Dodaj do ulubionych

pojemniki na obiady

24.09.14, 15:54
Dziewczyny,
czy mozecie polecic jakies fajne i niezawodne pojemniki na obiady? Obok mojej pracy sprzedają super jedzenie. Mozna kupić na wynos. Tak sobie pomyślałam, ze mogłabym od czasu do czasu przynosić do domu zupy i mięsa. O ile z drugim daniem łatwo to zupa jednak jest bardziej kłopotliwa. Mnie do głowy przychodzi tylko sloik, jednak tu jest ryzyko rozbicia. Może macie jakies dobrze zamykane pojemniki?
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 16:15
      zupe tez oferuja na wynos? jesli tak, to, chyba, maja do tego odpowiednie pojemniki?
      • justka.easy Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 16:30
        Ja kupiłam fajny kubek w carrefourze - z 1 uchem, ma specjalne zabezpieczenia przy pokrywce. Nazywa sie sistema - na zupe b. fajne!
        o, taki: sistema-polska.pl/produkt/goracy-kubek/
        • jowitka345 Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 20:27
          justka.easy napisała:

> Ja kupiłam fajny kubek w carrefourze - z 1 uchem, ma specjalne zabezpieczenia p
          > rzy pokrywce. Nazywa sie sistema - na zupe b. fajne!
          > o, taki: sistema-polska.pl/produkt/goracy-kubek/

wygląda bardzo fajnie smile ile kosztuje?
          chetnie kupiłabym sobie na zupę do pracy
          • slona78 Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 21:20
            pojemnik z sistemy nie jest w 100% szczelny, mam, przetestowałam, niestety nie nadaje się do transportu zupy uncertain
      • patatajowa Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 17:42
        to sa takie pojemniki ze jak cie scisną z tym w autobusie albo zahamujesz autem i pojemnik spadnie z fotela to bedzie masakra wink bo to styropian z przykrywką abo folią alu zamiast niej. sistema linkowane sa fajne, ja mam na zupe ale na jedna porcje, w sumie na dłuzsza mete sie kalkuluje, mozesz kazdemu domownikowi wziac inny smak wink
    • kroliczyca80 Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 17:59
      Takie jest super, sama się czaję:
      www.stopznuda.pl/gotowanie-i-przyrzadzanie-posilkow/8365-zestaw-turystyczny-campingowy-skladane-naczynia-menazka.html
      • iwek33 Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 18:46
        kroliczyca80 napisała:

> Takie jest super, sama się czaję:
        > www.stopznuda.pl/gotowanie-i-przyrzadzanie-posilkow/8365-zestaw-turystyczny-campingowy-skladane-naczynia-menazka.html

Miałam takie- wywaliłam po trzech dniach. Nie nadają się na zupę, wyciekała, strasznie. Trzy dni zalanego bagażnika i miałam dość.
        • jowitka345 Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 20:28
          iwek33 napisała:

> kroliczyca80 napisała:
          >
          > > Takie jest super, sama się czaję:
          > > www.stopznuda.pl/gotowanie-i-przyrzadzanie-posilkow/8365-zestaw-turystyczny-campingowy-skladane-naczynia-menazka.html
          >
          > Miałam takie- wywaliłam po trzech dniach. Nie nadają się na zupę, wyciekała, st
          > rasznie. Trzy dni zalanego bagażnika i miałam dość.

potwierdzam.... mam taki sam i nadaje sie na drugie danie, zupa przecieka
    • ger_berek Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 18:28
      Termosy obiadowe powinny być ok www.google.pl/images?q=termos+zupa&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=fflb&gfe_rd=cr&hl=pl&sa=X&oi=image_result_group&ei=SvAiVJWwEeT8ygP-8oKIAQ&ved=0CBsQsAQ
      • dwellajna Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 20:01
        Tylko po co dzwigac termosy - na 2 dania dla powiedzmy 3 osob to trzeba ich kilka lub dwa spore, a chyba to nie musi dojechac cieple, podgrzeja sobie. Wystarcza dowolne pojemniki, byle mialy uszczelke.
    • jowitka345 Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 20:29
      ja mam takie: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50149560/
      spokojnie się przewiezie bez wylewania smile
    • kanna Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 20:54
      dowolny pojemnik, najlepiej taki z wieczkiem zamykanym na 4 klipsy
      • agus-ka Re: pojemniki na obiady 24.09.14, 21:18
        dzięki Dziewczyny, ten kubek wygląda super! chyba go sobie kupięsmile
    • marc.in76 Re: pojemniki na obiady 26.11.14, 12:02
      A termosiki? są przecież albo podłużne albo bardziej prostokątne dzięki czemu na pewno znajdzie się miejsce na zupę - pamiętam jak byłem w szpitalu to żona dostarczała mi posiłki właśnie w takim termosie i świetnie sięto sprawdzało smile
    • magdalenca78 Re: pojemniki na obiady 26.11.14, 12:30
      ja mam bardzo fajny zestaw, kupiony stacjonarnie, w jakimś sklepie z rtv-agd, był na stoisku z mikrofalami itd. Składa się z 3 pojemników, plastikowe, zakręcane jak słoik, bardzo szczelne, różne pojemności.
      • alexia.x Re: pojemniki na obiady 26.11.14, 12:37
        a właśnie miałam Was pytać
        to skorzystam z wątku
        polecacie jakąś miseczkę zamykaną (pudełko) nie za duże z funkcją termosu ?
        może są takie w TKMax ?
        Ostatnio nabyłam tam termos alfi dla córki ale na te pojemniki nie patrzyłam
        są gdzieś takowe, godne polecenia?

• marc.in76 Re: pojemniki na obiady 26.11.14, 12:48
          Ja kupowałem pojemniczki to często po rekach parzyły - odnośnie takich z przześwitującego tworzywa albo się robiły odbicia palców w tworzywie od ciepła. TKMax? Można spróbować smile) w Pepco itp raczej nie bo tam mają średnio jakościowo rzeczy ale czasami można patrzeć w supermarketach typu Real, Tesco itp smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka