Dodaj do ulubionych

kurtki Lidl

20.08.14, 07:51
może ktoś wypowie się na temat kurtek -czy warto je kupować?
gazetka.lidl.pl/26246fc9-8cf5-4a17-95cd-114cb846215a/#/22
Obserwuj wątek
    • olga727 Re: kurtki Lidl 20.08.14, 08:06
      dojo77 napisała:

> może ktoś wypowie się na temat kurtek -czy warto je kupować?
      > gazetka.lidl.pl/26246fc9-8cf5-4a17-95cd-114cb846215a/#/22

W ubiegłym roku kupiłam swoim dzieciom(czerwona z niebieskimi zamkami i taka ciemniejsza-obecnie jej nie ma w ofercie.) O ile ta czerwona (2 z prawej strony) zachowuje się ok(nic się nie pruje),to przy ciemnej rozwarstwił się rzep przy prawym mankiecie. Zszyć tego nie za bardzo można ręcznie.W tym roku dla starszej kupię nową(większą,ale z gumkami przy mankiecie)),a młodsza będzie chodzić w swojej-bo jest niezniszczona i dobrze się prezentuje.
    • gargamelja Re: kurtki Lidl 20.08.14, 08:13
      Rok temu kupiłam swoim dzieciakom i jestem zadowolona, z kurtkami nic się nie dzieje. Za tę cenę z pewnością warto.
    • aga_martusia Re: kurtki Lidl 20.08.14, 08:49
      Ja też kupiłam dzieciakom w zeszłym roku i dzieciaki bardzo często jak tylko w nich trochę pobiegały to były bardzo spocone. Dzięki tym kurtkom zaliczyliśmy 2 przeziębienia.
      Martusia ♥ sierpień 2006 ; Stasiu ♥ kwiecień 2009
      • asiakh Re: kurtki Lidl 20.08.14, 13:21
        aga_martusia napisała:

> Ja też kupiłam dzieciakom w zeszłym roku i dzieciaki bardzo często jak tylko w
        > nich trochę pobiegały to były bardzo spocone. Dzięki tym kurtkom zaliczyliśmy 2
        > przeziębienia.

> Martusia  sierpień 2006 ; Stasiu  kwiecień 2009

Kurcze, Zawirusowane kurtki w tym Lidlu sprzedają. Ludzie nie kupujcie !!! smile
      • natalek79 Re: kurtki Lidl 20.08.14, 18:00
        A może zwyczajnie w świecie dzieci zbyt grubo ubrane były i stąd spocenie?
        • aga_martusia Re: kurtki Lidl 20.08.14, 18:16
          pod kurtką bawełniany t-shirt na krótki rękaw. Dzieci biegały na placu zabaw, później oczywiście że im gorąco i chcą zdjąć, plecy mokre i t-shirt tez.
    • aga_martusia Re: kurtki Lidl 20.08.14, 16:07
      Bez komentarza.... każdy normalny zrozumie, że przez to że kurtka nie oddycha i dziecko się w niej bardzo poci - łatwo o przeziębienie.
      • asiakh Re: kurtki Lidl 20.08.14, 16:26
        wow... naprawdę?! wink
    • luiza765 Re: kurtki Lidl 20.08.14, 22:39
      he, he. Przeziębienie przez kurtki z Lidlasmile

Ja kupiłam w zeszłym troku i jestem zadowolona. Świetna. Nic sie nie pruje, chroni przed mżawk. W uzywaniu całą jesień (późniejszą polar z lidla pod spodem - fajny bo cienki) i wisne. Teraz spakowałam córce nad morze (pogoda do d..., przyda sie).
      nic sie z nm nie dzieje, a w uzżywaniu non stop.
      • red_ladybird_1 Re: kurtki Lidl 21.08.14, 20:56
        To jak najlepiej ubrać dziecko i siebie pod taką kurtkę?
        • afroddytta Re: kurtki Lidl 21.08.14, 21:44
          No przecież to zalezy od pogody, temperatury, aktywności itd. Sama noszę jesienią i wiosną Softshella (akurat nie z Lidla) i albo zakładam pod niego t-shirta, albo sweter albo polar czy samą kamizelkę polarową, najważniejsze że można się zapiąć i nic nie wieje, drobny deszcz też nie szkodzi (choć akurat mam praktycznie bez kaptura). Trzeba właściwie ocenić sytuacje, pomocą może być teraz już podawana np. w komórkach temperatura odczuwalna i ona więcej nam mówi niż taka z termometru za oknem. Poza tym lepiej dzieci przechłodzić niż przegrzać, wychodzę z takiego założenia i jakoś moje dzieci nie chorują wink

Teraz chyba kupię synowi taki lidlowski, jak uda mi się upolować wink
          • julka-4 Re: kurtki Lidl 21.08.14, 21:47
            Nie kupuj lepiej bo zaczną chorować big_grin
          • patatajowa Re: kurtki Lidl 22.08.14, 14:12

nie lubię i nie nosze kurtek softshellowych.poce się w nich i przeważnie jest mi za gorąco choćby nie wiem jak " oddychające" były.za to moje dzieci lubią ale też nie szaleją jak dziki wiec i nie poca się bardzo.
    • sagittarius_84 Re: kurtki Lidl 21.08.14, 21:35

Też mam ochotę kupić dziecku tą kurtkę, ale jak sobie pomyślę co się będzie działo ...
      Jednak chyba podejmę wyzwanie smile skoro piszecie, że kurtki fajne.
      • 25marzka25 Re: kurtki Lidl 22.08.14, 13:27
        a wiecie może kiedy wystawiaja taki towar, czy z rana czy moze już dnia poprzedniego? Właśnie chce upolowac dla moich dzieciaków i nie wiem kiedy najlepiej jechac do sklepu smile
    • gabi196 Re: kurtki Lidl 26.08.14, 12:20
      Ja mam taką dla siebie. Są naprawdę fajne. Polecam
    • sylwia7611 Re: kurtki Lidl 26.08.14, 14:20
      Mam dla córy i syna i za tą cenę polecam.
      W tamtym roku kupiłam nic się nie dzieje. Dzieci nie chorują tongue_out
      • aniula77 Re: kurtki Lidl 28.08.14, 09:08
        Niedawno powróciłam z Lidla smile To był szał, ludzi masa, kurtek praktycznie już nie było. Byłam przed godziną 8.00. Sobie i córce kupiłam takie jakie wybrałyśmysmile Miałam się wybrać do Lidla po pracy, dobrze że wcześniej pojechałamsmile
        • 25marzka25 Re: kurtki Lidl 28.08.14, 10:15
          zgadza sie, istne szaleństwo .Byłam o 7:30 więc jeszcze sie załapałam i kupiłam dla siebie,meża i dzieci.Niestety z rozmiarami jest bardzo roznie.Moje M sa w dwóch roznych wielkosciach,dla dzieci tylko dla syna trafiłam z rozmiarem,córka musi dorosnac do swojej. Niestety był dziki tłum i tylko na rozmiary patrzylam,bo zeby wybierać kolory to juz szans nie było
          • aniula77 Re: kurtki Lidl 28.08.14, 10:43
            U nas dokładnie tak samo smile 30 minut w kolejce do kasy.....sad
        • conti Re: kurtki Lidl 28.08.14, 13:45
          udało się smile i też kupiłam... ale oczy miałam długo otwarte ze zdziwienia nad zachowaniem się ludzi
          lepiej bym tego nie ujęła....
          a-kocica-papierosa.blogspot.com/2014/08/niezydentyfikowane-szczatki-lata.html
          • afroddytta Re: kurtki Lidl 28.08.14, 21:40
            Czyli nie ma szans, że jutro rano coś znajdę uncertain
            • pumeczka Re: kurtki Lidl 28.08.14, 22:37
              dlaczego takie czarne myśli?
              po południu wybrałam się z dzieciakami po mini zakupy lidlowe
              i co widzę? pobojowisko, wszędzie porozwalane kurtki, sklep wyglądał jak po jakimś włamie wink
              pewnie rano był szał ciał, ale jak widać w naszym Lidlu towaru było na full
              • afroddytta Re: kurtki Lidl 28.08.14, 23:05
                To jednak zajrze, dzieki wink

A powidzcie mi jeszcze o co chodzi z tymi zeierzakozabawkami co sie dostaje do rachunku > 50 zł to cos sensownego? Dają za każde przekroczenie 50 zł na rachunku w sensie np 2-3 dla rachunku 170 zł? (Pytam bo mam 3 synów wiec bedzie wojna wink) a można sobie wybrać co czy dają losowo?
                • sylwina128 Re: kurtki Lidl 28.08.14, 23:10
                  dają za każde 50 zł. Nie można sobie wybrać bo są zapakowane w sasetki, miałam nadzieję że jest to trochę większe (przynajmniej jak figurka z jajek niespodzianek) a te mają góra 3 cm.
                  • pumeczka Re: kurtki Lidl 29.08.14, 09:13
                    maleństwo , że aż strachwink
                    ale już licytacja pod blokiem kto ma więcej wink
                    chyba nie musisz rozbijać rachunku na kilka, skoro jest napisane , że za każe wydane 50 zł jest jeden stworek
    • totolotto Re: kurtki Lidl 29.08.14, 10:20
      Te kurtki są świetne, ładna kolorystyka i super krój.
      Można w nich biegać, jeździć na rolkach - każdy się spoci.
      Jak w saunie.
    • aleksandra1977 Re: kurtki Lidl 29.08.14, 10:40
      w tamtym roku tez sie skusilam. Po roku uzytkowania stwierdzam, ze cena jest adekwatna do jakosci i komfortu uzytkowania, czyli tzw. lba nie urywa. W tym roku sie nie skusze.
      • joacz1980 Re: kurtki Lidl 29.08.14, 10:53
        Też kupiłam i się waham czy nie zwrócić. Dzieciaki mają z H&M i bardzo je lubią a kupowałam większe. I tak dumam od rana czy nie oddać...
        • aleksandra1977 Re: kurtki Lidl 29.08.14, 11:33
          joacz1980 napisała:

> Też kupiłam i się waham czy nie zwrócić. Dzieciaki mają z H&M i bardzo je lubią
          > a kupowałam większe. I tak dumam od rana czy nie oddać...

w porownaniu z H&M, czy nawet z Decathlonu, to bym sie nawet nie zastanawiala, czy je oddac.
          Lidlowe oddalabym bez wahania.
          • tatarlinka Re: kurtki Lidl 29.08.14, 11:55
            Uważam, że nie warto się o nie bić ani brać wolnego w pracy wink
            Ja byłam koło 12 i jeszcze walka trwała o damskie i męskie bo na dziecięcych niewiele zostało, ale akurat udało mi się trafić na wzór i rozmiar dla syna.
            Teraz ma z H&M więc mam porównanie. Te z Lidla mają gorszy materiał i wykończenie (widoczne szczególnie od wewnątrz przy zamku ). Mam też damski z C&A upolowany na ostatniej wyprzedaży w cenie lidlowskiego - też o wiele, wiele lepszy. W ogóle te damskie w Lidlu były brzydkie, miały taki świecący materiał (te granatowe szczególnie) ale walka o nie była zacięta wink
            • rosool Re: kurtki Lidl 29.08.14, 12:31
              O jak ja chciałam wczoraj rano iść do tego Lidla.....
              Sklep mam 5 minut z pracy.... ale z pracy wyjść nie mogłam.
              Poszłam popołudniu.
              Nie było nawet sztuki ale za to mnóstwo pustych opakowań. Nie myślałam kupować, bo wszyscy mamy jakieś tam softy, chciałam dotknąć i sprawdzić czy się nastawić na kolejną partię (w ubiegłym roku jesienią softshelle były chyba ze 3 razy).
              Przy kasach znalazłam cały zestaw, upakowany w karton po ciastkach smile
              Cóż, na deskę czy rower koło domu dla dzieciaków to może i te kurtki są dobre. Ale jakościowo, w porównaniu z nie-lidlowymy są raczej kiepskie.
              W tej samej cenie (dorosły) można kupić soft Regaty, o niebo lepszy.
              A dla miłośników C&A - mąż ma fioletową kurtkę, kupioną na pierwszej chyba szaleńczej wyprzedaży, więc będzie już 2 lata, za 34,99. Choć nosi ją praktycznie nonstop to śladów użycia nie widać smile

Ja bardziej chciałam te buty trekingowe, bo moje dzieci noszą je już kilka sezonów, ale tak plastykowych jak tym razem to jeszcze nie było.
              • afroddytta Re: kurtki Lidl 29.08.14, 15:25
                Byłam dziś w takim na uboczu i dziecięcych w sumie nie było, jedna sztukę znalazłam i wzięłam d musze jeszcze zobaczyć na synu bo taka niefortunna mi sie wydaje. Starszy przymierzyć tez druga wygrzebana ale stwierdził ze niewygódna i nie chciał. Damskich i męskich były całe kosze.
                A wczoraj moja trojka wybrała sobie zwierzaki jakie chce a dziś nie wiem jakim cudem właśnie te dostaliśmy smile
                • rena78 Re: kurtki Lidl 29.08.14, 19:02
                  ja dziś byłam po 11ej i leżały sobie jeszcze córka przymierzyła i mówi że rękawy nie wygodne no i nie kupiłam choć dziewczęce w kółka-kropki podobały mi sięwink

• katka761 Re: kurtki Lidl 29.08.14, 21:06
                z c&a u nas też w użytku shelle, mąż nosi też b.intensywnie i nic się nie dzieje. Natomiast z regatty jeszcze nigy nie widziałam u mnie w outlecie shelli taniej niż za 150zł. Lidlowy syn ma 2 raz kupiony i sądzę, że do szkoły jest wystarczający.
              • eo_wina Re: kurtki Lidl 29.08.14, 22:28
                rosool napisała:

> Ale jakościowo, w porównaniu z nie-lidlowymy są raczej kiepskie.
                > W tej samej cenie (dorosły) można kupić soft Regaty, o niebo lepszy.

Softshell Regatta za 59zł??????
                No chyba, że "Regaty" - to może i tak być/
                wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka