Dodaj do ulubionych

Różowy kolor

13.05.14, 12:57
Nurtuje mnie pytanie do jakiego wieku Wasze córki lubią kolor różowy, głównie chodzi mi o odzież. Moja ma ponad 6l i nadal jak cos różowe to najlepsze... ja nie przepadam, kupuję różowe tylko jak jest super tanie, aczkolwiek innymi kolorami też nie gardzi smile Ale własnie bardzo bym chciała wiedzieć w jakim wieku dziewczynkom nagle się odmienia i nie chcą juz założyć nic różowego. Chodzi mi właśnie o kompletowanie córce garderoby na najbliższy rok itp. Będę wdzięczna za sugestie bo nie chcę nakupić na promocjach czegoś czego potem córa nie będzie chciała nosić i zostanę sobie ze stertą różu smile
Obserwuj wątek
    • manala Re: Różowy kolor 13.05.14, 13:05
      Mojej 6-latce róż się nadal podoba.
      Kupuję jej ubrania w różnym kolorze, w różowym też. A niech ma ; )
      Kiedyś mówiłam, że Barbiochów kupować nie będę - a teraz - cała półka Barbie i barbiopodobnych...

Teraz dumam nad taką kiecką z endo:

Tekst linka

Fajna? Bo wybiła mi się jakoś do głowy ale nie wiem czy warto ; )
      • sanse3 Re: Różowy kolor 13.05.14, 13:08
        Zupełnie nie w moim guście niestety. POza tym mojej chudzinie nawet pozwężane spódnice spadają, wiec nosi tylko tuniki i mnóstwo sukienek, H&M głównie kupuję, wtedy nic jej nie zjeżdza z pasa smile
        • manala Re: Różowy kolor 13.05.14, 13:14
          heh, moja też chuda i też nie wiem czy aby nie zjedzie ta spódniczka; może ktoś nabył i wie jak one rozmiarowo wypadają?
        • alpepe Re: Różowy kolor 13.05.14, 13:17
          spódniczki jej kupujesz w hm i nie zjeżdżają? Jakie? Pytam, bo z córki zjeżdżają.
          • sanse3 Re: Różowy kolor 13.05.14, 13:34
            nie właśnie napisałam, że wogóle nie nosi spódniczek, bo każda jej zjeżdza, czy ścisnę gumkę, czy zszyję z tyłu, każdą ma w kolanach po chwili chodzenia. choć mam kilka ślicznych kupionych, np. taką super tiulową brokatową z H&M złotą niedawno i w końcu doszyłam jej tą spódnice do jednej bluzki zeby nie spadała, robiąc tym samym niejako sukienkę, bo chciała nosić a co chwila spadała takze to też jest sposób na spadające spódniczki. W H&M kupuję głównie sukieneczki , tuniki i tylko to nosi bo to na ramionach sie trzyma i jej nie spada smile Lubimy takie z tiulowym dołem albo te zwykłe za 19,99 ale te odcinane w pasie bo w tych prostych z falbaną na dole wygląda jak w wielkim worku.
    • bluestarfish Re: Różowy kolor 13.05.14, 13:12
      A to chyba bardzo indywidualna sprawa, moja np. nigdy różu nie lubiła (Barbie zresztą też nie), szczególnie jasnego, akceptowała jedynie ciemną fuksję. Od różu zawsze wolała fiolet.
    • alpepe Re: Różowy kolor 13.05.14, 13:16
      moja starsza córka to zaczęła akceptować de facto inne kolory gdzieś w wieku szkolnym, wcześniej wszystko, co różowe, nawet słownik z różową okładką automatycznie były fajne. Ale spokojnie do 9 r. ż. różowy był ulubiony. Młodsza córka od zawsze akceptowała ubrania w różnych kolorach, ale nigdy nie wiedziałam, co jej akurat przypasuje.
      • gocha500 Re: Różowy kolor 13.05.14, 15:19
        oj niektoe dziewczyny to nawet nie wyrastaja z tej dziwnej fazy różu!
        moja na całe szczescie owego koloru nie znosi co mnie niezwykle cieszy.
        kocha czerwony, czarny, niebieski, zielony choc naj naj to czerwony.
        toleruje jedynie ciemna fuksje.

mysle ze musisz po prostu kupowac rozne kolorki a rozowych to tak 1/3 wszystkich ciuchów.
        • kasiadove Re: Różowy kolor 13.05.14, 16:06
          Od pierwszej klasy (7 lat) nie kupuję nic w różu wink
    • asia_i_p Re: Różowy kolor 13.05.14, 16:07
      Moja jeszcze w zeszłym roku (7,5) wkładała, choć już nie wyłącznie i raczej tylko amarant. Teraz - 8,5 - z rzadka, nie każdy odcień, z oporami. Czyli już niedługo tej męki wink
    • sinceramente Re: Różowy kolor 13.05.14, 16:35
      Moja siedmiolatka właściwie od zawsze lubi i nosi wszystkie kolory, choć bywały okresy, kiedy róż preferowała. Teraz różowych rzeczy ma już bardzo niewiele, bo od jakiegoś czasu już ja unikam tego koloru podczas zakupów, bo boję się że faza "róż jest beee" nadejdzie nagle.

Za to moje tolerancyjne dziecko skarży się, że kilka z jej koleżanek nie lubi różu i wszystkie przedmioty w tym kolorze określają jako "lekki fiolet". W swej prostolinijności nie rozumie tej "hipokryzji", bo owe dziewczynki nie lubiące różu, noszą różowe ubrania wink
    • saszanasza Re: Różowy kolor 13.05.14, 17:02
      Moja 6 latka nigdy nie miała fazy różowej i bardzo się z tego powodu cieszę. Jest w stanie założyć coś różowego, ale nie w nadmiarze i nie pstrokatego.
    • amstill Re: Różowy kolor 13.05.14, 19:46
      U nas różowy przeszedł ok II kl podstawówki. I zaczęło się bardzo anty-kolorowo, w skrócie czarny okazał sie najlepszy, zero lalek i innych bajkowych nadruków.
    • agni71 Re: Różowy kolor 13.05.14, 20:54
      Moje córki noszą przeróżne kolory, bluzki w mocnym różu mam w komodzie nawet prawie 10-latki, bo ładnie jej w tym kolorze. Ba, sama mam ciuchy w odcieniach różu smile
      Prawie 12-latka nie ma różowych ciuchów, ale nie ze względu na obrzydzenie tym kolorem, tylko jakos tak wyszło.
    • jagodasoft2 Re: Różowy kolor 14.05.14, 08:51
      Gdzieś koło 8 urodzin różowy stał sie wrogiem numer jeden, teraz ( skończone 9 lat)wraca do łask, ale na zasadzie może być, ulubionym kolorem stał sie błękit.

Druga córka 6,5 l cały czas róż mnie to nie przeszkadza.
    • zana781 Re: Różowy kolor 14.05.14, 09:04
      Moja nigdy nie lubila i nic sie w tej kwestii nie zmienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka