, dla siebie i syna. Były lepsze modele i gorsze, ale dziwnym trafem nie zdarzyło się tak, że się po dniu użytkowania rozpadły. Syn nosił walky i nie oszczędzał ich, przetrwały. Tylko jedne sandały były w reklamacji, bo się pasek odkleił. Po naprawie bez zarzutu. Tyle że żadnej pary nie kupiłam w normalnej cenie i nie oczekuję od nich jakości na miarę Ecco, ot, na sezon. A były i buty genialne - moje ulubione zimowe śniegowce Clara Barson - noszone 5 (!!!) lat, aż zanoszone. Lasockiego nie bardzo lubię, ale nie mam w sumie do niego zastrzeżeń. Dużo zależy od tego, jaki się model wybiera i tu jest problem - bo najnowsza stylistyka jakoś mi nie odpowiada, a i przecen mniej, więc rzadziej kupuję. To są wg mnie buty na sezon na przeciętną kieszeń. I pewnie dlatego tyle osób je kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dmc1981 Re: i to jest dla mnie fenomen 11.04.14, 09:03 ja też nie mogę narzekać na buty z ccc. Miałam stamtąd już kilka par i ani jedne się nie rozwaliły, jedyne co, to jedna z ich marek jest mega-niewygodna, nie pamiętam już teraz nazwy. Ale po prostu tych już więcej nie kupiłam. A Lasocki i Jennifer są ok. Mąż też miał ze 2-3 pary skórzane i nie i wszystkie były w porządku. Może miałam szczęście, ale nic nie musiałam jeszcze u nich reklamować. Odpowiedz Link Zgłoś
teane Re: i to jest dla mnie fenomen 11.04.14, 18:01 tak czytam i czytam i zastanawiam się, czy na pewno o tym samym sklepie mówimy. Kupuje buty w ccc o praktycznie początku, dla siebie, męża i dzieci. Zrażały się gorsze gatunkowo, najczęściej czubki się zdzierały dzieciakom. Ale daleka jestem od takiej mocnej krytyki. Lasockego nosze kilka sezonów i jeszcze oddaje jak mi się znudzą, mam też z wiosennej kolekcji i nic się z nimi nie dzieje. Dziecięce buty są różne gatunkowo, tego nie da się ukryć, ale najczęściej widać od razu, czy buty będą dobre czy nie. Jak czubki są bez gumy - gładkie zupełnie i jeszcze do tego kosztują 50 zł, czyli do skórzanych im daleko, to niestety później możną mieć pretensje tylko do siebie. Często "kusiłam się" na ładne tanie buciki, a później musiałam kupować drugie. Podsumowując jak w każdym sklepie zdarzają się buble i kiepskie jakościowo buty, ale przy tym jest bardzo duży wybór i można znaleźć zawsze coś dla siebie. Tfu tfu na szczęście nie musiałam jeszcze niczego reklamować. Mam nadzieje ze tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś