Dodaj do ulubionych

Pomóżcie z drukarką

18.09.14, 08:48
Kupiłam na szybko canon pixma, tania była i poza tym same minusy, tusz starcza na miesiąc oszczędnego drukowania, nie ma zamienników(oryginał ok.80zł), muszę nabijać tusz i jeszcze takiego nabitego koloru nie widzi. I po 5 miesiącach już do naprawy sad
Polećcie drukarkę, żeby były tanie zamienniki i żeby nie kosztowała więcej niż 300zł. No i skaner/ksero też ważne... Do używania szkolno-domowego.
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: Pomóżcie z drukarką 18.09.14, 09:20
      Mam w domu kombajn Brother DCP-J315W, nie wiem czy ten konkretny model jest jeszcze do kupienia, bo moją kupowałam 3 lata temu, ale nowsze modele pewnie są równie dobre jak nie lepsze. Od początku korzystam z zamienników, kupuję tusze po kilka szt. na allegro (przeważnie pakiet 4 czarne i po 2 z każdego koloru), z przesyłką wychodzi mi około 3zł za 1 tusz. Wymieniam co 1 - 1,5 mca, ale używam bardzo dużo bo także na firmę drukuję duże ilości, korzystam też z funkcji ksero i skanera, dzieciaki dużo drukują (kolorowanki, teksty do szkoły), w zasadzie nie ograniczamy się z eksploatacją. Drukarka ani razu nie była serwisowana, działa bez zarzutu, jest prosta w obsłudze, ma wi-fi także nie musi być podłączona do komputera i może stać nawet w innym pomieszczeniu niż komputer. Ja jestem bardzo zadowolona, to jest jeden z moich najbardziej udanych zakupów sprzętowych.
      • anne241 Re: Pomóżcie z drukarką 18.09.14, 20:08
        Potwierdzam, mamy ten sam model, od 2 lat, działa bez zarzutu. Drukuje ładnie, zamienniki tanie, ostatnio nawet prace dyplomowe drukowałam, wyszło ok 1/3 tego, co zapłaciłabym w punkcie ksero.
        Przy zakupie w sklepie rtv pracująca tam znajoma polecała nam właśnie Brothery (kilka modeli), jako mało awaryjne, a mające tanie zamienniki.
    • erty02 Re: Pomóżcie z drukarką 18.09.14, 11:13
      do canona pixma model IP7250 kupiłam nowe zamienniki na allegro (user Oryginalex) i nie mam zastrzeżeń co do ich jakości, korzystam z tej drukarki tylko do wydruków kolorowych i zdjęć

do codziennych wydruków polecam Brothery seria DCP - mam model laserowy mono z ksero i skanerem, kosztowała ok 700zł, działa świetnie, zamienniki nie są drogie
    • edelstein Re: Pomóżcie z drukarką 18.09.14, 12:10
      A masz do napelnia na xl czy l?Canon nie widzi napelnionych,ale to nie jest problem.Najlepszy jest brother.No niestety dobre drukarki zaczynaja sie do 250€.Jesli zdecydujesz sie na tania to tylko na taka ktora nie ma czipow na patronach i przyjmuje zamienniki.W tej chwili firmy ustawiaja ilosc wydrukowanych stron,po czym drukara pada i jej reanimacja kosztuje wiecej niz kupno nowej.Jesli drukujesz b.duzo poszlabym w tonery.Pierwszy toner z drukarka jest napelniony do polowy.Wielu ludzi nie wie,ze tonery sie napelnia.Po napelnieniu masz jeszcze raz tyle w srodku co za Pierwszym razem.
      Sorry jesli cos jest niezrozumiale,ale slownictwo w zakresie drukarek mam rozbudowane tylko w j.niemiecki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka