Dodaj do ulubionych

Dla pięcioletniego podróżnika

15.06.14, 21:40
Mój pięciolatek całymi dniami siedzi w kartonowym pudle, które jest samolotem i lata z kontynentu na kontynent. Ma już sporą wiedzę o geografii świata. Czy możecie polecić gry /loteryjki / zabawki, które mógłby dostać na tym etapie?
Obserwuj wątek
    • anne241 Re: Dla pięcioletniego podróżnika 16.06.14, 06:23
      może coś takiego? KLIK
      • froobek Re: Dla pięcioletniego podróżnika 17.06.14, 08:24
        Dziękuje, poproszę coś zdecydowanie bardziej zaawansowanego. Od dłuższego czasu korzysta z normalnego globusa.
        • annka78 Re: Dla pięcioletniego podróżnika 17.06.14, 08:47
          interaktywna mapa świata dumel
          • emily.1 Re: Dla pięcioletniego podróżnika 17.06.14, 08:59
            Też pomyślałam w pierwszej kolejności o mapie świata dumel, albo mapach mizielińskichsmile
            • ew00 Re: Dla pięcioletniego podróżnika 17.06.14, 09:20
              Tak, Mapy Mizielińskich absolutnie! I do tego jest jeszcze szkicownik kreatywny Mapownik.
              Polecam również do czytania "Afrykę Kazika" i "Machiną przez Chiny". Obie tego samego autora, ciekawie napisane, krótkie rozdziały idealne dla młodszych dzieci.
              • sylwina76 Re: Dla pięcioletniego podróżnika 17.06.14, 23:00
                Gra Jakie to flagi Alexandra. Dosyć fajna, lepsza wersja "duża". Są jeszcze Jakie to flagi pamięć. U znajomych dzieci też grały w Krainy świata Haby, gra świetna, jak to Haba, tylko cena wysoka...
                Trefl ma jeszcze grę podróżniczą: Dookoła świata, zastanawiam się właśnie nad nią.

Moje dzieci bardzo też lubią Magic Jinna Państwa, naprawdę świetna zabawka (chociaż ja wolę zwierzęta). Tylko, żeby się nią bawić jakąś wiedzę o państwach trzeba już mieć, bo inaczej to trochę bez sensu..

Gobus Vtech zdecydowanie dla młodszych dzieci (2 - 4 lata).
                • froobek Re: Dla pięcioletniego podróżnika 17.06.14, 23:46
                  Dzięki! "Mapy" to on ma na pokładzie, tak całkiem w ciemno przecież nie lata big_grin

A jak działa interaktywna mapa? Jest duża? Kładzie się ją na podłogę?

Nie wiedziałam, że jest Jinn Państwa - myślę, że to strzał w dziesiątkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka