Dodaj do ulubionych

jaki plecak do 5 klasy (porządny)

02.07.14, 21:05
kupiłam synowi w ubiegłym roku nawet fajny plecak do 4 klasy (miał byc na 3 lata do 6 klasy)
wyglądał na solidny ale kupiony w markecie no name z FC BARCELONA
i niestety w trakcie roku szkolnego najpierw poszły kieszenie od noszenia termosu potem wykruszał się w środku a na koncu (na całe szczęscie w czerwcu wiec dotrwał ledwo ledwo do konca) poszły suwaki
Wywaliłam na smietnik a troche szkoda było bo kosztował ponad 100zł
Więc teraz postanowiłam ze kupię cos naprawde pożądnego i polecanego żeby napewno przetrwał przez 5 , 6 a może i 1 gimnazium
Bardzo prosze o polecenie liczę na was
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 02.07.14, 22:51
      Może któryś z tych: sklep.jack-wolfskin.pl/plecaki-dzieciece_350k
      • beautywomen Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 02.07.14, 23:00
        My mamy ten sklep.jack-wolfskin.pl/plecak-board-walk-20_66733t?p[cat]=350 , po roku używania przez trzecioklasistę jest bez najmniejszego uszczerbku, nawet się nie zbrudził. Mam wrażenie, że jest nie do zdarcia. Mogę z czystym sumieniem polecić wink

Moje Szczęściasmile
        Jakub 26.01.2005r.
        Zuza 24.10.2006r.
    • agusia.rw Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 03.07.14, 07:29
      Polecem Jansport - po dwóch latach w super stanie.
      Dla córki kupiłam w tamtym roku firmy VANS, chociaż wylądał na zwyklaka, po roku używania nic sie nie zniszczył, popruło ani odbarwiło uważam że jest niezły.
      • fajna_myszka Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 03.07.14, 12:46
        mamy ten
        www.jansport.pl/plecak/TVV1,AGAVE
        tylko kolorystyka bonsai blue

polecam, na razie nic go nie zadarło smile
    • enut Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 03.07.14, 09:21
      Moj syn ma ten plecak, juz 2 lata w uzytkowaniu.
      Zalezalo nam na duzym plecaku, bo oprocz ksiazek, codziennie musi wziac rzeczy na basen, czasami nawet 2 zestawy (klasa sportowa).
      Plecak ladnie lezy, ale ja mam dlugiego szczypiorka, po wakacjach 6 klasa i 170cm wzrostu...
    • salma75 Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 03.07.14, 10:44
      Plecaki Deuter - są bardzo wytrzymałe.
      • iwek33 Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 03.07.14, 11:36
        Może któryś model plecaka 4YOU ? ( bardzo dobra jakość)
        www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/Szkola/Plecaki-tornistry/4YOU-Plecak-Compact-kolor-marine.html
        www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/Szkola/Plecaki-tornistry/4YOU-Flash-Plecak-Compact-630-42-1.html
        www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/Szkola/Plecaki-tornistry/4YOU-Plecak-szkolny-Flash-BTS-Classic-Plus-179-43.html
    • natalek79 Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 04.07.14, 09:27
      U nas (syn 4 kl, córka 5 kl) również świetnie sprawdziły się plecaki Jansport, model Essence. Po całym roku intensywnego użytkowania i korytarzowej "poniewierce" (zmiana sal) nic nie jest przetarte ani poprute. Do tej pory po roku zawsze spód był przetarty a sal wówczas nie zmieniali i plecaki też do najtańszych nie należały. Dla mnie ważna była przy wyborze m.in. mała waga, usztywnione plecy i spód.
      • agni71 Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 04.07.14, 09:52
        Żeby tylko te jansporty były chociaż trochę ładniejsze ... Chetnie kupiłabym córce do VI klasy, ale jak patrzę na te modele i wzory, to już wiem, że żaden sie nie spodoba sad
        • moadek Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 04.07.14, 09:57
          ten topgal z linku "enut" śliczny, ale kurcze 1,22 kg waga masakryczna
        • natalek79 Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 04.07.14, 10:00
          Czy ja wiem...moja akurat chciała coś ciemnego i właśnie nie upstrokaconego czyt.dziecinnego wink Wybrała ten model, przy czym nasz jest czarny a jedynie ta wstawka z przodu jest popielata. Do tego nasz model to dokładnie Essence II i ten przód jest troszkę inny, ale tego modelu na stronie producenta nie widać. Jakieś pojedyncze w necie. Środek niczym się nie różni od zwykłego Essence, wymiary też te same, różnica tylko w kieszonce z przodu.
          • agni71 Re: jaki plecak do 5 klasy (porządny) 04.07.14, 10:28
            Wiesz, moja też chce cos ciemnego, ale jak widzę, co jej się podoba, to jednak czegoś z nutką "kobiecości". Np. podoba jej się ten Roxy:
            go2school.eu/environment/cache/images/0_0_productGfx_59c2d66a7ef537b77a8d355bd1622aa0.jpg
            Albo cos takiego (jesli chodzi o wzór, bo plecak za mały chyba do szkoły), tylko idealnie gdyby był na czarnym tle:

img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/43/52/72/96/4352729689
            Generalnie ma fazę na takie trochę etniczne, folkowe wzory i klimaty smile

Taki cały czarny dośc smętnie wygląda i jednak "męsko", choć, przyznaję, można go pewnie zindywidualizować jakimiś plakietkami czy breloczkami i może cos takiego zaproponuję córce.

Szczególnie, że Jansporty ogólnie sa chwalone za jakość, a w przypadku Roxy różnie to bywa...
            • iwek33 Re: do agni 04.07.14, 11:18
              agni, a może któryś z Dakine?
              Np:
              supersklep.pl/i180822-plecak-dakine-prom-wmn-lux-blocked
              supersklep.pl/i180887-plecak-dakine-central-dakota-26l
              lub może 4YOU ?
              www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/Szkola/Plecaki-tornistry/4YOU-Plecak-Flash-BTS-Compact-149-43.html
              www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/Szkola/Plecaki-tornistry/4YOU-Plecak-Flash-BTS-Flow-165-43.html
              • agni71 Re: do agni 04.07.14, 11:24
                Dzieki za propozycje, te 4You raczej nie, ale Dakine ładne, pokażę córce, może któryś się spodoba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka