Dodaj do ulubionych

Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły na

19.08.14, 12:29
Jestem starej daty, kanapki do szkoły dostawałam zawinięte w papier śniadaniowy i włożone do woreczka. Czasy się zmieniły i jako mama pierwszoklasistki dostałam oczopląsu. Nie przekonują mnie te plastikowe pudełka z postaciami z bajek. A te które do mnie przemawiają powalają ceną. W czym Wasze dzieci noszą drugie śniadanie do szkoły? Podrzucicie pomysły?
Obserwuj wątek
    • ella111 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 12:36
      Sa tez bez postaci z bajek i w przystepnych cenach. W pudelku przynajmniej sniadanie nie ryzykuje zmiazdzenia wink
    • krolmacius11 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 12:50
      Mam z 6 pudełek na kanapki a dzieciom i tak daję w woreczkach. Wygodniej i mniej noszenia.
    • patatajowa Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 13:00
      tosi-mama napisała:

> Jestem starej daty, kanapki do szkoły dostawałam zawinięte w papier śniadaniowy i włożone do woreczka. Czasy się zmieniły i jako mama pierwszoklasistki dostałam oczopląsu. >

a co stoi na przeszkodzie zeby kontynuowac tradycję i dziecku zawijac w papier i woreczek ?

> Nie przekonują mnie te plastikowe pudełka z postaciami z bajek. Ate które do mnie przemawiają powalają ceną.>
      a co cie konkretnie nie przekonuje w tych tanszych? w biedronce czy w tesco sa co roku po 10-15 zł i to chyba nie jest cena zaporowa?

< W czym Wasze dzieci noszą drugie śniadanie do szkoły? Podrzucicie pomysły?>
      moje dziecko nosi śniadanie w plecaku.w małej kieszonce.w śniadaniówce plastikowej z czibo konkretnie ale mamy tez z topgala i z biedronki. a konkretniej jeszcze w folii alu lub papierze-zalezy co akurat pod ręką jest.
      wyższość śniadaniówki nad woreczkiem jest taka ze jak dzieć rzuci plecakiem albo wciśnie książki to pyszny pomidor lub dojrzała brzoskwinia zostanie w całości wink
      • olaf2011 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 13:07
        W "Aktualnej ofercie" Tupperware - ja takie mam i sobie chwalimy (mam z ubiegłorocznej promocji smile

oferta w tygodniach 34-35/2014

Zestaw Śniadaniówek 2 szt. (14,5 x 14 x 5 cm)

cena promocyjna: 44,90 zł

https://www.tupperware.pl/xbcr/pl/030957-sniadaniowki_rdax_308x223.jpg
    • slonko1335 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 13:05
      u nas śniadaniówka sprawdza się tak osbie a teraz cóka nie chce jeśc obiadów w skzole i i chcę kupić coś takiego:
      sistema-polska.pl/produkt/pojemnik-do-zywnosci-kolorowy-niski-kuferek-na-lunch/
      • patatajowa Re: sistema-do słonko 19.08.14, 13:26
        kupiłam w obieglym roku dokładnie taką tylko przeżroczystą. to wszystko co na fotce to miesci sie tylko do zdjecia. w rzeczywistosci nie wejdzie tam jabłko w całości a ni brzoskwinia. 2 kanapki tez nie-jedna płaska.a ona sama w sobie jest dosc duza i raczej nieporeczna.
        jak chcesz moge zrobic fotke z tym co mam w lodówce włozonym do sistemy wink
        • slonko1335 Re: sistema-do słonko 19.08.14, 14:53
          o cenne uwagi, widziałam to tylko w tk maxie ale dokładnie nie obejrzałam-moja żre brzoskwinie ufo - ta płaska powinna wleźć. A napisz mi czy masz tą wersję niską? bo widzę, że jest też wysoka tego, może ta wysoka będzie sensowna? Moja jak nie będzie jadła obiadu w skzole to chyba z dwiema śniadaniówkami będzie musiała chodzić i jakims pojemnikiem dodatkowo...ostatnio jak jej dawałam owoce to rozmakały jakieś inne rzeczy, nie mogłam wrzucić razem z pistacjami na przykład czy krakersami, wiec dodatkowe przegródki i oddzielenie mnie kuszą...
          • patatajowa Re: sistema-do słonko 19.08.14, 15:06
            nie wiem jaka to wersja , ma ok.9 cm wysokosci.
            ufo wejdzie do dolnej, banan tez, jabłko i brzoskwinia juz nie. wejdzie kanapka z chleba, bułka czy bagietka(foto) ju bedzie zgnieciona.na bakalie tez ok.ciasteczko hit ciut przyduze na wierzch wink
            • slonko1335 Re: sistema-do słonko 19.08.14, 15:12
              Kupię w takim układzie oba zestawy i będę mierzyć. Moja nie bierze do szkoły kanapek(znacyz bierze jak jej dam ale nie zje wiec bez sensu jej dawać), wiec mam dodatkową trudność ze zorganizowaniem jej drugiego śniadania a jak już i bez obiadu będzie siedziała...
              • afroddytta Re: sistema-do słonko 19.08.14, 22:20
                Też mam tę Sistema, syn nosił na początku 1. klasy, bo dostał w prezencie, ale szybko się przerzuciliśmy na taką jednokomorową najtańszą. Ta sistema jest wielka i faktycznie cieżko ją wykorzystać, choć może przy dziewczynkach łatwiej bo one trochę inaczej jedzą wink U nas na razie w odstawce, może jak będzie chciał jakieś drobiazgi do tych kieszonek to do niej wrócimy.
                • slonko1335 Re: sistema-do słonko 20.08.14, 07:49
                  byłam w tkmaxie wczoraj i chciałam kupić i pomierzyć wszystko bo tam można zwracać ale wymiotło, pewnie ludziska do szkoły wykupili, no ale dzięki bo przynajmniej dokładniej zwrócę uwagę tak bym pewnie po prostu wzięła i tyle...
    • afroddytta Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 13:12
      Moj dostawał w pudełku, zawinięte w torebkę, inaczej śniadanie by nie przeżyło wink
    • leeah Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 15:00
      córka sobie wybrała śniadaniówkę i bidon lego, w papierze, woreczku czy sreberku raczej by nie przetrwało śniadanie.
      • kasiadove Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 15:38
        A u nas w szkole zalecenie/prośba aby dawać dzieciom kanapki w pudełkach plastikowych/wielorazowych ze względów ekologicznych smile
      • aleksandra1977 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 22:16
        leeah napisała:
        w papierze, woreczku czy sreberku raczej by nie przetrwało śniadanie.

To co Twoja corka robi z plecakiem, ze sniadanie nie przetrwa?
        • afroddytta Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 22:25
          Niby pytanie nie do mnie ale napisałam podobnie. To tak w praktyce wkładam kanapkę tylko w torebce na wierch plecaka, najpierw plecak w samochodzie robi kilka obrotów czy to na zakrętach czy jak syn go wkłada/wyjmuje z samochodu. Potem wyciąga coś książkę/długopis/notes itd., i kanapka ląduje na dnie lub na boku, oczywiście chowając rzeczy wszystko wciska na górę. Dla mnie jest oczywiste że kanapka jest na samym spodzie i to zgnieciona, a takiej mój pedantyczny syn już nie zje. Jak ma w pudełku to przynajmniej pudełko się nie zgniecie i kanapka wewnątrz wygląda stosunkowo dobrze.
          • aleksandra1977 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 22:51
            afroddytta napisała:
            To tak w praktyce wkładam kanapkę tylko w torebce na wierch plecaka,

jesli na wierzchu plecaka, to sie nie dziwie dalszych losow kanapki
          • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 10:28
            To tak w praktyce wkładam kana
            > pkę tylko w torebce na wierch plecaka,

a dlaczego wkładasz kanapke do głównej komory? Włóż do kieszonki z przodu plecaka lub do bocznej. Tez się może zgnieść, ale przynajmniej książki i zeszyty nie będą leżały na takiej zgniecionej kanapce smile
            • afroddytta Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 10:39
              No nie wiem, mamy Herlitz chyba Midi i śniadanie nie bardzo mi się mieści do bocznych kieszonek, w sensie bez pudełka by się i tak zgniotło (syn nie zawsze wszystko zjada, potem pakuje z powrotem itd.), a pudełko żadne się mi do kieszonek nie zmieści. Do tego już wciśnięcie owocu nie do głównej kieszeni jest niewykonalne. U nas system pudełkowy się sprawdza, a syn plecaka w sumie nie nosi wiele, bo dojeżdżamy do szkoły.
              • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 10:59
                Faktycznie, Herlitze są małe. W Topgalach nie miałam nigdy tego problemu, śniadaniówka zawsze się mieści w przedniej kieszeni, czy to kieszeń duża, jak w takim modelu:
                www.topgal-plecaki.pl/plecaki/szkolne/chi-696/a---black/
                czy mniejsza, jak tu: www.topgal-plecaki.pl/komplety-szkolne/set-123/d---blue/
    • 1ewok Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 21:57
      Ja nie lubie pojemników bo niezależnie od tego czy są pełne czy puste zajmują sporo miejsca w plecaku i brakuje im termoizolacji. Po długich poszukiwaniach i chęci uszycia czegoś we własnym zakresie, kupiłam śniadaniówkę z termoizolacją snack rico i zarówno ja jak i dziecko jesteśmy zadowoleni. Mam wrażenie, że kanapka jest smaczniejsza gdy nie jest ugotowana.
      • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 10:29
        Po długich poszukiwaniach i
        > chęci uszycia czegoś we własnym zakresie, kupiłam śniadaniówkę z termoizolacją
        > snack rico i zarówno ja jak i dziecko jesteśmy zadowoleni.

termoizolacja fajna rzecz, ale te śniadaniówki maja wzornictwo dla przedszkolaków
    • aleksandra1977 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 22:14
      Pudelko uwazam za zbedny rupiec, ktory zajmuje miejsce w tornistrze, czy plecaku.
      Podobnie zreszta jak bidon, czy termos. Ten pierwszy ciezko domyc wewnatrz, drugi - moze sie potluc.
      Pakuje kanapki w papier sniadaniowy i woreczek foliowy, w drugi woreczek banan lub jablko, albo np. 2-3 herbatniki. Do tego mala (0,33l) butelka wody.
      • afroddytta Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 22:29
        Jak pisałam wcześniej ja musiałam dokupić i pojemnik na banana i pojemnik na jabłko (oryginalnie na pomidora bo na jabłko nie znalazłam), bo mój syn nie chciał brac owoców luzem/w torebce, bo mu się rozwalały, obijały i takich już nie zjadł.
        Co do wody to tu akurat mam prościej, bo woda jest dostępna na miejscu, dostają czy mają swoje kubki, butelki, syn nic nie nosi, a napoje inne niż woda są i tak niedozwolone.
        • aleksandra1977 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 22:55
          teraz w zestawach Happy Meal sa pojemniki na banana, na jablko, kubki, foremki do lodow z motywem Cut the Rope.
      • patatajowa Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 22:56
        ja pudełko (jakiekolwiek) uwazam za świetnna rzecz wink
        w szkole moich dzieci rano jest tłum, dzieciaki przepychaja sie korytarzem, potem rzucaja plecakami,wrzucaja ksiązki,piórnikk itp. dzieki temu ze sniadanie jest w pudełku kanapka jest w całości a banan w postaci banana a nie musu smile
    • sinceramente Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 19.08.14, 22:18
      Szukam śniadaniówki i jak na razie rozważam dwie i nie umiem się zdecydować.
      Polar Gear jest lekka i prosta. Podają, że ma wymiary 11x11x20 cm i pojemność 1.2 l
      https://static.achica.com/Media/Product/Main/O/P/OP965100_1.jpg

Smash ma kilka modeli, ale interesuje mnie ten w rozmiarze M (17x23x8,5 cm). Pojemność 1.22 l
      https://twojlunchbox.pl/353-1771-thickbox/lunch-box-smash-m-rozowy.jpg

Widziałyście może którąś z nich na żywo?
      • slonko1335 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 20.08.14, 07:51
        wczoraj w tk maxie widziałam smasha ale z jeszcze jedną komorą - strasznie wielkie to było, myślałam, że te komory jakoś można odczepić ale nie....
        • sinceramente Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 20.08.14, 09:02
          Plusem smaha jest to, że w komorach są dodatkowe pojemniki. Przy jedzeniu czegoś drobnego, wygodniej jest, kiedy ma się małe pudełeczko w ręku.

Wymiary sistemy brałam z tej strony.

Plusem polar gear jest komora na sztućce - jeśli akurat widelec nie jest potrzebny, można ją wykorzystać na coś innego. Na niektórych zdjęciach widziałam też, że ta przekładka po odwróceniu jest "stolikiem" wink
          • tosi-mama Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 20.08.14, 20:02
            Ten smash mi się spodobał.
            Dzięki dziewczyny za wszelkie sugestie i podpowiedzi. Na pewno się przydadzą.
            • teresska Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 14:01
              W Auchan kupiłam bardzo fajne śniadaniówki z wkładem chłodzącym, za 10zł. Pudełko dodatkowo ma w środku wkład dzielący pudełko na dwie części. Wkład chłodzący oczywiście można wyjąć. Mi ten wkład chłodzący bardzo się podoba, bo córka często serki lub jogurty do szkoły nosi. Do tej pory korzystaliśmy ze zwykłej śniadaniówki Topgala, którą dostaliśmy razem z placakiam i też było ok. Teraz będzie luksusowo smile
              • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 14:20
                Jak duże sa te śniadaniówki? Kanapka z bułki wejdzie, czy tylko z chleba?
                • teresska Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 08:43
                  Bez problemu mieści się bułka i serek z boku (wielkości danio). Kanapki z chleba to ze 3 wejdą spokojnie jak wyjmiesz wkładkę dzielącą. Małe jabłko też się mieści.
                  • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 09:40
                    Dzięki, muszę w takim razie przejechac się do Auchan
    • afroddytta Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 16:34
      Dziś byłam w Carrefourze i był spory wybór, takie zwykłe różniastej wielkości, ale dużo też Sistema, nawet zestawy sztućców itp. Kupiłam takie za 7 zł małe płaskie na jedną chlebową kanapkę, mam nadzieję, ze się sprawdzi i mniej powietrza będzie nosił wink skoro i tak jabłko i banan oddzielnie.

A tak przy okazji do mam chłopców co Wasi synowie jedzą poza standardową kanapką? Bo mój raczej z jogurtem się bawić nie będzie, sałatek też chłopaki nie jedzą wink Dostaje jak chce to suszone owoce, warzywa typu pomidorki.
      • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 16:59
        to juz nawet drugie śniadanie jest płciowo nacechowane?

Moje córki jedzą: kanapki, owoce, ale nie wszystkie, tylko takie wygodne do zjedzenia w szkole, czyli jabłko, banan, morele, małe bezpestkowe winogrona, żadnych cieknących nie daję. Z warzyw tez te małe pomidorki na raz do buzi, marchewka.

czasem jakies suszone owoce lub orzechy, czipsy jabłkowe, herbatniki suche, mufinki domowe (to rzadziej bo jednak tłuste są).
        • afroddytta Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 17:14
          Wydaje mi sie ze jednak chłopaki jedzą nieco inaczej, mam 3 synów i konkrety musza być, byliśmy u znajomych i ich córka rownolatka mojego syna np na kolacje jadła tylko sałatkę, u mnie by nie przeszło jako główny i jedyny posiłek wink myśle ze ze sniadaniami moze być podobnie choć doświadczenia jeszcze nie mam, córka ma dopiero rok smile

Dzieki za odpowiedzi czyli widzę ze generalnie to samo, choć u nas odpadają wszelkie wafelki, herbatniki itd bo słodkich rzeczy dzieci nie przynoszą.
          • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 17:24
            afroddytta napisała:

> Wydaje mi sie ze jednak chłopaki jedzą nieco inaczej, mam 3 synów i konkrety mu
            > sza być, byliśmy u znajomych i ich córka rownolatka mojego syna np na kolacje j
            > adła tylko sałatkę, u mnie by nie przeszło jako główny i jedyny posiłek wink myśl
            > e ze ze sniadaniami moze być podobnie choć doświadczenia jeszcze nie mam, córka
            > ma dopiero rok smile
            >

M oże i bywają takie lelije, co sie zadowolą sałatką, moje do takich nie należą, dlatego się zdziwiłam. U moich sałatka na kolację może być, jako dodatek do konkretów. Teraz mam dzieci wyjechane, to prawie nie kupuję jedzenia dla nas dwojga, w porównaniu smile
          • ella111 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 18:37
            Ja wlasnie tez szukam pomyslow na przekaski bezcukrowe. Wafle ryzowe takie sa. Mam nadzieje ze jeszcze ktos tu dorzuci pare przykladow smile
            • afroddytta Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 18:56
              W mojej szkole przynoszą sucharki (to jest podobno hit wink), można chałkę, maca, chrupkie pieczywo. Z orzechami to mam ostrożne podejście, bo jedno z dzieci ma taką alergię, że jak kolega będzie jadł obok to mi się zacznie dusić, więc może warto ustalić czy komuś w klasie to nie zaszkodzi.

Skoro już w temacie jedzenia jesteśmy to ja muszę co w tym roku wymyślić na drogę powrotną ze szkoły tzn. mąż odbierał sna ok 15-16 w zeleżności od zajęć, w tym 2 razy po judo i 2 razy po wfie i syn głodny, obiad ma ok 13. W domu jest obiad który chętnie zjada, ale jeszcze jest jazda samochodem te ok. 30 min. W tym roku będzie już 2 synów i mąż by chciał aby im coś do jedzenia dawać, tylko co? Bo pewnie musiałabym dać mężowi rano, aby miał na potem. Mówi, że banan czy jabłko nie bardzo, też nie moze być trudnego w obsłudze, bo jedzą w samochodzie, ale i smaczne i pożywne i atrakcyjne przed wszytskim. Macie jakieś pomysły? Też macie u siebie podobny posiłek?
      • ella111 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 17:00
        Moj syn obiady je w stolowce ale zabiera w pudelku tzw. przekaski czy tez cos w rodzaju polskiego drugiego sniadania: herbatniki, pomidorki, pokrojone marchewki, mus owocowy (ostatnio odmawia konsumpcji, chyba mu sie znudzil), wafle ryzowe, w sezonie sliwki, winogrona, chociaz winogrona to czasem nawet w pudelku nie przetrwaja. Suszone owoce - daktyle, morele, rodzynki.
        • witka55 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 21.08.14, 21:21
          na tym blogu opisane są ciekawe rozwiązania na przechowywanie II śniadania:
          blog.mamaplus.pl/post/95293798220/wybieramy-lunchbox-do-przedszkola-lub-szkoly
          • mia.vita Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 10:29
            Właśnie idzie do nas plecak+bidon i lubchbox skip hop rekin. Syn taki wybrał wiec taki ma. Żałuję tylko ze firma poprzestala na dodatkach tylko do kilku zwierzątek. Może się zmieni bo chętnie dokupilabym saszetki na przekąski.
            • aleksandra1977 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 11:52
              do zerowki, czy do szkoly ten Skip Hop?
              • mia.vita Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 14:45
                Do zerówki a do pierwszej klasy to już na pewno inny sprzęt wink skip hop odziedziczy młodszy brat.
            • patatajowa Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 11:58

ale to chyba nie do szkoły te sniadaniowki z malpkami czy slonikami ???????
              • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 12:49
                może do I klasy?
              • mia.vita Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 14:46
                Nie nie spokojnie wink
    • akusia77 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 10:10
      a coś takiego?
      allegro.pl/duzy-lunchbox-sniadaniowka-my-lunch-czerwona-i4532175745.html
    • tosi-mama Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 18:14
      Kupiłyśmy sistemę. Zobaczyłyśmy ją "na żywo". Córka już na inne patrzeć nie chciała. Zobaczymy jak się sprawdzi w użytkowaniu.
      ---------------
      "Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu."Sofokles
      • aleksandra1977 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 22.08.14, 18:16
        pojemniki Sistema uzywam od dawna do przechowywania produktow w lodowce - wg mnie jakosc OK.
      • sinceramente Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 23.08.14, 10:06
        Moja miała to samo! Zobaczyla w sklepie sistemę lunch cube to go i mało co się nie popłakała w sklepie, kiedy powiedzieliśmy, że lepiej kupić nieco mniejsze pudełko.

Byliśmy w auchan i oglądałam te pudełka za 10 zł, ale nie przypadł mi do gustu ani materiał, ani stylistka, ani funkcjonalność.

Okazało się, ż w carrefourze jest bardzo duży wybór sistemy i to jeszcze w promocyjnych cenach. Tę kostkę, którą córka tak pokochała, kupiliśmy tam za 13 zł, a w auchan była po 17. W ramach negocjacji kupiliśmy też mniejsze pudełko w nadziei, że jej się spodoba.
        • alexia.x Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 25.08.14, 10:58
          też mamy tą sisteme TO GO i sprawdza nam się rewelacyjnie

sistema-polska.pl/produkt/pojemnik-do-zywnosci-lunch-kostka-to-go/
          sporo się mieści
          teraz córka chodzi na półkolonie i zabiera pudełko ze sobą a w nim sporo rozmaitości
          mam nadzieję, że gdzieś do topgala się zmieści bo innych pudełek nie chce brać
          • slonko1335 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 12:37
            I u nas stanęło na tym pojemniku-coś w sobie mają chyba bo i moja się zaparła chociaż szukała śniadaniówki z pieskiem albo kotkiem...w carrefourze rzeczywiście w fajnej cenie , w realu jakoś drogo coś ok. 25 zeta były.
            Tylko mam wątpliwości czy do tego pudełka wejdzie jabłko?(skończyły nam się akurat wiec nie miałam jak sprawdzić).
            Na razie kupiłam jeden bo do końca mnie nie przekonuje choć zastanawiam sie czy i dla młodziaka nie wziąć ale wydaje mi się dla niego za duże-on będzie jadł obiady w skzole wiec mniejsza chyba będzie sensowniejsza, starsza obiadów ejść nie chce..
            • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 16:48
              Moim zdaniem jabłko nie wejdzie, na zdjęciu musi byc nieduża mandarynka, bo te przegródki nie są duże. Ja kupiłam najprostsze pudełko bez przegródek i podziałek, wydaje mi się, że będzie najbardziej uniwersalne i pojemne: https://az163874.vo.msecnd.net/800e43dc149d4e5186cf6727c7c606e6/Images/Products16563-800x800-636704.jpg
              • slonko1335 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 21:22
                własnie przegródki mnie nie przekonują do końca, na jabłko wyglądają za małe a na jakąś suszoną żurawinkę czy rodzynki z kolei za wielkie...
              • coronella Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 21:40
                A gdzie wy dzieciom te giga pudła wkładacie? Gdzie to się mieści?? Moja córka ma plecak Hama all out, wieelki, ale za chorobcie nie włożę jej do środka pudełka, taki ma wypchany. Do kieszeni z przodu takie pudło nie wejdzie. A i ona tyle by w szkole nie zjadła. Nie bardzo wyobrażam sobie dziecko siedzące na korytarzu i jedzące te truskaweczki smile
                Ja kupuję najzwyklejsze pudełka plastikowe, dzieciaki i tak obklejają sobie czym chcą. Kanapka w woreczku wróciła by w postaci naleśnika.
                • coronella Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 21:41
                  a jabłko chyba można włożyć bez pudełka, nie zgniecie się.
                • patatajowa Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 22:00
                  no jak dzieci nie jedza to nie dostaja pudełeczek wink a jak sa głodne to jedzą truskaweczki, wisienki, winogronka,boróweczki amerykańskie i takie tam smile no na korytarzu bo w klasie jedli tylko jako pierwszaki.wszyscy jedza na korytarzu II sniadanie, chyba ze na lekcji w ukryciu smile
                  a mieszcza sie do plecakow które maja moje dzieci.
                • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 22:53
                  śniadaniówki z Tchibo mieściły się nam bez problemu do plecaków Topgal. Obecnie kupione pudełka sistema są grubsze, ale zakładam, że tez wejdą do przedniej kieszonki, u jednej córki Topgala, druga ma inny plecak, ale też z taką przednią kieszenią. Jak nie, to będziemy myśleć nad czymś innym, pewnie coś takiego zakupię: allegro.pl/duze-pudelko-lunchbox-cool-meal-czerwony-i4488302927.html, choć to też jest większe od tchibowskich. Z drugiej strony, czasem mi marudziły, że mają za mało jedzenia, więc może takie większe pudło będzie lepsze.
                  • gosjana Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 23:05
                    Ile kosztują pojemniki sistema w Auchan?
                    • agni71 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 23:10
                      W Auchan (moim) w ogóle ich nie widziałam. Ja kupiłam w Carrefour i tam był duzy wybór, część chyba w promocji. Moje pudełka https://az163874.vo.msecnd.net/800e43dc149d4e5186cf6727c7c606e6/Images/Products16563-800x800-636704.jpg
                      były po 12,99.
                      • gosjana Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 23:30
                        No to w porównaniu z allegro taniutko, u mnie niestety Carrefoura nie ma sad
                    • aleksandra1977 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 23:51
                      gosjana napisała:

> Ile kosztują pojemniki sistema w Auchan?

roznie, w zaleznosci od wielkosci.
                      Np. Lunch Cube 21zł
                      Small Split 9.99zł
                      • aleksandra1977 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 23:52
                        W Auchan w Piasecznie jest bardzo duzy wybor tych pojemnikow.
                      • slonko1335 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 30.08.14, 08:04
                        Cena podobna jak w realu(u nas ciągle REAL to REAL). Lunch Cube to go w carrefourze kupiłam za 12 zeta.
                • slonko1335 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 30.08.14, 08:02
                  jeszcze nie wkładamywink zobaczy się 2 września. MOja siedzi w klasie przy ławce i je truskaweczki i te inne, w czasie zajęć jest przerwa na drugie śniadanie. Jak jest na świetlicy bo ma na drugą zmianę to zabierają drugie śniadanie na stołówkę i tam jedzą.
                  W zeszłym roku miałam różne śniadaniówki i mnóstwo pudełek plastikowych-nie sprawdziły się szczerze mówiąc, naklejki odpadają przy pierwszym myciu.
    • saszanasza Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 29.08.14, 16:12
      Moja córka ma taki: www.prezentbox.pl/product-pol-8548-Podluzny-pojemnik-Iris-Snack-Rico-zielony-.html
      • tedesca1 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 30.08.14, 08:18
        Na tej stronie, którą podałaś są fajne torby, mnie by odpowiadała w tym stylu

https://www.prezentbox.pl/pol_pl_Mala-torba-na-lunch-Iris-Snack-Rico-biedronka-8538_1.jpg

tylko kurcze czemu wszystkie mają takie dziecinne wzory?
        Dla syna jeszcze mogłabym ewentualnie wziąć z robotami czy autem, ale za rok już pewnie nie będzie chciał tego nosić.
        • amstill Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 30.08.14, 10:53
          One są dopasowane do dzieci przedszkolnych w opcji bez wyżywienia. Dzieciak idze wtedy tylko z taką torbą w ręce. Rozmiarowo wypełni cały plecak, także chyba nie warto
        • aleksandra1977 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 30.08.14, 11:22
          wg mnie wszelki walizeczki, lunch boxy, czy termoizolowane plecaczki, nie nadaja sie dla dziecka do szkoly. Opakowanie sniadania ma sie zmiescic do plecaka, czy tornistra, a nie byc dodatkowym bagazem, ktory trzeba nosic i o nim pamietac.
    • monikaa13 Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 30.08.14, 18:39
      W śniadaniówce. Kupiłam do 1 klasy śniadaniówkę i bidon Hello Kitty, skuszona ceną - 11 zł za komplet i wyglądem. Po tygodniu bidon przeciekał, a śniadaniówce pękł zawias big_grin Masakra.

Przypadkiem byliśmy w Leroyu były tam śniadaniówki Curver za 8 zł. Myślę sobie, e tam, po co, ale córka się uparła. Nosiła rok i śniadaniówka nadal jak nowa i teraz do następnej klasy też będzie używała.
      A bidon zastąpiliśmy za pomysłem z forum, butelką z dziubkiem niekapkiem Kubuś Play. Raz na tydzień kupuję nową wodę za 2 zł i mam butelkę do szkoły. Nie kapie, nie wylewa się, nie ma problemu.

Żadnych badziewi Hello Kitty, MH, Pony, Barbie itp.
      • aga_sama Re: Śniadaniówka/torebki termoizolacyjne-pomysły 31.08.14, 00:30
        Mój syn trzeci rok będzie chodził z jedzeniem w pojemnikach do szkoły. Nosi nie tylko drugie śniadanie, ale też obiad i czasem podwieczorek.
        Przerabialiśmy taniutkie pojemniki za 3-4 zł (niezłe na obiady), tchibo i sistema.
        Tchibo - super wymiarowo, pojemniki odpowiedniej wysokości, duża śniadaniówka mieści się do kieszeni plecaka herlitz, mała też akurat. Ale co z tego, jak po niespełna roku użytkowania (mycie w zmywarce) duży pojemnik puścił na spawach. Drogie nie było, ale te pojemniki nie są non stop w sprzedaży, więc zakup czegoś sensownego w kwietniu hmmm prosty nie był.
        Sistema - mamy te pokazywane na zdjęciach, są bardzo bardzo w porządku. Bardzo fajne rozwiązanie z dodatkowym wkładem na kanapki. Ale.. one się z trudem mieszczą w kieszeni plecaka. Dla mnie do roboty - idealne. No i kupiłam znowu smile mamy niebieską, różową, zieloną i przeźroczystą. Moim zdaniem najlepsza będzie taka:
        sistema-polska.pl/produkt/pojemnik-do-zywnosci-kolorowy-niski-kuferek-na-lunch/
        ach i bidony sistema też fajne.
    • kinga_owca odgrzebuję wątek - proszę o recenzje po roku użyt. 12.08.15, 23:40
      Które śniadaniówki się Wam sprawdziły a które niekoniecznie?
      mam kupione Tchibo, ale syn nie lubi pomieszanych rzeczy więc się zastanawiam nad Sistemą - tylko czy zmieści się w Topgalu?
      • agni71 Re: odgrzebuję wątek - proszę o recenzje po roku 13.08.15, 13:02
        Przeciez w Tchibo sa te mniejsze pojemniki, nie trzeba wszystkiego razem mieszać. Moje zazwyczaj nosiły je w konfiguracji: duża śniadaniówka i jeden z pojemników, lub dwa małe, juz bez dużego.

do starszych klas Sistema, sa różne rodzaje, z różnymi konfiguracjami przegródek. W naszych Topgalach sistema się mieści, starsze uzywały tego modelu: sistema-polska.pl/produkt/pojemnik-do-zywnosci-lunch-plus-to-go/

Na nowy rok, dla najmłodszej kupiłam Split Medium: karmazyn.webd.pl/e_karmazyn/photo/3113/3.jpg

spilty sa też w wersji bardziej płaskiej

oraz na zmianę Lunch Cube to go:

www.gestrikt.nl/sistema-lunch-cube-to-go-groen
        ten drugi jest dośc gruby, do przedniej kieszeni niezapakowanego ksiązkami Topgala wchodzi, ale nie wiem, czy sie zmieści do załadowanego plecaka.
        • olga727 Re: odgrzebuję wątek - proszę o recenzje po roku 13.08.15, 15:23
          agni71 napisała:

> Przeciez w Tchibo sa te mniejsze pojemniki, nie trzeba wszystkiego razem miesza
          > ć. Moje zazwyczaj nosiły je w konfiguracji: duża śniadaniówka i jeden z pojemni
          > ków, lub dwa małe, juz bez dużego.
          >
          > do starszych klas Sistema, sa różne rodzaje, z różnymi konfiguracjami przegródek. W naszych Topgalach sistema się mieści, starsze uzywały tego modelu: sistema-polska.pl/produkt/pojemnik-do-zywnosci-lunch-plus-to-go/

One te pudełka normalnie w plecaku noszą ? (pytam serio,bo wyglądają na dosyć duże/głębokie). Też rozważałam zakup takiego pudełka,ale zastanawia mnie ich wielkość.
          • agni71 Re: odgrzebuję wątek - proszę o recenzje po roku 13.08.15, 18:24
            Tak, tj te z pierwszego linku mają moje starsze córki. Śniadaniówki mieszczą się bez problemów do plecaka (Topgal, Caribee). Córki biorą najczęsciej do szkoły po kanapce z kajzerki, która idealnie się w tym pudełku mieści, w bardziej płaskich musiałaby być ściśnięta. Cos tam jeszcze po bokach dokładam, np. winogrona, jakis słodycz.

Te z dwóch ostatnich linków jeszcze nie przetestowane, ale dwudzielny pojemnik zmieści się na pewno, a ten większy wchodzi trochę na wcisk (do Topgala), nie wiem, jak będzie przy plecaku zapakowanym książkami i zeszytami. Córka woli owoce, warzywa, oddzielnie pieczywo i raczej chleb niz buła, stąd wybór pojemników dzielonych na mniejsze.
      • magia Sistema w Carrefour - sprawdzajcie ceny 07.09.15, 18:28
        Ceny pudełek Sistema w Carrefour są inne w zależności od wielkości sklepu.
        W weekend kupowałam w wielkim Carrefourze (CH Arkadia - Wawa) 2 pudełka:

Small Split za 13.99 zł
        podczas gdy w Carrefour Express ten sam siostra dziś kupiła za 9.99 zł,

a kwadratowy Sandwich Box 450ml był w Arkadii w promocji za 12.99 zł, podczas gdy w Carrefour Express bez promocji za 13.19 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka