drimgerl 18.04.14, 13:31 Chciałabym kupić synkowi rower, trójkołowy, sterowany przez rodzica pałąkiem, możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eddzik Re: Lak magic 18.04.14, 20:03 my mamy smart trike... jest fajowski ale paskuda tak kieruje kierownica ze w kółko kręcimy się w kółko... u nas lepiej sprawdza się hulajnoga Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Lak magic 18.04.14, 21:08 Kupiłam Lak Magica zachęcona opiniami z forum, niestety dwójce moich dzieci nie podszedł. Podobnie było z zakupem Scuttle Bug dla roczniaka, też się nie sprawdził. Teraz najmłodszemu prawie 3latkowi kupiłam biegówkę Kettlera i to są doskonałe rozwiązania, dla najmłodszej (obecnie 8 mies.) córki na pewno kupię też coś biegowego na początek. Mnie takie 3kołowe rowerki nigdy nie przekonywały, sporo znajomych miało i niestety strasznie się to rozpadało, o jeżdzie samego dziecka też nie było mowy, jak dla mnie strata kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
fantomka44 Re: Lak magic 19.04.14, 00:00 Po co kupujecie takie pokractwa dzieciom, żeby siedziały i nic nie robiły? Na roczek można już kupić bobby car, a na dwa latka rowerek biegowy. Jak widzę te maszynerie, w których dziecko siedzi i dupę płaszczy zamiast czerpać radość z samodzielnej jazdy, pracy nóg, zdrowego zmęczenia, dotarcia do celu, nauki równowagi itp, - to mnie telepie wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Lak magic 19.04.14, 12:38 fantomka44 napisała: > Po co kupujecie takie pokractwa dzieciom, żeby siedziały i nic nie robiły? > Na roczek można już kupić bobby car, a na dwa latka rowerek biegowy. > Jak widzę te maszynerie, w których dziecko siedzi i dupę płaszczy zamiast czerp > ać radość z samodzielnej jazdy, pracy nóg, zdrowego zmęczenia, dotarcia do celu > , nauki równowagi itp, - to mnie telepie wrrr Na trójkołowcu dziecko może samo pedałować,pod warunkiem że jest równy teren. Roczniak sam nie będzie pedałować na żadnym rowerku,nie czarujmy się. Z wytrzymałością jest różnie- ja ze wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
eddzik Re: Lak magic 19.04.14, 13:52 właśnie po to by siedziały i nic nie robiły jak mi się chce latać za paskudą to bierzemy hulajnoge albo biegówke a jak wlasnie mi sie nie chce to zabieram to paskudztwo i zawsze jest fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
aneksis85 Re: Lak magic 24.04.14, 12:26 > Po co kupujecie takie pokractwa dzieciom, żeby siedziały i nic nie robiły? > Na roczek można już kupić bobby car, a na dwa latka rowerek biegowy. > Jak widzę te maszynerie, w których dziecko siedzi i dupę płaszczy zamiast czerp > ać radość z samodzielnej jazdy, pracy nóg, zdrowego zmęczenia, dotarcia do celu > , nauki równowagi itp, - to mnie telepie wrrr tja... właśnie dzieki tego typu opiniom zrezygnowałam z zakupu trójkołowca dla mojego wówczas 1,5 roczniaka! Rady: brzydkie to to, dziadostwo, niezdrowe, dziec nie potrafi/nie ma siły pedałowac itd. są bez sensu przy mniejszym dziecku, wiadomo, ze rowek trójkołowy ma byc przede wszystkim alternatywą dla wózka a nie pojazdem dla samodzielnego poruszania się, wiec nie rozumiem tej nagonki... Syn mój na 1,5 roku nie chciał usiedziec w wózku a rowerek u bratanicy uwielbiał, gupia nie kupiłam, bo na forum odradzano Na 2,5 roku zafundowałam biegówkę, sprzet super ale trójkolowiec tez by się przydał, bo nie zawsze miałam ochote latac za młodym i pilnowac, zeby nie wpadł pod samochód Przy córce powiedziałam 'nie' - rowerek trójkołowy obowiązkowo, chocby sie walio paliło... w okolicach 2 urodzin dostała lak magica (polecanego na forum ), efekt taki, ze mała tylko dupsko posadziła i o pedałowaniu nie było mowy (za to brat 4 latek szalał), ba teraz ma prawie 3 lata i nadal nie potrawi pedałować, dlatego żałuje, ze nie kupiłam zwykłego rowerka, gdzie małej byłoby wygodniej (podnóżek) i bezpieczniej (pasy, pałąk)! Moim zdaniem autorka wątku POWINNA zakupić rowerek trójkołowy... jesli to jej pierwsze dziecko (a planuje nastepne) to może zainwestować w lepszy/chodliwszy towar lub tez druga opcja: zakupic uzywany w bdb stanie za nieduze pieniadze... mi tak własnie udało sie wyhaczyc lak magica za 50 pare zł z przesyłką w stanie idealnym (j.nowym naprawde) i do tego w różowym kolorze (sprzedająca chyba nie wiedziała co sprzedaje )...natomiast za biegówką autorka wątku tez juz może się spokojnie rozglądać Odpowiedz Link Zgłoś
osylvinao Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 14:32 Ja polecam smoby baby balade. Sterowany rączką, można wyłączyć kierownicę i pedałki. Mój 14 miesięczny synek jest zachwycony. Jest dość drogi, ale warto. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka-am Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 15:59 My mieliśmy Smart Trike'a, przez dwa sezony służył jako zastępstwo dla wózka. O samodzielnym pedałowaniu nie było mowy. Teraz dzieć ma 3 lata i nawet nie patrzy w stronę trójkołowca, natomiast biegówka jest na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
drimgerl Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 16:15 zastanawiam sie miedzy modelami: www.ceneo.pl/25816400 a allegro.pl/rowerek-trojkolowy-smart-trike-3w1-breeze-c576-i4114468123.html Pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 17:46 Moim zdanie są dwa wyjścia: 1- jak dziecko ma sie poruszać samo to nie tego typu rowerki tylko biegowka , jakaś 3 kołowa. 2-dziecko ma sie nie ruszać, rodzic ma pchać- tutaj może być tego typu rowerek, ale powinien mieć miejsce na nogi takie piłeczki po bokach, bo inaczej dziecko do pedalow nie będzie dosiegac i nogami będzie szurac Odpowiedz Link Zgłoś
eddzik Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 21:31 hmm dużo się nie różnią, tylko ten tańszy nie ma pasów widzę, usiedzi twój 19miesięczniak tak bez pasów?? ja bym z moja wariatką się nie odważyła Odpowiedz Link Zgłoś
drimgerl Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 21:40 no wlasnie ten brak pasow mnie martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_lublin81 Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 17:11 Nasz syn miał quada. Taki samochodzik czterokołowy z rączką. Później niesamowitą frajadą była samodzielna jazda. Zastanówcie się nad tym rowerkiem bez pedałów. Takie 2 latki świetnie sobie na nich radzą a potem z łatwością wsiadają na dwa kółka tradycyjne. Odpowiedz Link Zgłoś