Dodaj do ulubionych

Najpiekniejszy widok

18.12.06, 09:03
No wlasnie, ktore z miejsc ogladanych nad morzem zatrzymalo Wam oddech w
piersi z podziwu i do dzis macie je przed oczyma?
Ja uwielbiam patrzec daleko i szeroko dlatego wryl mi sie w serce krajobraz
wstecznej delty Świny ogladany ze wzgorza Zielonka w Lubiniu niedaleko
Miedzyzdrojow. Od poludnia widzisz olbrzymi Zalew Szczecinski, od zachodu
rozlewiska Świny z jeziorami Wicko Wielkie i Małe, za nimi Karsibor,
Świnoujście i Niemcy, a od polnocy bezkresna Zatoke Pomorska i statki
czekajace na redzie. Az mi dreszcze ida, gdy wspominam...:)
Najładniejsza panorama Świny jaka w necie znalazlam
www.digart.republika.pl/pano/delta.htm
Obserwuj wątek
    • egraa Re: Najpiekniejszy widok 18.12.06, 09:38
      Może nie tyle miejsce, ile zjawisko. Kilkanaście lat temu, wieczorem, na
      promenadzie w Świnoujściu byłam świadkiem najprawdziwszej... faramorgany.
      Ostatnie promienie niewidocznego już słońca odbijały w chmurach na pociemniałym
      niebie sylwetki statków, stojących na redzie. Niesamowity widok, zwłaszcza, że
      długo nie można było się zorientować, co to jest. UFO, czy co? Tłumy
      spacerowiczów (było to w środku lata) stały z otwartymi ustami!
    • Gość: Kuba Re: Najpiekniejszy widok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 11:15
      Uwielbiam Wydmy Czołpińskie: republika.pl/lato/ oraz panoramę z
      Wielbłądziego Garbu: republika.pl/nadmorskie_wierchy/wgarb.htm

Mógłbym tam zamieszkać... :)
      Pozdrawiam deszczowo!
      Kuba :)
    • Gość: muszelka Re: Najpiekniejszy widok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 11:57
      Burza idąca tylko nad morzem w maju i czerwcu.Cudna gra świateł.
      • przedziwna1 Re: Najpiekniejszy widok 19.12.06, 14:13
        Z cudownych - widokow to raczej nie - ale doznan na plazy to jeszcze nasuwa mi
        sie zjawisko mgly. Raz, tylko raz mialam okazje byc na plazy w calkowitym
        mleku: gesto, bialo wrecz, widocznosc doslownie 10-15 metrow. Gladkie morze
        wychodzace znikad, kompletna az gesta cisza i nagle slychac szuranie krokow po
        piasku. Slychac, nie wiadomo z ktorej strony, coraz blizej, i blizej, a nie
        widac...brrr horror! Ale ja slyszalam, ze ktos idzie, sama siedzialam cichutko
        na slupku...szok dla nadchodzacej kobiety, az dziw bierze, ze obie nie
        krzyczalysmy :)
        • neufahrwasser_in Re: Najpiekniejszy widok 19.12.06, 16:34
          Uuuu, od groma i ciut. Dzieciństwo spędziłam u nasady Mierzeji Wiślanej. Pięć
          lat chodziłam do liceum w Orłowie, teraz mieszkam w Nowym Porcie. Poza tym
          szlajam się od zawsze po nadmorskich miejscach dlaszych i bliższych. Uwielbiam
          sztormy, mgły. Kutry, sieci i insze utensylia rybackie. Unikam plaż w sezonie,
          no poza dzikimi.

A o widoku może nienajpiękniejszym ale przekomicznym. Na dzikiej plaży w Świbnie
          w tym roku ok. 20 września pojawiło się ful chełbi. Pogoda była jak w środku
          lata, słońce, woda miała ze 20 stopni. No to ja chlup z Bazylem do wody. No i
          Bazylo zauważył galareciaki unoszące się w wodzie...Oczywiście próbował stwory
          łapać swoim wielkim ryjofonem i się złościł i dziwił, że jakoś mu nie wychodzi.
          Ryczeliśmy ze śmiechu.
          A tak w ogóle, to dog niemiecki w galopie na plaży jest fantastycznym widokiem :)
          • przedziwna1 Re: Najpiekniejszy widok 19.12.06, 23:02
            Neu ogladalam Twojego Bazylka na Zwierzakach :) Czemu nie wkleisz go na FF
            Baltyk w watku zwierzeta na plazy? Koniecznie :)) To dopiero jest kawal zwierza!
            • neufahrwasser_in Re: Najpiekniejszy widok 20.12.06, 01:04
              A obiecuję, że wklajstruję;D Za dwa dni ma odejść zimny chmurzasty front. W
              sobotę jedziemy po rybki do p. Basi, do Kątów Rybackich i na spacer z Bazyleum.
              Będzie coś nowego fajnego to wrzucę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka