Dodaj do ulubionych

Paczkomaty InPost - pytanie

03.05.14, 19:47
Troche sie nacięłam, bo tuz przed długim weekendem zamówiłam u rolendt'a crocsy z odbiorem w paczkomacie. Zrozumiałam, że na odbiór mam 3 dni robocze. Ale z tego, co mi InPost pisze, paczkę musze odebrac w 3 dni kolejne, czyli akurat jutro (będę w drodze z wyjazdu, nie ma opcji, żebym odebrała). Nawet przedłużenie o kolejne 24h mnie nie urządza, bo wypada w pon. wczesnym popołudniem, a mogę odebrać później. Piszą, że po tym czasie paczka będzie przez 11 dni czekała na odbiór w oddziale i tu jest kolejny problem, bo nijak nie mogę na stronie znaleźć, gdzie ten oddział sie znajduje w Warszawie. Może ktos z was miał taka sytuacje i wie, gdzie ta paczka będzie do odebrania?
Nie piszcie, że mogłam zamówić droższego kuriera i nie mieć takich problemów, bo doskonale sobie z tego zdaję sprawę, na przyszłość będę mądrzejsza i nie zamówię nic do paczkomatu przed dłuższym wyjazdem.
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Paczkomaty InPost - pytanie 03.05.14, 19:49
      a nie mozesz poprosic, zeby ktos Ci ta paczke wyciagnal?
      znajomy, rodzina, sasiad?
      • agni71 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 03.05.14, 19:57
        Nie bardzo, bo mieszkam pod Warszawą, nie wypada mi prosić sąsiadów, żeby specjalnie jechali do miasta po moją paczkę. Nie mam rodziny na miejscu.
    • kasia-1971 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 03.05.14, 20:12
      znalazłam kiedyś coś takiego:
      paczkomaty.pl/pliki/inpost-lista-oddzialow.pdf
      pod poszczególnymi oddziałami są poszczególne paczkomaty, myślę, że podlegają one tym oddziałom.
      Może dostaniesz sms-em info o oddziale?
    • orissa Re: Paczkomaty InPost - pytanie 03.05.14, 20:15
      Agni, jaki masz numer paczkomatu? Bo to od tego zależy pod jaki oddział podlegasz.
      • agni71 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 03.05.14, 21:50
        Bardzo dziekuję kasi, z jej linku wynika, że odbiór mam na Zwrotniczej. Nawet nie mam pojęcia gdzie to jest, pewnie jakies straszliwe zadupie. Mąz będzie zachwycony uncertain
        Zaraz sobie wygooglam lokalizację.
    • potimarron Re: Paczkomaty InPost - pytanie 03.05.14, 22:24
      A nie podali tam nr sms premium na który
      wysyłasz pustego smsa i paczka 24h dłużej na Ciebie czeka?
      • potimarron Re: Paczkomaty InPost - pytanie 03.05.14, 22:24
        Możesz tego smsa dwa razy wysłać.
        Dziś i jutro.
        Wiem koszta rosną... ale... jak nie masz innego wyjścia i nie masz czasu na turlanie się po oddziałach...
    • jana111 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 03.05.14, 23:31
      Dopóki nie dostaniesz smsa że paczka czeka w oddziale jest szansa, że jeszcze jest w paczkomacie. Miałam kiedyś taką sytuację, specjalnie pojechałam do tego końca świata - gdzie dowiedziałam się, że paczki nie odbiorę, bo jeszcze jej nie mają. Ostatecznie włożyli mi znów do tego samego paczkomatu na kolejne 3 dni- w końcu ich wina była. Domyślałam się, że paczka jeszcze może tam być, ale pomyślałam, że skoro czas minął, możliwość odbioru została zablokowana a niewiele kosztowało spróbować.
      Tobie się ta informacja niekoniecznie przyda, bo rozumiem że termin upływa w niedzielne przedpołudnie a odebrać możesz w poniedziałkowe popołudnie, więc najpewniej w międzyczasie ten paczkomat opróżnią- ale może komuś innemu.
      • em-k-a Re: Paczkomaty InPost - pytanie 04.05.14, 15:55
        Miałam podobny problem z odbiorem... spodziewałam się oddziału w Warszawie a tu "zonk"' moja paczka została odesłana do Nowego Dworu Mazowieckiego,nic nie pomogły smsy ani telefon do InPostu... Od tamtej pory jak wiem,że nie będę mogła od razu odebrać,biorę przesyłkę pocztową i wiem że paczka będzie czekać na mnie przynajmniej dwa tygodniesmile
        • agni71 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 10:23
          sms-a o odesłaniu do oddziału jeszcze nie dostałam, ale z drugiej strony nie chcę na darmo męża wysyłac do paczkomatu, gdyby jednak już go opróżnili.

Jak mi wyślą paczkę do Nowego Dworu Mazowieckego, to juz na pewno jej wcale nie odbiorę uncertain Jednak w Warszawie jest tyle oddziałów, że mam nadzieję, że to będzie jednak ten, który wynika z linka wyżej.

Dwa razy przedłużać terminu odbioru tez kompletnie mi sie nie opłaca, przesyłka wyniosłaby mnie wtedy prawie 17 zł (przy towarze za 39 zł).

No nic, czekam teraz na info od InPostu.
        • agni71 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 10:24
          biorę przesyłkę pocztową i wiem że paczka będzie czekać na mnie
          > przynajmniej dwa tygodniesmile

Ten sprzedawca nie ma opcji przesyłka pocztowa, tylko paczkomaty, kurier lub odbiór osobisty (bodajże w Gdańsku - gdyby to jeszcze był Szczecin, to może udałoby mi sie odebrac w drodze do lub z majówki wink
          • makoc Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 11:18
            Agni, w jakiej dzielnicy ten paczkomat?
            • agni71 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 11:55
              Bielany.
              • erty02 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 12:50
                a sprawdzałaś status paczki w serwisie internetowym?
                być może wydłużyli czas przechowania paczek ze wzgl. na długi weekend i dlatego nie dostałaś smsa z możliwością przedłużenia terminu odbioru
              • makoc Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 13:20
                e, to na drugim końcu miasta. Bo bym ci sprawdziła, jakby był blisko mnie.
                • kaczuszka_k Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 15:20
                  W zeszłym roku po długim weekendzie odebraliśmy paczkę po terminie (ponad dobę) w paczkomacie. Mieliśmy cichą nadzieję, że nie zdążą jej zabrać i się udało. Może warto spróbować.
                  A może mają na względzie, że przy dłuższym wolnym może być problem z odbiorem.
                  • agni71 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 15:36
                    erty, sms-a o możliwości przedłużenia dostałam, tylko, po pierwsze, po to wybrałam paczkomat, żeby było taniej, a po drugie podwójne przedłużenie (o 48h) oznaczałoby, ze summa summarum zapłaciłabym za przesyłke 17 zł. Nijak mi sie to nie opłaca. Juz dostałam zresztą sms-a o możliwości odbioru w oddziale, na szczęście jest to ten oddział, co myslałam, i mąż będzie mógł mi ja odebrać jutro po pracy. Jeszcze tylko muszę sie gdzieś dowiedzieć, do której godziny jest ten oddział czynny, bo sms urywa się po słowach "czynny w godz..." Pewnie sie okaże, że do 17.00 i znowu trzeba będzie kombinować.
                    Paczkomaty są fajne, ale nie dla każdego, jak sie okazuje wink
                    • maggi9 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 16:58
                      Paczkomaty są fajne ale zrobiłaś po prostu błąd. Skoro wiedziałaś, że wyjeżdzasz to trzeba było wszystko opłacić PO przyjeździe.
                      • agni71 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 17:14
                        Bałam się, że moje crocsy powędruja do kogoś innego. Że zrobiłam błąd w tym przypadku z wyborem rodzaju przesyłki, to doskonale wiem.

Paczkomaty sprawdzają się, jak się je ma faktycznie pod nosem i nie planuje w najbliższym czasie wyjazdu nigdzie.
                    • dwellajna Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 20:48
                      podwójne przedłużenie (o 48h) ozna
                      > czałoby, ze summa summarum zapłaciłabym za przesyłke 17 zł. Nijak mi sie to nie
                      > opłaca.

A benzyna na Zwrotnicza nie bedzie kosztowala wiecejsmile?
                      • agni71 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 22:08
                        Nie, bo jest to w miarę po drodze męża z pracy do domu.
          • orissa Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 17:43
            A, to TEN sprzedawca big_grin mogłam odebrać osobiście (jechałam po swoje) a za 3 tyg podrzucić Ci do Wawy, bo jadę wink
            • agni71 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 05.05.14, 17:57
              szkoda, że się nie zgadałyśmy wink
    • agni71 Re: Paczkomaty InPost - pytanie 06.05.14, 20:33
      epopeja paczkomatowa zakończona. Dzisiaj crocsy zostały odebrane, mąz stwierdził, że ten oddział to jak z PRL-u wygląda, no i duzo ludzi z reklamacjami, bo druki sądowe na czas nie podochodziły. Buty na szczęście pasują, więc temat uważam za zamknięty. Dziękuję za wszelką pomoc i podpowiedzi smile

Jakby ktos chciał wymiary japonek W6 (przez rolendta określone jako 36/37) to służę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka