Dodaj do ulubionych

Zamek Imaginext czy Playmobil Smoczy zamek ?

09.04.14, 19:30
doradzcie mi prosze . chce kupic synowi 4 lata ( młodszy ma 2 lata i napewno tez bedzie korzystal) ..Zaczyna sie fascynacja rycerzami, smokami itp..
Myslałam o Zamku warownym Rycerza Andrzeja Imaginext..albo moze PLAYMOBIL , smoczy zamek 5979...
NA razie nie mamy nic z Imaginext wiec nie wiem nic o tych zabawkach( czytam czasami ze sa polecane ) ..Mamy kilka ludzikow i jednego małego smoka z Playmobile- chłopcy czasami sie nimi bawia i raczej lubia..
Chcialabym kupic cos z mysla o przyszłym kompletowaniu , dokupowaniu innych zestawow.
Co byscie bardziej polecały ?
I jeszcze jaka jest " dobra cena " na taki zamek Imaginext ? Widze na allegro za 133 z przesyła.. Bywaja taniej czy to juz dobra cena?
Obserwuj wątek
    • mloda-ac Playmobil 09.04.14, 20:04
      moje maja duzo z Playmobil, lubia sie tym bawic smile polecam smile
    • ablacim Re: Zamek Imaginext czy Playmobil Smoczy zamek 09.04.14, 20:29
      My mamy różne zestawy z obu serii. Zamek akurat Imaginext. Chłopcy (3 i 5 lat) chętnie bawią się i Playmobilem i Imaginextem. Playmobil ma, jak dla mnie, jedną zasadniczą wadę, t.j. mnóstwo bardzo drobnych akcesoriów i przy maluchu może to być problem, a poza tym łatwo to się gubi.
      Imaginext z kolei docelowo zainteresuje młodsze dzieci, choć mój starszy syn akurat dużo się nim bawi. Mamy do tego katapultę, ogra i rycerzy ze zwierzętami i zamek wydaje odgłosy, gdy te dwa pierwsze atakują.
      Ja kupiłam rok temu za niecałe 100 pln, niedawno w realu były po 120, ale w sezonie świątecznym to raczej po 200 i wyżej.

Podsumowując, i Playmobil i Imaginext to fajne zabawki, choć przy maluchu ja osobiście się raczej ku Imaginext ze względu na drobniutkie części.
      • ablacim Re: Zamek Imaginext czy Playmobil Smoczy zamek 09.04.14, 20:32
        Oczywiście miało być, że ja osobiście bym się skłaniała.
      • deeds Re: Zamek Imaginext czy Playmobil Smoczy zamek 09.04.14, 20:47
        Imaginext dla dzieciaczków 2 i 4 lata będzie super, moje dzieciaki ( 4 i 3 lata) mają ogromny zamek składany z wielu elementów (kupiony w Tesco za ok 270zł -nie pamiętam jakiej firmy) zabawa jest przednia do momentu kiedy coś odpada. Potem zabawą staje się rozkładanie na części. Posiadamy twierdzę Batmana Imaginext. Świetna zabawka, ma już 2 lata i nadal jest w użyciu. Dużą zaletą jest to, że nie musimy nic składać, jest dobrze wykonana, podświetlana i sama skłaniam się ku temu żeby kupić jeszcze jeden zamek właśnie Imaginext.
      • pln10 Re: Zamek Imaginext czy Playmobil Smoczy zamek 09.04.14, 21:01
        ablacim napisała:

Playmobil ma, jak dla mnie, jedn
        > ą zasadniczą wadę, t.j. mnóstwo bardzo drobnych akcesoriów i przy maluchu może
        > to być problem, a poza tym łatwo to się gubi.

Uważam podobnie, jak masz dwulatka to lepszy dla obojga będzie Imaginext.
    • mama_radzia Re: Zamek Imaginext czy Playmobil Smoczy zamek 09.04.14, 20:30
      Ja mogę polecić zamek imaginext. Syn ma go od roku i nadal bardzo lubi się nim bawić. Nie jestem pewna czy każdy zamek (są dwa modele) "reaguje" na dodatkowe zabawki typu smok, machiny bojowe. My mamy model Y2446 i wszystko super działa. Co jakiś czas dokupujemy rycerzy i zabawa na długi czas gwarantowana. Dodam, że moja roczna córka też lubi bawić się tym zamkiem, choć jej zabawa wygląda inaczejsmile. Cena, która podajesz moim zdaniem jest rewelacyjna. My płaciliśmy 190zł i to była najniższa cena jaką znalazłam.
    • eliszka25 Re: Zamek Imaginext czy Playmobil Smoczy zamek 09.04.14, 21:45
      moje dzieciaki maja calkiem sporo playmobil i cos z imaginext. playmobil zaczelismy kupowac dopiero w tym roku dla mlodszego (bedzie mial 5 lat). glownie dlatego, ze jest tam calkiem sporo malutkich czesci. dla 2-latka balabym sie to kupowac. kazdy rycerz ma jakis malutki miecz, tarcze czy jakies inne drobniutkie akcesoria, ktore latwo polknac czy chocby zgubic. imaginext jest raczej dla mlodszych dzieci i moim zdaniem bardziej nadaje sie dla 2-latka. moj starszy, prawie 8-latek, tez sie imaginextem wciaz lubi bawic.
    • natalek79 Re: Zamek Imaginext czy Playmobil Smoczy zamek 10.04.14, 23:36
      Ja też polecę zamek Imaginext. Kupiłam właśnie w Realu, gdy był po 120zł i tak się spodobał 3-latkowi, że później dokupiłam jeszcze w podobnych okazjach centrum ratunkowe i drobniejsze zestawy. Sam zamek w Smyku kosztował wówczas 399zł... Teraz w Realu już dużo drożej i myślę, że brałabym w cenie 133zł na allegro, bo pewnie taniej ze świeczką szukać. Playmobil też ma fajne jakościowo rzeczy, ale jak piszą dużo "drobnicy". Mój akurat zoo posiada, ale jeszcze sporo elementów w pudełeczku schowanych...ale w ToyRus'ie jest rozstawione coś z Playmobil i też zawsze tam przycupnie na chwilę smile
      • natalek79 Imaginext 10.04.14, 23:40
        ogólnie ma świetną jakość. Mamy w domu m.in. lotniskowiec po starszym synu, zabawka już kilka lat ma, wiele rodzinnych najazdów przeżyła intensywnie eksploatowana i młody spokojnie jeszcze z niej pewnie wyrośnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka