konwalia-82 30.08.14, 18:23 Polecicie jakiś dobry i bezpieczny dla dłoni? mam taki starego typu jak kombinerki i poprzycinałam sobie ostatnio skórę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patatajowa Re: Dziadek do orzechów 19.09.14, 14:14 najlepszy.tez mam taki sam stary i kazdy chce go uzywac jak jemy teraz orzechy tych nowych wynalazków na zasadzie dokrecanej śrubki nikt nie chce. kwestia obsługi myślę a nie urządzenia Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Dziadek do orzechów 19.09.14, 16:39 potwierdzam . mam zwyczajny, od "starego" odróżniają go silikonowe nakładki na rączki. mamy też drewniany w kształcie grzybka, dokręcany. używa go tylko córka ponieważ tak jest jej najwygodniej, a mi się wydaje, że jest dla niej bezpieczniejszy. orzechy we wrześniu jemy kilogramami, dosłownie i zwykły dziadek spisuje się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Dziadek do orzechów 19.09.14, 19:00 Mam taki w Ikea kupiony, nic sobie nie przycinam. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Dziadek do orzechów 19.09.14, 19:02 Hmm... Nie widzę go na stronie Ikea. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Dziadek do orzechów 19.09.14, 20:34 widziałam parę dni temu w Ikea fajny - wyglądał na bardzo poręczny Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: Dziadek do orzechów 22.09.14, 22:37 ja mam taki najzwyczajniejszy, kupiony w sklepie typu "Społem" - taka drewniana głęboka łyżka z wkręcaną śrubą - też drewnianą. Super łupie orzechy Odpowiedz Link Zgłoś