Dodaj do ulubionych

Amazon w PL- co zmieni?

21.09.14, 08:03
Jakoś chyba na dniach otwierają to pierwsze centrum logistyczne a w paz kolejne dwa. Co to oznacza dla polskiego kupującego? Czy będziemy kupować przez strone amazon.pl ? Czy np przez co.uk albo .de i wróci darmowa wysyłka?
Jakoś nie mogę tego nigdzie doczytać jak wyglądac bedzie sam proces zakupów, wszędzie piszą tylko o miejscach pracy dla Polaków.
Obserwuj wątek
    • ilonsa Re: Amazon w PL- co zmieni? 21.09.14, 09:01
      Gdzieś czytałam, że niestety dla kupujących z polski nic się nie zmieni, nie będzie amazon.pl sad
    • sinceramente Re: Amazon w PL- co zmieni? 21.09.14, 10:00
      Na razie to tylko centra dystrybucyjne. Takie same jak w innych krajach. Nic to nie zmieni w temacie kosztów wysyłki.
    • sinceramente Re: Amazon w PL- co zmieni? 27.09.14, 10:47
      Jednak jest jakaś zmiana: darmowy zwrot.
      Kupowałam na amazon. de i za wysyłkę musiałam zapłacić, ale teraz zwracam buty i wysyłka jest darmowa. Nie wszystkie przedmioty są objęte opcją darmowego zwrotu, ale to zawsze można sprawdzić przed zakupem.
      • patatajowa Re: Amazon w PL- co zmieni? 27.09.14, 11:50

nie wiem czy to nowość.ja buty i ubrania zwracałam kilka razy juz parę lat temu i zwrot był na ich koszt.
        • sinceramente Re: Amazon w PL- co zmieni? 27.09.14, 11:57
          Wydaje mi się, że teraz więcej przedmiotów jest objętych darmowym zwrotem, ale nic sobie za to odciąć nie dam wink. No i na druku dla poczty jest data zawarcia umowy z pocztą - czerwiec tego roku.
      • inia25 Re: Amazon w PL- co zmieni? 27.09.14, 12:08
        Zwrot to juz był dawno dar,owy żadna to nowość
    • aniam123 Re: Amazon w PL- co zmieni? 28.09.14, 22:33
      Czyli nie ma co liczyć na darmowe przesyłki?
      Ale może chociaż będą niższe? Bo prawie 8Ł z uk, to dużo i jeszcze liczą funta po 5.7 sad
      • dwellajna Re: Amazon w PL- co zmieni? 29.09.14, 00:37
        >i jeszcze liczą funta po 5.7 sad

ale kto liczy funta po 5,7? amazon? w którym miejscu?
        • bim-bol Re: Amazon w PL- co zmieni? 29.09.14, 07:38
          Pewnie jak sie wybierze opcje ze amazon przelicza na PLN. Ale teraz i tak funt chodzi prawie po 5.5 sad
          • aniam123 Re: Amazon w PL- co zmieni? 29.09.14, 09:03
            bim-bol napisał:
            Pewnie jak sie wybierze opcje ze amazon przelicza na PLN. Ale teraz i tak funt chodzi prawie po 5.5 sad

Dokładnie wtedy. Nie porównywałam z bankiem, który jest wydawcą karty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka