Dodaj do ulubionych

Zwrot z Tchibo.pl

15.09.14, 22:53
Dziewczyny, zamówiłam ostatnio tunikę z tchibo.pl, ale okazała się tak wielka, że jestem zmuszona ja zwrócić i teraz pytanie, była ona zapakowana w taką torebkę foliowa z klejącym paskiem, która oczywiście porwała się przy otwieraniu. Czy mam włożyć w te rozerwaną torebkę i czy lepiej oddać odsyłając, czy w sklepie stacjonarnym? Czy przy zwrotach bardzo się czepiają, czy raczej podchodzą pro-kliencko? Czy w sklepie stacjonarnym będą to oglądać z każdej strony i wnikliwie notować, że np. torebka rozerwana itd?
Jeszcze jedna rzecz, miałam tę zniżkę z newslettera, rozliczona na trzy produkty; jak wygląda zwrot w Tchibo w przypadku bonów/zniżek?
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Zwrot z Tchibo.pl 16.09.14, 07:47
      Kwota zwrotu jest równowartością ceny jaką zapłaciłaś po obniżce, rabaty są naliczane proporcjonalnie. Lepiej oddać w sklepie ponieważ wtedy nie tracisz na kosztach przesyłki, zwrot w sklepie jest bezpłatny. Za polecony lub paczkę do Tchibo musisz zapłacić, przy rezygnacji z zakupu Tchibo nie oddaje za przesyłkę. Rozerwany woreczek nie ma znaczenia, w sklepie obejrzą tylko czy rzecz jest nieużywana, ma metki i z woreczka zeskanują kod. Pieniądze dostaniesz do ręki lub na kartę płatniczą/kredytową (na kartę w przypadku gdy np. pójdziesz zaraz po otwarciu sklepu, zwracasz droższą rzecz a sklep nie ma jeszcze gotówki).
      • mima-mima Re: Zwrot z Tchibo.pl 16.09.14, 09:24
        A jeżeli ja na tym woreczku nie mam żadnego kodu? To była taka zwykła torebka, a nie taka jak np pakują w nie kombinezony. Metek ta bluzka tez nie miała.
        • viki1 Re: Zwrot z Tchibo.pl 16.09.14, 10:16
          na pewno z przesyłką otrzymałaś fakturę ,weź ją i bluzeczkę zapakuj tak jak otrzymałaś i idz do sklepu stacjonarnego. Powinni przyjąć zwrot.
    • mima-mima Re: Zwrot z Tchibo.pl 16.09.14, 12:42
      Dzięki za rady; napisałam do nich i otrzymałam info, ze jeśli nie ma opakowania lub jest uszkodzone i nie ma też metek, to muszę im to wysłać, bo w sklepie stacjonarnym nie przyjmą bez oryginalnego opakowania i metek ( to po co wysyłają bez metek?)
      • aurinko Re: Zwrot z Tchibo.pl 16.09.14, 13:08
        W takiej sytuacji domagałabym się zwrotu za przesyłkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka