Dodaj do ulubionych

czepek na basen

27.07.14, 21:21
Możecie polecić jakiś sprawdzony?
Potrzebuję dla syna do szkoły, na basen. Do tej pory nigdy nie miał takowego na głowie, a że włosy ma raczej dłuższe to obawiam się o "ciągnięcie" i wyrywanie ich przez czepek przy zdejmowaniu.....
Czy są jakieś godne polecenia, żeby było jak najmniej bólu?wink
Obserwuj wątek
    • valtho Re: czepek na basen 27.07.14, 21:42
      Decathlon - mają coś pomiędzy materiałowym a silikonowym, ale trzeba pamiętać, że silikonowy jest najskuteczniejszy tzn dziecko będzie miało w nim po kąpieli prawie suche włosy.
      • zaba772 Re: czepek na basen 27.07.14, 22:38
        Dziękujęsmile
        A mieliscie moze ten z Decathlonu?
    • patatajowa Re: czepek na basen 27.07.14, 23:22
      zwykły materiałowy i najlepiej skrócic synowi włosy. oszczedza to mnostwo czasu i nerwów wink synowi z króciutkimi włosami susze wlosy jakas minute smile
      córka z długimi włosami pływa w silikonowym i suszy je jeszcze w domu, a przy zakładaniu i sciaganiu piszczy wink
      • pasik Re: czepek na basen 28.07.14, 01:11
        dla mnie wszystkie czepki to masakra ( poza materiałowymi)..gumowe silikonowe...zakładam dziewczynkom na basenie...rzadko która ma całkowicie suche włosy.
    • agni71 Re: czepek na basen 28.07.14, 02:30
      polecam materiałowy - oczywiście włosy są po nim mokre, za to łatwiej założyć i zdjąć. Silikonowy strasznie ciągnie włosy przy zdejmowaniu i trudniej go założyć. A przy dłuższych włosach i tak w 100% nie zabezpieczy przed zamoczeniem.
    • cyber-szuja Re: czepek na basen 28.07.14, 07:04
      Zabrałam syna do deathlonu i sam przymierzał... wybrał materiałowy, bo tylko taki był w stanie sam założyć wink Miałam podobny problem, bo syn ma długie włosy, a te silikonowe wymagają jednak pomocy przy zakładaniu i ściąganiu, a w szkole pani raczej nie ubierze całej 20 osobowej grupy. Polecam też ręcznik z mikrofibry - jeśli nie macie, zajmuje mało miejsca i jest bardzo chłonny.
      • estragonka Re: czepek na basen 28.07.14, 09:31
        córka i ja też mamy materiałowe z decathlonu i są naprawdę ok. jak ktoś naprawdę pływa i nurkuje (nawroty itp), skacze to nie ma siły - w żadnym czepku nie będzie miał suchych włosów, a silikonowy nie dość że wyrwie ileś włosów, to jeszcze człowiek głuchy na basenie wink
    • beatazet Re: czepek na basen 28.07.14, 08:23
      Ten czepek poleciła nam Pani w sklepie przy basenie.
      Niby silikonowy, ale córka ( 2 klasa) zakłada sama zupełnie lekko ( ma długie włosy).
      Jak ja jej założę ma włosy suche ( może jedynie wilgotne na dole szyi)
      Poleciła jako czepek do włosów długich.
      Czepek jest wyprofilowany i ma wybrzuszenie na ucho.

Kiedyś miała czepek w środku materiał z wierzchu guma, ale zdecydowanie miała po nim mokre włosy.

www.romstom.pl/o%20mnie/img/czepek%20shepa/czarny.JPG
      • beatazet Re: czepek na basen 28.07.14, 10:55
        Córka chodzi na zajęcia z pływania. Kilka razy w tygodniu. Pływa z głową w wodzie, nurkuje, skacze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka