Dodaj do ulubionych

Prezent dla 10 latki

06.04.14, 09:37
Syn dostał zaproszenie na 10 urodziny do koleżanki z klasy. Zupełnie nie wiem, co kupić na prezent, wiem tylko, że bardzo lubi konie. Może coś doradzicice, czym się interesują 10-letnie dziewczynki smile
Obserwuj wątek
    • kasiadove Re: Prezent dla 10 latki 06.04.14, 10:20
      Jak lubi konie to polecam coś z tych książek
      aros.pl/szukaj/konie/0 - szkoła rysowania bardzo fajna
      Dla swojej 9latki zamówiłam teraz tą serię
      aros.pl/autor/Patricia+Leitch/0
      Te puzzle sa b. fajne
      merlin.pl/Trefl-Konie-puzzle-okragle-300-elementow_Trefl/browse/product/206,927628.html
      Tablica rasy koni
      www.edubawi.pl/index.php?p100,tablica-rasy-koni , były też kubki ale nie widzę

Polecam też
      aros.pl/ksiazka/girls-book-perfekcyjna-nastolatka
    • barbie09.07 Re: Prezent dla 10 latki 06.04.14, 11:31
      Jeśli dziewczynka lubi konie to kupiłabym coś z serii "końskiej "firmy spiegelburg. Rewelacyjna jakość i wzornictwo gadżetów. Rozpiętość cen na tyle duża,że można kupić zarówno niedrogi drobiazg typu fajny ołówek z koniem po coś bardziej okazałego .
      www.babyvip.pl/pl/searchquery/ko%C5%84+m%C3%B3j/1/phot/5?url=ko%C5%84,m%C3%B3j
    • hobla Re: Prezent dla 10 latki 06.04.14, 18:02
      Zainteresowania to jedno, pewnie dużo z tej dziedziny ma, ale są przecież fajne gry, książki (niekoniecznie tematyka końska), można dać kupon podarunkowy do jakiegoś sklepu ciuchowego, empiku.
      • mamaemmy Re: Prezent dla 10 latki 06.04.14, 20:58
        hobla napisała:

można dać kupon podarunkowy do
        > jakiegoś sklepu ciuchowego, empiku.

bez sensu dla 10 latki. Kupon/bon jest dobry dla starszych dzieci,dla doroslych.
        Wszyscy przyjdą z fajnymi prezentami a on z małą karteczką w dłoni-równie dobrze może autorka zapakowac w koperte 30zł big_grin

Dobrze zapytac jest mamę dziewczynki czym się mała interesuje-moja np uwielbia Scooby-doo i rzeczy z końmi dalaby swojej przyjaciólce-która uwielbia ta tematyke,ma konia i zbiera wszystko co się z końmi wiąże.
        Niektóre 10-latki lubia lego-i wtedy malutki zestaw jest super prezentem.
        Albo jakaś gra.
        Albo -farby,podobrazia itp-jesli lubi malować.
        Bezpieczny jest też pięknie pachnący balsam do ciała plus błyszczyk do ust.Ładna torebka-taka mała,jak dla dorosłych smile
        Jakaś bluzka z Zary lub z H&M-o ile to ten typ dziewczynki-moja akurat kompletnie by sie z tego nie ucieszyła,ale wiekszość dziewczynek w jej wieku-ma już tą kobiecą manie ubierania się w sieciówkach...
        kosmetyczka z lusterkiem,szczotką i błyszczykiem-w hm tego sporo,ale nie tylko w hm
        woda toaletowa/dezodorant dla nastolatek

to tak na szybko
        • agni71 Re: Prezent dla 10 latki 06.04.14, 21:05
          Ja powiem szczerze, że moja, co prawda juz 11,5-latka, dostała ostatnio na imieniny bon do Empiku i była przeszczęśliwa. Nie wiem, czy 10-latka tez doceni, ale jak nie ma pomysłu, to warto spróbować.
          • mamaemmy Re: Prezent dla 10 latki 06.04.14, 21:29
            11,5 lat to prawie 12latka-to naprawdę zalezy od dziewczynki,ale jednak to spora różnica niż 10 latka.
            Jednak taki prezent to abstakcyjny w sumie i pójscie na łatwiznę wink lepiej zapytac mamy dziewczynki co mała lubi,czym sie interesuje.
            Do listy dodam jeszcze prezent idealny czyli ksiązkę po prostu np
            Basniobór
            • agni71 Re: Prezent dla 10 latki 06.04.14, 21:46
              Ksiązka, niestety, rzadko jest prezentem idealnym. Moje córki takie naprawdę trafione ksiązki dostawały tylko ode mnie. Nawet jesli książka będzie trafiona, jesli chodzi o zainteresowania, to jest duże prawdopodobieństwo, że dziecko juz ją ma.
              • daria.1 Re: Prezent dla 10 latki 07.04.14, 10:12
                Mam 10 latkę. Na urodziny koleżanek kupujemy: coś z Wioletty, pamiętniki, Top Model do projektowania, coś z biżuterii (zawieszki, bransoletki, koraliki), portfelik, etui na komórkę. Wedle zainteresowań. Synek musi sam się zapytać koleżankę.
          • monikaj21 Re: Prezent dla 10 latki 07.04.14, 10:23
            Moja 9 latka na pewno byłaby szczęśliwa, gdyby dostała bon do empiku. Oczywiście tak samo ucieszyłaby się też z różnych innych trafionych prezentów, ale żeby wiedzieć, że prezent będzie trafiony trzeba albo dobrze znać dziecko, albo zapytać co by chciało.
            • krasulas Re: Prezent dla 10 latki 07.04.14, 10:30
              bon - moja 9latka rok temu dostała ... przeszczęśliwa była
              wprawdzie do H&M...ale
              gadżety polecanej firmy wyżej S-g są drogie (a nie wszędzie można je dostać)
              moja uwaga - szkicowniki, rysowniki Top Model, Monster H., Violetta itp modne były rok-dwa lata wstecz...
              aktualnie moja 10latka od znajomych chciałaby dostać dezodorant, perfumy, balsam do ciała, odżywkę do włosów, kupon do H&M lub Empiku
              perfumy dostała niedawno - od kolegi (adidas za 24zł), do tego wielki lizak w kształcie kwiatka...

• daria.1 Re: Prezent dla 10 latki 07.04.14, 10:33
      Żeby kupić bon do empiku to ile trzeba wydać? 25zł lub 50 zł. Wg mnie 25 zł to za mało a 50 zł trochę za dużo (chyba że jest to szczególna koleżanka wink )
    • agne.ss Re: Prezent dla 10 latki 07.04.14, 14:42
      Ja zazwyczaj w takich sytuacjach idę do Empiku i zawsze trafiam na jakiś fajny pomysł. Bon może rzeczywiście bardziej nadaje się dla starszych jubilatów, ale wybór tam jest na tyle duży, że spokojnie można znaleźć coś co wiąże się z zainteresowaniami dziecka. Wolę to dużo bardziej niż sklep z ciuchami, bo tak jak napisała mamaemmy nie wszystkie dziewczynki w tym wieku lubią się stroić, ale też nie wszystkie przepadają jeszcze za zabawkami. Jak znasz jej pasję to już sukces. Przejdź się do Empiku, znajdziesz na pewno jakieś książki, albumy i gadżety na temat koni. Nie uważam, że już ma na pewno tego wystarczająco dużo, jak się tym interesuje to gadżetów nigdy dość smile
      • winia5 Re: Prezent dla 10 latki 08.04.14, 00:04
        Dziekuje za wszystkie pomysly smile
        To tylko kolezanka z klasy
        Pytalam jej mamy i to ona powiedziala ze corka od niedawna interesuje sie konmi wiec chyba pojde w tym kierunku. Bon to tez niezly pomysl ale chyba jednak dla starszych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka