Dodaj do ulubionych

Hustawka bocianie gniazdo, warto?

25.05.14, 21:23
Czy macie takie cudo (okrąg z pajęczą sznurkową siecią) i czy się sprawdza? Pozdr.
Obserwuj wątek
    • dzidaa Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 09:08
      podciągam...
      też jestem ciekawa opinii, w LM pojawiła sie tańsza wersja, bo nie ze sznurka a z materiału PE. Sznurek wydaje się byc wytrzymalszy i trwalszy, ale czy wygodniejszy?
      przykład
      Dla dzieciaków pewnie frajda
      • kasiadove Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 09:19
        Frajda jest ogromna, mam na 2 okolicznych placach zabaw i huśtawka nigdy nie stoi pusta i wiecznie są o nią wojny i kolejki smile
      • szmytka1 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 09:35
        w brico marche ze sznurków jest po niecałe 200 zł, chyba 199 albo 189 zł
        • kaczuszka_k Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 09:39
          Moje dzieciaki bardzo je lubią - korzystamy na placach zabaw.
          • ambrozja Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 11:20
            Mój 7 latek bardzo lubi się na tym huśtać.
            Na placu zabaw zazwyczaj oblężona jest ta huśtawka.
        • pasja23 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 27.05.14, 11:00
          A w którym brico to widziałaś bo nie mogę znaleźć?

szmytka1 napisała:

> w brico marche ze sznurków jest po niecałe 200 zł, chyba 199 albo 189 zł
      • lidiusz1 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 11:33
        ta z LM jest chyba wygodniejsza. Ja nie używałam, ale tak stwierdził syn jak się ostatnio bujał na tej z materiału u sąsiadów.
    • kate70 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 13:28
      A jaki macie patent na stelaż do takiej huśtawki?
      Chyba musiałabym zamawiać drewnianą konstrukcję u stolarza.
      • amstill Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 15:13
        A nie wystarczy coś takiego?
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40099198/
        • afroddytta Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 17:19
          A ta z ikea to jest sztywna czy to się zapada? Bo takie gniazda są super, moi 3 synowie (3l-8l) je uwielbiają, można też na nich sie razem bujać, tylko są fajne właśnie dlatego, że ta siatka tworzy taki dołek, można tam fajnie usiąść lub się położyć. Znam je z placu zabaw, w ogródku chyba mamy za mało miejsca uncertain A może ktoś napisze czy to ma powieszone na miejscu zwykłej huśtawki i się mieści? Czy potrzeba jednak więcej miejsca?
          Mamy coś takiego, ale ciężko się na tym bujać samemu, choć ogólnie fajne, bo można w kilka osób
          • baskokvet Svava z ikei 28.05.14, 09:38
            jest sztywna i się nie zapada. Mamy, polecamy.
            • koralik12 Re: Svava z ikei 04.06.14, 19:13
              Ta z ikei jest inna, moi jej nie lubia bo sie nie da prosto huśtać zawsze po chwili sie kręci w jakąś stronę
    • monika78kr Którą warto? 26.05.14, 16:52
      Fajny pomysł, chyba będzie prezent na dzień dziecka. Kilka lat temu chciałam szukałam takiej huśtawki i nie było nigdzie, a teraz widzę na all wybór spory i LM ma w ofercie. Polećcie sprawdzony model. Czy taka huśtawka musi mieć jakąś odpowiednią wysokość stelaża?
    • beata_17 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 21:45
      Mamy w ogródku sznurkową, zawieszoną na normalnym drewnianym stelażu ( wklejam przykładowy obrazek dobreprodukty.pl/drewnian-hustawka-z-drabinka-anton--pid582733 ), wcześniej wisiały tam 2 huśtawki teraz mieści się tylko jedna ale jest bardzo fajna. Dzieciaki lubią się bujać na leżąco.
      Materiałowa u mnie by się nie sprawdziła bo huśtawka stoi pod drzewami i pewnie ciągle byłaby brudna.
      • mama_vera Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 23:08
        Mamy bocianie gniazdo od zeszłego lata. Zawiesiliśmy je na dość szerokim drewnianym stelażu obok zwykłej huśtawki. Takie rozwiązanie się nie sprawdziło, było zbyt ciasno dla obu huśtawek. Przewiesiliśmy więc w inne miejsce, między drzewa oddalone od siebie o kilka metrów. Teraz jest super. Bujam się ja, dzieciaki pojedynczo bądź wspólnie. Fajna zabawa.
        • monika78kr Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 26.05.14, 23:40
          Jaki rozmiar wybrać - 85 czy 100 cm?
          • kate70 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 01.06.14, 12:05
            Podciągam, może ktoś jeszcze poleci sprawdzony model - wielkość, udźwig itp.
            • pasja23 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 01.06.14, 13:35
              Sama jestem zainteresowana tą huśtawką. I zastanawiam się czy te z materiału są wytrzymałe, czy po czasie się nie prują. Ktoś napisał że są tanie w Bricomarche ale ja ich tam nie widzę.
              • kate70 jaki rozstaw między ramionami hustawki/ 01.06.14, 20:58
                Chcę zamówić drewniany stelaż i nie wiem jakie rozmiary zamówić. Na zdjęciach widziałam,że ramiona huśtawki są powieszone dość szeroko, ale może ktoś wie na jaką szerokość?
                Pozdrawiam
                • kate70 Re: jaki rozstaw między ramionami hustawki/ 04.06.14, 13:54
                  może ktoś się jeszcze wypowie...
                  • monika78kr Re: jaki rozstaw między ramionami hustawki/ 04.06.14, 14:30
                    Ja sie nie doczekalam porad wiec kupilam na allegro, 100 cm, czarna, w cenie 229 zl. Wczoraj przyszla, jest solidnie wykonana, zawieszona w miejsce normalnej hustawki daje rade, ale maz planuje samodzielnie wykonac stalowy stelaz. Jak bedzie mial juz konkretny projekt to moge sie podzielic patentem.
                    • kate70 Re: jaki rozstaw między ramionami hustawki/ 04.06.14, 17:50
                      Bardzo proszę o konkretne wskazówki, na zdjęciach widać,że ramiona huśtawki są powieszone dość szeroko. A jaki ,,udźwig" ma Wasza huśtawka? Ja się jeszcze waham, którą wybrać. Nie ukrywam, że też chętnie się pohuśtam (75kg smile)
                    • kate70 monika78kr 14.06.14, 17:31
                      Możesz podzielić się opinią - warto? no i jaka musi być wielkość stelaża? Pozdrawiam
                      • katia-szn Re: monika78kr 14.06.14, 17:58
                        W zeszłym tygodniu kupiłam w LM taką
                        www.leroymerlin.pl/relaks-w-ogrodzie/plac-zabaw-dla-dzieci/hustawki-dla-dzieci/hustawka-bocianie-gniazdo-swibee-kbt,p250454,l244.html
                        Buja się syn, córką, bujają się razem, bujałam się i ja smile
                        Jest wygodna, ma regulację wysokości i udźwig do 150kg.
                        • pasja23 Re: monika78kr 14.06.14, 19:25
                          A czy do tych z LM trzeba dokupić jakieś elementy np mocowania? I drugie pytanie czy ten materiał jest mocny, nie spruje się z czasem?
                          • katia-szn Re: monika78kr 19.06.14, 17:31
                            Linki od huśtawki zakończone są kółeczkami, tak jak to widać na zdjęciach w LM.
                            Do huśtawki trzeba dokupić mocowania, ja swoje mam w komplecie z placem zabaw, ale w sklepie LM w zakładce akcesoria (po wyświetleniu bocianiego gniazda) jest kilka mocowań do wyboru.

Co do materiału, wg. mnie jest trwały i nie powinien się rozlecieć po 1 sezonie. Spokojnie udźwignie ponad 100 kg, tylko czy wytrzyma to konstrukcja na której huśtawka będzie powieszona? big_grin
                            Moje dzieciaki bujają się na niej jednocześnie we dwoje, tj. córka stoi w gnieździe na nogach i buja, a młody leży smile
    • kate70 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 20.06.14, 19:41
      Na all są bocianie gniazda firmy DANSK do 200kg, które wyglądają identycznie jak inne do 100 kg. Zresztą w archiwum jest aukcja z huśtawką tej firmy, a napisane do 100kg. Wierzyć, nie wierzyć. Warto dopłacać za ten udźwig?
      Nadal niezdecydowana...
      • gaga-sie Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 20.06.14, 19:56
        Za granicą na placach zabaw widziałam takie wielkie, solidne, podwieszane pod drzewami gniazda, huśtałam się na nich z synkiem. Być może to takie.
        My dla potrzeb rodzinnych kupiliśmy mniejsze, o średnicy 85 cm, udźwig 100 kg i jest całkiem solidne. Kupiłam w sklepie Mall, mogę polecić takie
        • anciarek2010 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 20.06.14, 21:04
          Ja mam takie:
          Tekst linka
          Jest fajne, szerokie, udzwig do 100 kg. Bujam sie z dziecmi i naprawde szczerze polecam.
          • anciarek2010 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 21.06.14, 08:26
            Cos mi sie zle wkleja. Wykasuj ten znak %20 przed adresem i sie otworzy
    • kate70 Re: Hustawka bocianie gniazdo, warto? 20.06.14, 22:59
      Link mi się nie otwiera sad Chodzi mi głównie o to, czy podawane przez sprzedawcę 200kg to nie ściema i chwyt marketingowy, bo identyczne są opisane jako 100 kg, no i czy te 100 kilogramowe udźwigną 3 dość rosłe 10 latki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka