Dodaj do ulubionych

Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dziecka

18.04.14, 13:31
Chciałabym kupić synkowi rower, trójkołowy, sterowany przez rodzica pałąkiem, możecie coś polecić? smile
Obserwuj wątek
    • lidiusz1 Lak magic 18.04.14, 16:36
      jest rewelacyjny
      • eddzik Re: Lak magic 18.04.14, 20:03
        my mamy smart trike...
        jest fajowski
        ale paskuda tak kieruje kierownica ze w kółko kręcimy się w kółko...

u nas lepiej sprawdza się hulajnoga
        • afroddytta Re: Lak magic 18.04.14, 21:08
          Kupiłam Lak Magica zachęcona opiniami z forum, niestety dwójce moich dzieci nie podszedł. Podobnie było z zakupem Scuttle Bug dla roczniaka, też się nie sprawdził. Teraz najmłodszemu prawie 3latkowi kupiłam biegówkę Kettlera i to są doskonałe rozwiązania, dla najmłodszej (obecnie 8 mies.) córki na pewno kupię też coś biegowego na początek.
          Mnie takie 3kołowe rowerki nigdy nie przekonywały, sporo znajomych miało i niestety strasznie się to rozpadało, o jeżdzie samego dziecka też nie było mowy, jak dla mnie strata kasy.
          • fantomka44 Re: Lak magic 19.04.14, 00:00
            Po co kupujecie takie pokractwa dzieciom, żeby siedziały i nic nie robiły?
            Na roczek można już kupić bobby car, a na dwa latka rowerek biegowy.
            Jak widzę te maszynerie, w których dziecko siedzi i dupę płaszczy zamiast czerpać radość z samodzielnej jazdy, pracy nóg, zdrowego zmęczenia, dotarcia do celu, nauki równowagi itp, - to mnie telepie wrrr
            • olga727 Re: Lak magic 19.04.14, 12:38
              fantomka44 napisała:

> Po co kupujecie takie pokractwa dzieciom, żeby siedziały i nic nie robiły?
              > Na roczek można już kupić bobby car, a na dwa latka rowerek biegowy.
              > Jak widzę te maszynerie, w których dziecko siedzi i dupę płaszczy zamiast czerp
              > ać radość z samodzielnej jazdy, pracy nóg, zdrowego zmęczenia, dotarcia do celu
              > , nauki równowagi itp, - to mnie telepie wrrr

Na trójkołowcu dziecko może samo pedałować,pod warunkiem że jest równy teren. Roczniak sam nie będzie pedałować na żadnym rowerku,nie czarujmy się.wink Z wytrzymałością jest różnie- ja ze wszystkim.
            • eddzik Re: Lak magic 19.04.14, 13:52
              właśnie po to by siedziały i nic nie robiły

jak mi się chce latać za paskudą to bierzemy hulajnoge albo biegówke
              a jak wlasnie mi sie nie chce to zabieram to paskudztwo
              i zawsze jest fajnie
            • aneksis85 Re: Lak magic 24.04.14, 12:26
              > Po co kupujecie takie pokractwa dzieciom, żeby siedziały i nic nie robiły?
              > Na roczek można już kupić bobby car, a na dwa latka rowerek biegowy.
              > Jak widzę te maszynerie, w których dziecko siedzi i dupę płaszczy zamiast czerp
              > ać radość z samodzielnej jazdy, pracy nóg, zdrowego zmęczenia, dotarcia do celu
              > , nauki równowagi itp, - to mnie telepie wrrr

tja... właśnie dzieki tego typu opiniom zrezygnowałam z zakupu trójkołowca dla mojego wówczas 1,5 roczniaka! Rady: brzydkie to to, dziadostwo, niezdrowe, dziec nie potrafi/nie ma siły pedałowac itd. są bez sensu przy mniejszym dziecku, wiadomo, ze rowek trójkołowy ma byc przede wszystkim alternatywą dla wózka a nie pojazdem dla samodzielnego poruszania się, wiec nie rozumiem tej nagonki...
              Syn mój na 1,5 roku nie chciał usiedziec w wózku a rowerek u bratanicy uwielbiał, gupia nie kupiłam, bo na forum odradzano uncertain
              Na 2,5 roku zafundowałam biegówkę, sprzet super ale trójkolowiec tez by się przydał, bo nie zawsze miałam ochote latac za młodym i pilnowac, zeby nie wpadł pod samochód uncertain
              Przy córce powiedziałam 'nie' - rowerek trójkołowy obowiązkowo, chocby sie walio paliło... w okolicach 2 urodzin dostała lak magica (polecanego na forum big_grin), efekt taki, ze mała tylko dupsko posadziła i o pedałowaniu nie było mowy (za to brat 4 latek szalał), ba teraz ma prawie 3 lata i nadal nie potrawi pedałować, dlatego żałuje, ze nie kupiłam zwykłego rowerka, gdzie małej byłoby wygodniej (podnóżek) i bezpieczniej (pasy, pałąk)!
              Moim zdaniem autorka wątku POWINNA zakupić rowerek trójkołowy... jesli to jej pierwsze dziecko (a planuje nastepne) to może zainwestować w lepszy/chodliwszy towar lub tez druga opcja: zakupic uzywany w bdb stanie za nieduze pieniadze... mi tak własnie udało sie wyhaczyc lak magica za 50 pare zł z przesyłką w stanie idealnym (j.nowym naprawde) i do tego w różowym kolorze (sprzedająca chyba nie wiedziała co sprzedaje smile)...natomiast za biegówką autorka wątku tez juz może się spokojnie rozglądać wink
    • osylvinao Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 14:32
      Ja polecam smoby baby balade. Sterowany rączką, można wyłączyć kierownicę i pedałki. Mój 14 miesięczny synek jest zachwycony. Jest dość drogi, ale warto.
    • anulka-am Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 15:59
      My mieliśmy Smart Trike'a, przez dwa sezony służył jako zastępstwo dla wózka. O samodzielnym pedałowaniu nie było mowy. Teraz dzieć ma 3 lata i nawet nie patrzy w stronę trójkołowca, natomiast biegówka jest na topie.
    • drimgerl Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 16:15
      zastanawiam sie miedzy modelami:
      www.ceneo.pl/25816400
      a

allegro.pl/rowerek-trojkolowy-smart-trike-3w1-breeze-c576-i4114468123.html
      Pomocy smile
      • afroddytta Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 17:46
        Moim zdanie są dwa wyjścia:
        1- jak dziecko ma sie poruszać samo to nie tego typu rowerki tylko biegowka , jakaś 3 kołowa.
        2-dziecko ma sie nie ruszać, rodzic ma pchać- tutaj może być tego typu rowerek, ale powinien mieć miejsce na nogi takie piłeczki po bokach, bo inaczej dziecko do pedalow nie będzie dosiegac i nogami będzie szurac
      • eddzik Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 21:31
        hmm dużo się nie różnią, tylko ten tańszy nie ma pasów widzę, usiedzi twój 19miesięczniak tak bez pasów?? ja bym z moja wariatką się nie odważyła big_grin
        • drimgerl Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 21:40
          no wlasnie ten brak pasow mnie martwi.
    • justa_lublin81 Re: Rowerek trójkołowy dla 19 miesięcznego dzieck 19.04.14, 17:11
      Nasz syn miał quada. Taki samochodzik czterokołowy z rączką. Później niesamowitą frajadą była samodzielna jazda. Zastanówcie się nad tym rowerkiem bez pedałów. Takie 2 latki świetnie sobie na nich radzą a potem z łatwością wsiadają na dwa kółka tradycyjne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka