marta2202 26.09.14, 23:39 Wiecie gdzie można kupić oryginalny zestaw Rainbow Loom o taki: www.rainbowloom.com/product/new-rainbow-loom%C2%AE-complete-package-metal-hook-original-rubber-band-loom.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arafia Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 27.09.14, 11:13 też chciałam kupić te z Merlina ale znalazłam takie informacje ... www.rainbowloompolska.com/alarmopodrobkach/ Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 27.09.14, 11:52 Kupowałam zestaw Cool Rainbow Loom i on ma znaczek CE. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 27.09.14, 12:06 Wczoraj widziałam je w centrum handlowym w Warszawie w sklepie o nazwie claire's Mieli masę rożnych zestawów . Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 27.09.14, 18:31 Dlatego tez szukam oryginalnego zestawu ale z tym to ciezko albo chca kosmiczna kase za to! No nic chyba kupie Cool Rainbow Loom. Bo nie umiem nigdzie znaleźc oryginalnego Rainbow Loom. Odpowiedz Link Zgłoś
pasja23 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 27.09.14, 21:04 Też chcę kupić dla córki i już mam wybrany ten z merlina merlin.pl/Cool-Rainbow-Loom-Teczowe-bransoletki-zestaw-do-robienia-bransoletek-z-gumeczek-od-8_Co/browse/product/206,1423446.html no i teraz to zgłupiałam bo myślałam że to oryginał. A te co są na allegro np allegro.pl/zestaw-rainbow-loom-bands-600-gumek-krosno-charms-i4647592013.html nawet tanie bo i za 15 zł to oryginały? Gdzie można kupić taki oryginała na necie bo nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 27.09.14, 21:49 Pasja to z allegro to badziew dostępny w chińskim sklepie. W pierwszym poście zalinkowałam oryginalny zastaw i tylko w takim pudełku są oryginalne. Ja dzisiaj zamówiłam Monster Tail z Rainbow Loom na all mam nadzieję że przyjdzie oryginalne... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 27.09.14, 22:07 tu jest oryginalny za 79zł www.rainbowloompolska.com/produkt/rainbow-loom-upgrade-kit/ Odpowiedz Link Zgłoś
pasja23 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 27.09.14, 22:19 A czy te mini krosnaallegro.pl/krosno-monster-tail-loom-bands-szablon-matryca-i4637483367.html w zestawach startowych nie są za krótkie, ma to znaczenie jakieś? Chcę to kupić dla 6-latki. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 27.09.14, 22:25 zobacz sobie, jak wyglada krosno w zestawie Monster Tail: www.rainbowloompolska.com/produkt/monster-tail/ w zestawie startowym Rainbow Loom krosno jest dluzsze i ma inny ksztalt: www.rainbowloompolska.com/produkt/rainbow-loom-upgrade-kit/ moja corka nie uzywa krosna. Zaplata gumki na palcach. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 27.09.14, 22:36 Jest krótsze ale na razie kupiłam taki zestaw zobaczymy jak się sprawdzi dokupię długie krosno. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 28.09.14, 10:04 A moja na widelcach . Odpowiedz Link Zgłoś
0aniask Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 06.10.14, 10:32 Pokażcie mi znak CE na tych oryginałach bo jakoś nie mogę znaleźć. Szanująca się firma w takich okolicznościach powinna wywalić na stronie skan certyfikatu do wglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 06.10.14, 10:48 znak CE jest na pudelku: Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 06.10.14, 10:52 Ten zestaw z Merlina też ma znak CE. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 06.10.14, 11:19 Salma, a czy ten z Merlina ma hologram? Nasz kupowalam w Claire's i hologram jest oraz wszystko to, na co zwraca uwage producent porownujac oryginal z podrobka (patrz link, ktory podeslala arafia w tej dyskusji). Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 06.10.14, 15:01 znak CE to także znak "China Export". Jak można te znaki rozróżnić: www.muratorplus.pl/biznes/wiesci-z-rynku/uwaga-na-buble-kiedy-znak-ce-oznacza-china-export_68654.html Odpowiedz Link Zgłoś
0aniask Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 10.10.14, 08:48 o super, dzięki za zdjęcie. To mnie troszkę uspokaja i przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
0aniask Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 10.10.14, 08:50 dzięki za zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
agaward Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 11:17 W galeriach w sklepie claire's. Ja kupowałam tam gumeczki i orginalną amerykańską książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 12:52 Jaka cena w tych sklepach claire's? Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 13:17 Ja zamówiłam w zeszłym tyg z amazona angielskiego , tylko nie sprzedawane przez amazon , lecz inny sprzedawca ( trade_addictionz ) , kupiłam za 5 F ( obniżka z 15 F ) i niecałe 5 F wysyłka . Przeliczyło mi ok 56 zł . Dziś dotarł zestaw i jak najbardziej org . w środku z jakimś kodem etc .. Widzę że na tą chwile już nie ma ten sprzedawca w ofercie .. Ale można filować .. Ja kupiłam na "zaś " bo aktualnie młoda na palcach robi Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 13:18 www.amazon.co.uk/gp/product/B00K18YIOU/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 Tutaj link i po prawej jest lista " innych" sprzedających .. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 13:22 za zestaw podstawowy 99,90zl. www.claires.co.uk/jewellery-your-faves-rainbow-loom/style/fcp-category/list Odpowiedz Link Zgłoś
gu-sia Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 19:08 Dziewczyny podpowiedzcie mi czym różnią się te zestawy (oprócz ceny oczywiście). Pudełka nie są identyczne. Sprzedawca z Allegro pisze co prawda, że jego zestaw jest oryginalny i posiada certyfikaty, ale czy wierzyć na słowo? www.rainbowloompolska.com/produkt/rainbow-loom-upgrade-kit/ allegro.pl/oryginalny-monster-tail-rainbow-loom-prezent-gumki-i4583400152.html Odpowiedz Link Zgłoś
tosi-mama Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 21:48 gu-sia w niedzielę zamówiłam właśnie u tego sprzedawcy. Jak dojdzie przesyłka to napiszę czy w pudełku był ten kod zabezpieczeń do oficjalnej strefy użytkowników Rainbow Loom, który jest podobno tylko w oryginalnych produktach. Odpowiedz Link Zgłoś
gu-sia Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 08:44 super, koniecznie daj znać mam gumki zamówione z chin na ebayu i będę musiała je chyba wyrzucić, a córka bardzo chciała by robić te bransoletki Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 22:37 Pudełka są rożne i na zdjęciach z allegro są klopsy S a w oryginalnym powinny byc C. Ale dla odmiany na pudełku napisane jest ze są klopsy C. Ciekawe. Dajcie znac jak przyjdzie do was. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 22:39 Klopsy? Z telefonu piszemy? Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 22:48 No kurka naprawdę te smartfony nie powinny byc takie smart Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 16:36 Klipsy w kształcie "s" są w zestawach sunshine loom. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 17:18 Moj zestaw to podróba Chyba tylko pudełko ma oryginalne i moze hak i krosno ( ale reki nie dam sobie uciac)... klipsy sa w kształcie C ale sa i w ksztalcie S teraz sie przyjzalam. Na instrukcji jest miejsce na hologram ktorego oczywiscie nie ma... gumeczki nie maja nadruku na opakowaniu. Jestem zła! Odpowiedz Link Zgłoś
tosi-mama Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 18:50 marta2202 no to ja już też jestem zła, zamawiałam też od tego sprzedawcy No ale same sobie jesteśmy winne....cena mówiła sama za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
tosi-mama Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 02.10.14, 19:44 Mój też podróba. Oryginalny jest jedynie hak. Napisałam do sprzedawcy, że koło oryginału to cudo nawet nie leżało i odpowiedzi od 2 dni nie mam. Nie chcę reklamować bo córka już plecie ale liczyłam na jakięś chociaż przepraszam....Jak przez tydzień nie odpisze to wystawiam negatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 02.10.14, 20:52 przy takiej cenie raczej trudno bylo oczekiwac czegos innego niz podroba, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 02.10.14, 21:46 Przy takiej cenie, kurcze a 100zł za gumeczki i dwa kawałki plastiku to jest cena w porządku, jak dla mnie jest wysoce wygórowana! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 02.10.14, 22:51 nie twierdze, ze 100zl to malo za tego typu zabawke, ale nie mozna oczekiwac, ze nagle ktos, kto sprzedaje na Allegro zaoferuje ten produkt w duzo nizszej cenie niz oferowana przez producenta, czy dystrybutora. Gdzie wowczas zarobek takiego sprzedawcy i w jakiej cenie musialby miec mozliwosc sam kupic, zeby zarobic? Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 21:43 A sam mix oryginalnych gumek do tych bransoletek gdzie można kupić? oprócz tego sklepu internetowego... Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 29.09.14, 22:10 Ja tez zamówiłam ten zestaw zobaczymy... i u tego sprzedawcy pojawił się ten klasyczny zestaw z krosnem podobno też oryginalny, a gumki tez podobno ma oryginalne zobaczymy jak przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agaward Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 09:01 Na allegro i to za 6,99 za 600 sztuk. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 12:05 Do mnie wlasnie dotarl Monster Tail i wyglada na oryginalny! Hak ma napis Rainbow Loom, na malym krosnie napisane jest monster tail i klipsy sa w ksztalcie C. Nie wiem jak jeszcze mozna sprawdzic oryginalnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
tosi-mama Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 12:15 Marta2202 podobno oryginalne mają właśnie wygrawerowaną na szydełku i krośnie napis Rainbow Loom, zapięcia mają w kształcie literki C i mają kod dostępu do specjalnej strefy Rainbow Loom. Do mnie zestaw dopiero dziś wysłali. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 15:28 A to nie jest tak ze kod zabezpieczający jest dopiero w zestawach z roku 2014? I od tego roku jest też metalowy hak, we wcześniejszych był plastikowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 12:17 w środku powinien być dołączony na kartce / ulotce kod zabezpieczający z hologramem to chyba tylko świadczy o oryginalności .. Odpowiedz Link Zgłoś
0aniask Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 06.10.14, 10:41 a jest CE? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 19:42 A sam mix oryginalnych gumek do tych bransoletek gdzie można kupić? oprócz tego sklepu internetowego... a dlaczego nie kupic wlasnie w sklepie importera, z gwarancja, ze bedzie w 100% tym, czego sie oczekuje? Drogo? No coz, dobre kosztuje. Niezaleznie od tego, co chcemy kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 01.10.14, 22:18 Jak dla mnie nie chodzi o to,że drogo. Chodzi o to,że nie mam pewności co do tego sklepu, nie ma tam też chyba możliwości zapłacenia przy odbiorze. więc nie mam jak zakupić. Gdybym mogła kupić w zwykłym stacjonarnym sklepie, mogę dać nawet te 50 czy 90 zł ale u nas takich sklepów nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 01.10.14, 22:44 niebawem będzie mozliwosc zamowienia w tym sklepie importera. Dopiero wchodza do Polski, sklep jest w budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 02.10.14, 08:44 miejmy nadzieje ze sklep ruszy zanim minie szał gumkowy nawet w trójce rano mowili o podróbkach trzeba przyznac ze zaden inny duzy producent zabawek nie robi tak wielkiego "halo" wokół podrabiania jego produktu. reklama chyba lepsza niz standardowa... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 02.10.14, 08:48 ja akurat sie przymierzam do wspolpracy z tym dystrybutorem i z tego, co mowia, to dwoja sie i troja zeby ruszyc jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 02.10.14, 10:01 Podobno sami ją sobie nakręcają w czarny PR się bawiąc . Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 04.10.14, 07:54 Dzięki za wieści, najwyżej kupię na ... mikołajki Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Rainbow vs sunshine loom 30.09.14, 13:10 Dziewczyny, a macie jakieś doświadczenie z tym urządzeniem: merlin.pl/Sunshine-Loom-Teczowe-bransoletki-zestaw-do-robienia-bransoletek-z-gumeczek-od-8-lat/browse/product/206,1423460.html Zamówiłam ale jeszcze nie oplaciłam...zastanawiam się czy to produkty porównywalne, czy też któryś jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 30.09.14, 13:22 tutaj tez jest: allegro.pl/oryginalne-pudelko-rainbow-loom-zestaw-600-gumek-i4651964133.html Odpowiedz Link Zgłoś
arafia jak odróżnić oryginał 30.09.14, 17:40 Tutaj można zobaczyć jak odróżnić oryginał www.rainbowloom.com/sites/default/files/Danger_of_counterfeits_and_how_to_spot_them.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
gu-sia Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 01.10.14, 10:14 Dzięki za informację. Tak jak myślałam, na allegro raczej podróby. Chciałam zamówić ten zestaw na stronie www.rainbowloompolska.com/produkt/monster-tail/ ale mam problem z finalizacją. Nie wiem jak zapłacić. Zresztą zastanawiam się czy jak zapłacę to czy zestaw do mnie przyjdzie. Czy ta strona to nie jakaś ściema. Żadnego adresu, żadnego telefonu. Gdzie można u nas w Polsce kupić oryginały? Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 01.10.14, 10:31 Było już pisane wyżej, że są w sieci sklepów Claire's: claires.pl/sklep-claires/ Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 01.10.14, 17:36 dokladnie. Wlasnie taka odpowiedz dostalam od firmy Rainbow Loom Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
gu-sia Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 01.10.14, 21:16 Nie ma tego sklepu w Rzeszowie ani Przemyślu niestety, Zamówiłam na ebayu z UK. Mam pewność, że oryginalny, a zapłaciłam ok 89 zł, więc taniej niż w Claires, Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 01.10.14, 22:28 A ten? Claire’s Rzeszów: - Millenium Hall Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 01.10.14, 22:53 Potwierdzam - jest Claire's w MH Odpowiedz Link Zgłoś
breakerka Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 04.10.14, 18:43 Kilka słów o: www.rainbowloompolska.com/ i www.rainbowloompolska.pl 1. na stronach tych nie ma żadnych danych kontaktowych do firmy, która zajmuje się dystrybucją w Polsce zestawów, 2. na stronie nie ma żadnego regulaminu, ani innych wymaganych polskim prawem informacji (np. o polityce cookies), 3. patrząc na dane domeny internetowej (na whois.pl dla rainbowloompolska.pl) można przeczytać, ze domena jest zarejestrowana na: Rainbowloom Polska A.M. Brand, ulica: Singel 165 -A, miasto: 3112 GN Schiedam - sprawdźcie na mapach google i street view, co jest pod tym adresem 4. firma Choon's Design LLC (www.RainboowLoom.com) w korespondencji ze mną zaprzeczyła, aby był to oficjalny dystrybutor ich marki w Polsce. We mnie to wszystko budzi pewien niepokój Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 04.10.14, 21:19 najbardziej niepokoi mnie pkt. 4, bo nawet jesli Choon's Design LLC nie daje wylacznosci na dystrybucje, to powinna wiedziec, kto jest jednym z wielu dystrybutorow ich towarow w danym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gu-sia Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 02.10.14, 08:39 oooo rzeczywiście, nie wiem dlaczego nie zauważyłam ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 01.10.14, 20:08 Dzisiaj kupiłam w Empiku jednokolorowe gumki, po 7.99 zł. 300 szt. Loom Bander, niby mają CE, jakieś niemieckie. Nie mam pojęcia czy naprawdę mają atesty, ale są droższe nić te chińskie (3,5 jednokolorowe, 2,5 mix i chyba mniej niż 300) chociaż wydaje mi się, że niczym się nie różnią... Kurcze, żeby nie można było normalnie kupić oryginalnego, tylko się człowiek zastanawia, ech. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 02.10.14, 08:50 Firma, która na pomysł wpadła mocno się postarała by strasząc ftalanami konkurencję wykosić . Odpowiedz Link Zgłoś
dama.sama Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 03.10.14, 10:43 Jak kupowałaś w Empiku to nie musisz się martwić o bezpieczeństwo, tego typu produkty mają tam wszystkie atesty. Empik to zbyt renomowana i poważna firma, żeby dawać rzeczy nienznanego pochodzenia. Zresztą znalazłam też artykuł o tym metro.gazeta.pl/Wydarzenia/1,141455,16743565,Popularne_gumki__z_ktorych_dzieciaki_plota_sobie_bransoletki_.html i fragment z niego "- Pochodzą od europejskiego dostawcy, który jest zobowiązany do przedstawienia badań i atestów obowiązujących w UE - wyjaśnia Katarzyna Stokłosa z Empiku. - Przeszły szereg testów, m.in. na obecność ftalanów." Także nie ma powodu do obaw Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 06.10.14, 16:02 W intertoys,w toyrus.Monster kosztuje 14,99€ a ten duzy 19,99€ patrzylam,bo ekhm chcialam dla siebie u chinczyka nieoryginalne sa po 12,99 i 14.99 czyli az takiej roznicy nie ma,za to jest potem roznica przy dokupywaniu gumek.Nieoryginalne za Euro,oryginalne od 4,99€ wzwyz Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 06.10.14, 19:54 Ta cała nagonka na te gumki skutecznie mnie do nich zniechęciła Wywalę te co kupiłam na all... nie będę narażać dzieci. I nawet nie mam ochoty kupić oryginalnych bo jaką mam pewność ze są faktycznie oryginalne? Do sklepów Clark's nie mam dostępu. Córka też stwierdziła że jak szkodliwe to ona ich nie chce. Ta ich czarny PR skutecznie zniechęcił mnie i do oryginału! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 06.10.14, 20:38 Claire's jest autoryzowanym sprzedawca Rainbow Loom. Myslisz, ze bezkarnie sprzedawaliby w takiej sytuacji podrobki? Teraz maja nawet promocje 3 w cenie 2. Sa stacjonarne sklepy tej sieci w Polsce. Tu mozesz sobie sprawdzic miasta: www.claires.co.uk/pws/StoreFinder.ice?findStore=true&page=stores&country=PL&countryRegion= Zawsze tez mozna zamowic w internetowym Claire's, da sie zaplacic zlotowkami, ale przesylka kosztuje 30 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 08.10.14, 00:43 Dzieki za informacje do kazdego stacjonarnego clarks mam minimum 50km. A czy gumeczki dostepne w smyku czy empiku sa bezpieczne, maja certfikat macie jakies info? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 08.10.14, 08:30 przeczytaj post napisany przez dama.sama z 03.10 w tym wątku... a sklep to claire's nie clarks Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 08.10.14, 08:46 Patatajowa dziekuje, jakos ten wpis mi umknął. Odpowiedz Link Zgłoś
jedek77 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 11.10.14, 09:31 przestrzegam przed zakupem w Smyk i Smyk.com.....to tez podróbki !!!! bez hologramów, kodów do stron www...made in china....jak poprosilam o certyfikaty od importera ( Stnux ) nic nie otrzymalam !!!! Wszelkie info o oryginalach na stronie producenta w USA. To skandal, ze takie wielkie marki sprzedaja podrobione produkty !!!! Sprawa kwalifikuje sie do Prokuratury ! Odpowiedz Link Zgłoś
karola399 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 11.10.14, 11:39 my kupujemy w sklepie www.berpo.pl można zobaczyć certyfikat w sklepie stacjonarnym Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 11.10.14, 14:08 Jedek77. niestety, podrobki dotycza ogromnej ilosci produktow, niezaleznie od marki i rodzaju produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 11.10.14, 16:23 Ja kupowałam tu. Te gumeczki przeszły badania w PL i za chwilę będą miały polskie certyfikaty. mamaplus.pl/t/marka/friendly-bands Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi STNUX - kupował ktoś gumki tej firmy? 15.10.14, 11:37 Podepnę się z pytaniem pod wątek o Rainbow Loom Czy ktoś kupował może gumki i akcesoria firmy STNUX? - Są dostępne w empiku, Smyku i Merlinie. Czy one faktycznie mają znak CE? Na stronie tej firmy jest info, że tak i że są badane i nietoksyczne, ale moze ktoś widział na własne oczy? www.smyk.com/szukaj/produkt?q=stnux+loom&qtype=basicForm Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: STNUX - kupował ktoś gumki tej firmy? 15.10.14, 12:15 wszelkie inne niz rainbow to samo zuuuo !na pewno mają za dużo wszystkiego-barwników ,chemii ,smrodku. a certyfikaty nieważne albo kupione... Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: STNUX - kupował ktoś gumki tej firmy? 15.10.14, 13:10 Wyjęłaś mię to z ust, pani patatajowa . Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: STNUX - kupował ktoś gumki tej firmy? 15.10.14, 13:42 ale po lekturze artykułu chyba mozna spac spokojnie? bo poki co zadne z tych które są w sklepach nie miały nic szkodliwego.oczywiscie trzeba strone uokik-u śledzić na bieząco Odpowiedz Link Zgłoś
dommi Re: STNUX - kupował ktoś gumki tej firmy? 15.10.14, 12:27 Na opakowaniu jest znak CE. Ponadto dla zainteresowanych podpinam link do oświadczenia UOKiK: www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=11238 Badali jakiś zestaw z Empiku. Jeśli więc Empik ma tylko gumki STNUXa, to znaczy, że STNUX jest bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
arafia Oryginalene Rainbow Loom w Carrefour 15.10.14, 20:03 Jeśli nadal ktoś jest zainteresowany oryginałami, to widziałam dziś w Carrefour stojak Rainbow Loom - 600 gumek po 19.99 i zestawy Monster Tail po 55 (lub coś koło tego). Ceny spore, ale może zrobią jakąś promocję ... Odpowiedz Link Zgłoś
ktosco Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 09.11.14, 00:13 W claires teraz gumki rozne kolory sa po 10 zl tylko trzeba uwazac jednokolorowe sa pakowane po 300 szt ,sa rozniez mix kolorow takie neonowe i i drugie przezroczyste pakowane po 600 szt i te sa tez po 10 zl .W claires trzeba uwazac bo juz maja gumki z kilku firm ale Rainbow Loom jeszcze sa Odpowiedz Link Zgłoś
magda0282 Re: Rainbow Loom gdzie oryginalny zestaw w PL? 25.11.14, 10:43 Może jeszcze komuś się przyda info, w claires nadal gumki po 10 zł, a oryginalny zestaw z krosnem przeceniony z 99 na 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś