Dodaj do ulubionych

kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata

01.04.14, 18:56
zastanawiam się nad kupnem kurtki shell lub softshell dla chłopca 4 lata, przejrzałam kappahl, hm, c&a, reserved, i inne sieciówki. Wszystkie mniej wiecej w tej samej cenie (odstaje tylko kappahl 180zł). Polećcie proszę jeżeli macie, jak się noszą, piorą, jakość wykonania. Dzieki!
Obserwuj wątek
    • szmytka1 Re: kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata 01.04.14, 19:06
      Mam 2 z c&a i 1 ze smyka. Smyk zdecydowanie miększy materiał. W C&A zachwiane proporcje, tzn. rękawy zbyt długie w stosunku do reszty kurtki i trzeba podwijać.
      • hugo43 Re: kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata 01.04.14, 19:23
        my mamy z biedronki,za 27pln,wiec nie oczekuje zbyt wiele.jak dla mnie ok.
        • szmytka1 Re: kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata 01.04.14, 19:25
          smykowy jest za 30 zł, a z c&a za 35, więc cena też ok wink
    • szmytka1 rk a taki na 104 by pasował 01.04.14, 19:28
      smyk za 59 zł
      • natalek79 Re: rk a taki na 104 by pasował 01.04.14, 19:51
        Dokładnie ten smykowy w paski nosi mój młody już od dłuższego czasu. Dzisiaj też miał go na sobie, bo wiatr był chłodny. Spisuje się super, jest miękki.
        Z C&A taj jak Szmytka pisała - fajne, miękkie, aczkolwiek dość krótkie wypadają. Przynajmniej te cieńsze.
        W H&M są grubsze, jak dla mnie już za grube na teraz.
        • rk81 Re: rk a taki na 104 by pasował 01.04.14, 21:04
          dzięki, zapoluję na smyka, 110 w tej chwili nie ma sad
        • patatajowa Re: rk a taki na 104 by pasował 02.04.14, 10:50
          syn chodzi w hm-owej i nie wiem czy taka gruba.. zreszta jak widzisz u nas zimno brrrr...ja w puchówce kieszonkowej chodze a on w tym softshellu jezdzi na rowerze i na zgrzanie nie narzeka wink
    • babsee Re: kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata 02.04.14, 10:43
      Ja mialam dla dzieci z Lidla a potem udalo mi sie kupic w Cubusie takie :
      allegro.pl/nowa-kurtka-softshell-cubus-roz-152-i3932111067.html
      i sa genialne!Lidl jednak do pięt nie dorasta.Te z Cubusa sa mieciutkie, delikatne, pieknie sie ukladają, sa miesiste.Bardzo polecam.
      • krasulas Re: kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata 02.04.14, 11:00
        My też w H&Mowych...
        Niektórzy twierdzą, że za sztywne, że za wysoko na brodę stójką podchodzą (a że boki kaptura z rzepikami w nią wpinane... jest całość grubsza i sztywniejsza).
        Nie wiem...dla mnie soft idealny.
        Moim dzieciom nic nie przeszkadza.
        Są super skrojone - na rowerze świetnie chronią nerki nachodząc lekko na pupę.
        Rok temu syn wtedy 4latek chodził w Lindexie - też ok, ale już nie tak taliowany i nie tak długi.
        Znam softy z C&A, 4F - całkiem ok, ale H&M moim zdaniem lepsze.
        Ceny H&M wysokie, ale kupon daje nieco rabatu, a potem można za min. 50% ceny kat. odsprzedać.

• patatajowa Re: kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata 02.04.14, 11:29
          w zeszlym roku mielismy z hm niebieski, sprzedał sie super, teraz z rabatem kupiony zielony i juz widze ze syna ulubiony ciuch wink
          jak dla mnie jest idealny, ani bardzo sztywny ani nie bardzo miekki-nie mam sie czego przyczepic smile
          tzn,mam, mogłby byc odblask dodatkowy z tyłu a nie tylko z przodu i na rekawie.
    • aurinko Re: kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata 02.04.14, 11:03
      Moja cała rodzina chodzi w softshellach c&a, dzieciakom co roku kupuję nowe, ceny na wyprzedażach śmiesznie niskie (rozm. 98, 104, 122 kupiłam po 19,90 , rozm. 140 za 7,90 , rozm. 134 za 34,90 , dla dorosłych najdroższy niecałe 63zł), bardzo nam odpowiadają.
    • mmala6 zły link 02.04.14, 14:00
      www.c-and-a.com/pl/pl/shop/chlopcy/rozm-92-128/kolekcja/kurtki
    • szmytka1 Re: kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata 02.04.14, 15:29
      mmala6 napisała:

> a gdzie takie przeceny w C&A? w Polsce?
      > ja kupiłam na niby promocji z C&A za jakies 70zł.

Jakbyś była cwana i agresywna to byś miała w takich cenach i to w PL big_grin big_grin
      • natalek79 Szmytka 03.04.14, 22:07
        e tam przesadzasz...wystarczy być ciekawa i aktywna big_grin

Swoją drogą ja też rozpuściłam się na takie zakupy w C&A, a niestety marudziłam i starszemu za 34,90 softa na jesień nie kupiłam, a wyrasta powoli...i jak to "przetrzymię" jak trzeba będzie więcej zapłacić? Dobrze, że chociaż kurtki 3w1 po 19,90 zakupiłam big_grin
    • rk81 Re: kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata 03.04.14, 21:21
      dziękuję wszystkim, jutro już musimy coś kupić. wiosna przyszła a mały uwielbia rower, więc chyba jednak hm smile
      • monia111175 Re: kurtka shell lub softshell dla chłopca 4 lata 03.04.14, 23:51
        Mam nadzieję że na jesien też będą w H&m
        Moj młody ma z kolekcji z zeszlego roku niebieski w kratę sliczny uwielbiam go w tej kurtce, całą zime w niej smigal do dziś dnia.
        Drugą ze smyka
        • edyta_32 co zakłdacie pod softshell 04.04.14, 08:38
          Dziewczyny tak czytam o tych softach i chyba je córce kupię skoro tak zachwalacie. No ale powiedzcie mi co pod niego zakładacie na taką pogode jak dzis. Rano jak wiozę córę do przedszkola jest ok 2 stopni , w przedszkolu jak wychodzą 1x raz na plac zabaw pewnie jest ok 10 stopni, a po południu pewnie bedzie z 18 stopni.
          Podkoszulka na ramiączka + t shirt z długim rekawem? i tylko tyle? czy jak?
          -----
          Mama
          CUDOWNEJ CÓRECZKI i CUDOWNEGO SYNKA
          Julia 27.08.2009
          • aurinko Re: co zakłdacie pod softshell 04.04.14, 08:49
            W tej chwili za oknem mam +3 stopnie. Dzieciaki właśnie wyszły w softach, pod spodem koszulki z krótkim rękawem + bluzy dresowe rozpinane (takie z meszkiem od spodu). Jak jest cieplej (powiedzmy że tak od +6) to podkoszulka na ramiączkach + bluzka bawełniana z długim rękawem + soft.
          • monia111175 Re: co zakłdacie pod softshell 04.04.14, 10:07

• fantomka44 Re: co zakłdacie pod softshell 04.04.14, 11:07
              co roku kupuję h&m owe - uważam, że sa najlepsze dla dzieci z tych sieciówkowych
              • mmala6 Re: co zakłdacie pod softshell 04.04.14, 11:17
                rano (temp podobna +3) t-shirt, cienka bluza z dl. rękawem, cienki rozpinany polarek lub sweterek. Na dwór w przedszkolu mam nadzieje, że założą mu (czterolatek, więc sam nie zdecyduje) albo soft albo polarek, po przedszkolu sama cienka bluza, u nas wczoraj były 22 stopniewink
                Syn starszy dzisiaj rano -t-shirt, bluza rozpinana, soft.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka