Dodaj do ulubionych

Tornister Lego Chima

27.09.14, 12:18
Temat już może nie na czasie, ale z racji ceny (koszmarnie drogie) oraz marzeń mojego przyszłorocznego pierwszaka właśnie o tym tornistrze, rozpoczęłam już poszukiwania.
Jak na razie znalazłam już 4 modele, ale nie wiem, czy są jakieś duże różnice między nimi, czy są modele lepsze lub gorsze jakościowo?
W grę wchodzi raczej zakup internetowy, więc przymiarka byłaby dopiero po zakupie (i dopiero wtedy decyzja o ewentualnym zwrocie lub pozostawieniu).

Proszę, spójrzcie na poniższe linki (przykładowe aukcje z Allegro, chodzi mi o sam tornister, a nie to, co jest w zestawie). Może ktoś ma jakiś z modeli i mógłby go polecić/odradzić?

allegro.pl/lego-chima-tornister-szkolny-z-wyposazeniem-nowy-i4638746522.html
allegro.pl/toys-lego-chima-zestaw-szkolny-i4559860899.html
allegro.pl/toys-lego-chima-zestaw-szkolny-6-elementow-i4559529342.html
allegro.pl/zestaw-szkolny-lego-ultimate-legends-of-chima-hit-i4621880474.html
allegro.pl/promo-plecak-explorer-3-czesciowy-lego-chima-2014-i4638468871.html
Ten ostatni chyba jest największy, a pierwszy z kolei najlżejszy? Dobrze, że obrazki na wszystkich są takie same, przynajmniej tu nie ma problemów z wyborem wink
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Tornister Lego Chima 27.09.14, 12:51
      MATKO jedyna-tornister za 700zł big_grin ?
      Co za ceny...
    • toslawa Re: Tornister Lego Chima 27.09.14, 13:41
      oprócz pierwszeho reszta mega ciężka. ..
      • cortinka Re: Tornister Lego Chima 27.09.14, 13:58
        No właśnie, ten ciężar mnie zniechęca do zakupu....
        Ale średni syn ma Hamę, która waży 1260g i nosi mu się ją lepiej niż Herlitz (mniej niż 1kg).
        Bardzo mnie to dziwi, bo czytałam, że Hamy są niewygodne i po miesiącu używania lądują na Allegro. A u nas tak się stało nie z Hamą, a właśnie z Herlitzem.
        Być może jesteśmy wyjątkiem smile
        A starszy syn ma z kolei Topgala (ok.1200g) i też mówi, że Topgal jest lżejszy od Herlitza.
        Sądzę, że to pewnie kwestia rozłożenia ciężaru.
      • edelstein Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 16:15
        Taa jest lzejszy od promowanych tu topgali.Chyba tylko herlitzami ma lzejszy plecak.Herlitzowy Design jest beznadziejny,jak dla przedszkolakow.
    • cortinka Re: Tornister Lego Chima 27.09.14, 13:50
      Emma, masz całkowitą rację, ale cenę już skomentowałam, więc proszę się nie powtarzać, tylko coś doradzić wink

Zresztą linki z cenami są poglądowe i mają mało wspólnego z rzeczywistością. Np. jeden z tych tornistrów (wraz z jakimiś dodatkami, typu: piórnik, worek) można bez problemu kupić za 240zł, co i tak IMO jest drogo. Tak jak napisałam, mam rok na poszukiwania, więc wierzę, że znajdę coś do max.150zł wink Czyli tyle, ile kosztuje Topgal.

Tylko muszę wiedzieć, który model jest w miarę fajny, więc piszcie dziewczyny, ale nie komentujcie cen, bo wiem, że te tornistry są DROGIE.
      • rybalon1 Re: Tornister Lego Chima 27.09.14, 17:53
        kuzynki dzieciaki miały tornistry lego w ub roku szkolnym -chyba poprzedni model , jak dla mnie to one są mało praktyczne -takie pudła sztywne, klapka się w połowie roku już nie zamykała , gumka z boku się popsuła , dotrwali do końca roku i posprzedawali. Nie sądzę aby te były jakieś dużo praktyczniejsze i lżejsze. Swojemu synowi kupiłam w 1 klasie topgala - służy nam już 3 rok i wygląda bardzo dobrze.
        • ma2ma Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 07:48
          Moi synowie maja te tornistry. Jeden ma tornister ten allegro.pl/toys-lego-chima-zestaw-szkolny-i4559860899.html a drugi ten allegro.pl/toys-lego-chima-zestaw-szkolny-6-elementow-i4559529342.html. Mamy co prawda inne wzory z przodu ale chodzi o model. Kupowalam je za granica i placilam około 250 zl/ szt z przesyłka ( nie do PL) więc myślę ze za 150 raczej się nie uda. Kupiwslam swoje w okolicach listopada. Bralam 2 szt. I nie było łatwo cos wynegocjować... A co do tornistrow mamy je dopiero miesiac i po tym miesiącu moge napisac jakie SA różnice bo o ich wytrzymałości na razie tylko tyle, ze trzymają się nadal. Nic nie pękło. Nic nie jest uszkodzone. Plecaki n ona model maja sporo miejsca w srodky. Kieszonki na książki w środku czy na zeszyty sa super- nie lata wszystko po całym tornistrze. Szczegolnie podoba sie mi wxmacniane i pladtikowe dno. Juz teraz widze tornistry kolegow z klasy cale brudne od spodu, bo poloza na ziemi czy piachu i pot jest plama, u nas wytzrsz sciereczka i czysto. Dzieki temu tez nic ne zamaka od dolu. W typie pierwszym jest kieszonka z przodu extra na sniadaniowke, wyłożona folia więc chroni przed nagrzwniem od słońca. Drugi ma Dod.Folie na deszcz co jest świetne, gdy dziecko chodzi na piechotę nawet chwile...jak teraz padało to super Sie sprwadzilo. Oby dwa modele spraiaja wrazenie solidnych a wagowo lzejszy jest moel pierwszy ale nnie duzo. Gdybyś chiala więcej info nspisz na priv.
        • edelstein Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 16:17
          Ta sprzedali tornistry z popsutymi zapiecia mi i poryuwanymi gumkami.Napisz,ze stac cie tylko na topgala i nie mydl ludziom oczu.Plecaki lego sa swietne i bardzo dobrze wpadly w testach.
      • olga727 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 12:19
        Ja mogę ci jedynie powiedzieć,że dziecku może się w ciągu tego roku gust/upodobania zmienić.Jeszcze jedna sprawa:to,że twojemu starszemu synowi pasowało w plecakach/tornistrach nie oznacza,że młodszemu też będzie. Nie kupuj ciężkiego plecaka/tornistra bo dzieci na prawdę noszą niewiele. Prawdziwa "jazda"zaczyna się od IV klasy. Po co teraz pierwszaka zbytnio obciążać ciężkimi plecakami. uncertain
    • kroliczyca80 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 11:03
      Pamiętaj, że za rok Twój synek może przestać interesować się Chimą na rzecz, dajmy na to, Lego Star Wars. Mojemu Chima bardzo szybko przeszła, po jego kolegach też widzę że to krótkotrwały trend.
      • cyprysiowa Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 11:14
        a mojemu przejsc nie chce , ze 3 lata juz zbiera zestawy z niej
      • aleksandra1977 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 12:26
        Mojemu Chima bardzo szybko przeszła, po jego kolegach też widzę że to krótkotrwały trend.\

moj syn zakochany jest w Chima od... 3 r.z., gdy gdzies, w jakiejs gazetce dorwal figurke. Nie ma lepszej zabawki niz Chima i choc dopiero za rok bedzie w szkole, to juz teraz wiadomo, jakiego plecaka szukac smile
        • dolkar_lhamo Re: Tornister Lego Chima 17.11.14, 09:28
          A my szukamy fana lego chima z częstochowy. Nasz maluch ma 5 lat i od dwóch lat siedzi w tej bajce po same uszy. Ale niestety koledzy nie interesują się chimą. Czy znajdzie się w Częstochowie drugi taki fan?
    • cyber-szuja Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 13:22
      W Smyku dostępne były takie plecak i nawet pytałam o niego tutaj na forum. Niestety dla mojego syna okazał się jednak za duży i odrzucił go, bo chociaż lubi bohaterów z chimy, to jednak oni teraz przeszli na stronę ognia i wolałby z ogniem, a nie z błękitnym chi - tak mi tłumaczył tongue_out
      Ja niestety uważam podobnie, jak forumka, która napisała o przeżytku chimy, ale piszę to tylko w odniesieniu do mojego syna, bo nie wątpię, że fascynacja u innych dzieci trwa dłużej. Mój fan lego woli ninja robooted, a od niedawna lego star wars, super bohaterów i żółwie ninja. I chyba nie ryzykowałabym zakupem plecaka z motywem bajkowym z rocznym wyprzedzeniem... ale to tylko moje zdanie wink
      • magma_pl Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 15:34
        ten plecak za duży ? toż to najmniejszy i najlżejszy z całej serii lego. mój 1klasista go używa i chwalimy sobie oboje. a odnośnie miłosci do chima trwa nieprzerwanie od początku gdy wyszła ta seria,choć teraz zauważam że cześciej bawi się superbohaterami. za to ninjago nie lubi a star wars to w zeszłym roku były na topie a teraz są passe smile wniosek z tego ,ze nie ma co dywagować nad wyższością jednych nad drugimi bo to sprawa względna . my wybierając plecak kierowaliśmy się głównie wagą i wielkoscią,obrazek był mniej ważny
        • cyber-szuja Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 18:12
          Dla mojego syna był za duży, zachodził na pupę i był za szeroki na jego wąskie plecy. Plecak ma usztywniane plecy i dno, kosztował 239 zł w jakiejś promocji. Dodatkowo do plecaka dołączony był jasnoniebieski worek na buty, albo na gimnastykę.
          • cyber-szuja Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 20:28
            Oj... się gorąco tutaj zrobiło, u mnie też literówka wink Plecak kosztował 229 zł i był też wzór lego friends... na allegro jest lego chima z innym wzorem, ale model chyba ten sam co zalinkowałam, gdyby ktoś szukał wink plecak
    • edelstein Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 16:09
      Lego ultimate.Tylko i wylacznie.To moj wybor dla syna na nastepya rok.Jest swietny.Szelki sa dopasowywane do wielkosci dziecka,no i worek na wf jest Dopinany do gory tak,ze ma sie wolne rece.Na moim szczuplym dziecku wyglada swietnie.Jedyny w ktorym nie wyglada jak slimak.Wcale nie jest ciezki w Porownaniu do scoutow,by stepow,itd.
      Syn kolezanki ma go juz drugi rok i plecak wyglada jak nowy.Zadnych sladow zuzycia.Pod klapka znajduje die gumka za ktora umieszcza sie piornik,gumki w piorniku nadal nie porwane,a syn kolezanki do najdelikatniejszych nie nalezy.Moim zdaniem jest wart swej ceny.Nie sugerowalabym sie opiniami,ze za drogi.Dobry plecak kosztuje.Uwazam,ze lego w Porownaniu z herlitzami,a szczegolnie top galami ma super design.
      • olga727 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 16:30
        Może i powinien kosztować więcej-lepszy plecak,ale cena tych zalinkowanych przez autorkę,zwala z nóg. tongue_out
        • chubabubba Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 17:22
          My mamy ten zestaw za 670.tylko nie chima.dla porownania w domu jest topgl i herlitz.ten hama pomimo wielkosci po zapokawaniu zestawu dla 2klasisty jest dla mlodego najlzejszy. Worek na gym na gorze jest swietnym rozwiazaniem, pomimo ze plecak przypomina wtedy zestaw na wycieczki gorskiesmilew kazdym razie syn twierdzi,ze jest o wiele lepszy od topgala i herlitza.a tak btw. To w topgalu po roku poszly gumki i wyglada na mega sponiewierany. Herlitz nowka sztuka. Byly przez rok uzywane na zmiane.
        • edelstein Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 17:23
          Ciebie.Dla mnie jest oczywiste,ze dobry plecak kosztuje powyzej 100€poza tym widzialam ten sam plecak za 500zl w przeliczeniu.Sugerowanie sie cena jednego sprzedazy jest bez sensu.Do nastepne go roku stanieja.Ten ktory ogladalam ostatnio po poczatku roku szkolnego stanial o 30€.
          • olga727 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 19:32
            1. W Polsce nie używa się takich zwrotów:znajduje die gumka - ani Niemka,ani Polka.
            2.W Polsce nie płacimy w Euro,tak więc się tak nie ekscytuj. tongue_out
            • aleksandra1977 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 19:47
              Olga, zanim sie czepniesz, spojrz na klawiature. Odleglosc miedzy "s" a "d" nie jest wielka - stad, zapewne, z polskiego "sie" wyszlo "die".

Na mnie tez nie robi wrazenia cena 100? za plecak. Takie sa ceny dobrych plecakow w Niemczech.

Owszem, nie mamy euro w Polsce, ale mamy produkty, ktore maja okreslone, sugerowane ceny. Akurat firma Lego do najtanszych firm nie nalezy. Niezaleznie od tego, czy mowimy tu o plecakach, klockach, czy ubraniach. Ktos, kto zna ceny tej firmy nie bedzie zaskoczony, niezaleznie od tego, czy przeliczy je z obcej waluty na swoja, czy nie.
              • aleksandra1977 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 19:49
                *100 euro
              • olga727 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 19:50
                A ty uważasz cenę w okolicach ponad 400 zł i więcej za normalną cenę tornistra dla dziecka ?
                • aleksandra1977 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 19:54
                  kupilam Scout Nano za 90 euro za niemieckim Ebayu. Z przesylka wyszlo ponad 100. Liczylam sie z takim wydatkiem, jesli zdecydowalam sie kupic tornister okreslonej firmy.
            • ywonkaa Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 19:51
              Co się jej tak czepiasz? Chyba każdy umie przeliczyć euro na złotówki.Akurat te plecaki są w Polsce rzadko dostępne. Ja kupiłam taki plecak akurat za euro na niemieckim ebau, więc nie rozumiem o co chodzi. Literówki też oczywiście nie można zrobić. Na pewno ma niemiecki system i jej automatem "sie" zmieniło na "die".
              Kupiłam u tego sprzedawcy plecak lego chima z piórnikiem i doczepianym workiem na wf oraz bidonem.
              www.ebay.co.uk/usr/merceole
              Brałam udział w licytacji od 1 Euro. Nie pamiętam za ile kupiłam, ale w przeliczeniu wyszło ok. 350 złotych.
              Plecak jest bardzo lekki. Piórnik idealnie pasuje do kieszonki. Warto, a mam porównanie, bo moja starsza córka już wiele plecaków przerobiła.
            • edelstein Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 20:38
              O slowniku t9 kiedys slyszalas?w Polsce mozna jak najbardziej placic w euro,ba po lach moga kupowac w Niemczech i innych krajach w ktorych Euro jest waluta.
              • olga727 Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 10:34
                edelstein napisała:

> O slowniku t9 kiedys slyszalas?w Polsce mozna jak najbardziej placic w euro,ba
                > po lach moga kupowac w Niemczech i
                Może słyszałam. W Polsce walutą jest złoty,a nie euro-tak więc nie musisz podawać cen w euro. Każdy potrafi sobie przeliczyć ze złotych na euro i odwrotnie.
                • edelstein Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 11:15
                  Czepiasz sie dla samego czepiania.Przeszkadza ci cena podana w euro to nie czytaj i z glowki.Moge podawac nawet w przeliczeniu na wielblady,g...o ci do tego.
          • olga727 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 19:43
            edelstein napisała:

> Ciebie.Dla mnie jest oczywiste,ze dobry plecak kosztuje powyzej 100€poza
            > tym widzialam ten sam plecak za 500zl w przeliczeniu.
            Tu gdzie mieszkam,to ludzie zarabiają 1200 zł i ty uważasz że ktoś kupi taki drogi tornister z takimi zarobkami,gdzie ledwo na "życie" wystarcza ? Daruj sobie wygłaszanie poglądów,że to lenie i pracować im się nie chce,aby kupić dziecku/dzieciom droższe plecaki. sad Nie tylko mnie cena zwaliła z nóg,autorkę wątku też niemiło zaskoczyła.
            • aleksandra1977 Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 19:51
              majac 1200zl w kieszeni na zycie pulap cenowy, o ktorym tu rozmawiamy, jest nieosiagalny. Oczywistym jest wiec, ze z takimi zarobkami nie bierze sie takich cen pod uwage, co nie zmienia faktu, ze nie wszystkich taka cena plecaka zaskakuje.
            • edelstein Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 20:45
              To nie jest watek o zarobkach twoich i twoich znajomych.Dziewczyna napisala o konkretnych plecakach,konkretnej firmy,Które maja konkretne ceny.Ja stac,a ze kogos nie stac to nie moj ani jej problem.Jakby nie bylo jej stac to by nawet nie rozwazala kupna.Jestes juz duza dziewczynka i powinnas wiedziec,ze czasy"wszystkim po rowno " sie skonczyly i przyzwyczaj do mysli,ze niektorzy nie widza nic dziwnego w plecaku za 100€i wiecej.
              • olga727 Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 10:42
                edelstein napisała:
                .Ja stac,a ze ko
                > gos nie stac to nie moj ani jej problem.Jakby nie bylo jej stac to by nawet nie
                > rozwazala kupna.
                Chyba jednak nie doczytałaś do końca pierwszego posta,bo autorka też stwierdziła,że ceny są bardzo wysokie i dlatego szuka tego plecak,ale w niższej cenie.
                Przykład zarobków w okolicy był podany dla orientacji,że ludzie mogą też TYLE zarabiać. To,że zarabiają więcej,to wiadomo- gdzie utrzymanie droższe,tam wyższe zarobki.Mnie ciekawi tylko jedna rzeczsadbez obrazy dla nikogo):ile trzeba zarabiać,aby bez specjalnego uszczerbku dla portfela,można kupić plecak za ok. 400 i więcej złotych ?
                • edelstein Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 11:21
                  No i co z tego ,ze stwierdzila,ze sa drogie?nadal rozwazala kupno,wiec nie sa za drogie Ona szuka opiniami o tych plecakach przede wszystkim.
                  Nie zajmujemy sie w tym watku zarobkach tylko ocena konkretnych plecakow.Dla mnie to normalna cena za plecak i nie spowoduje u mnie zadnych uszczerbkow w portfelu.Nie od dzis dobre plecaki kosztuja powyzej 100€.
                  • aleksandra1977 Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 11:24
                    Dla mnie to normalna cena za plecak i nie spowoduje u mnie zadnych uszczerbkow w portfelu.Nie od dzis dobre plecaki kosztuja powyzej 100?.

dokladnie. I nie dotyczy to tylko plecakow.
                    • edelstein Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 11:31
                      Ja zamierzam synowi ten plecak kupic i to bez zastanowienia,bo tak jak pisalam to jedynym plecak,ktory mu pasuje wielkosciowo,a Przymierzalam juz w tym roku dostepne modele,by wiedziec czego mniej wiecej szukac.Skoro kupuje buty za 300zl na sezon to 500zl za plecak ktory posluzy dwa do 3lat jest niska.
                      • aleksandra1977 Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 11:39
                        Edelstein, dla sporej grupy rodzicow jest nie do pomyslenia, zeby plecak sluzyl 3 lata. Dlaczego? Bo kolekcja nie ta, bo obciach, bo dziecku sie znudzilo, bo zniszczony, bo nie wytrzymal nawet roku.... Mnie to tez zastanawia, ze ludzie wola kupowac czesciej i juz w momencie zakupu doskonale zdaja sobie sprawe, ze za chwile beda kupowac nowe, inne. I, o dziwo, wtedy nigdy nie jest za drogo.
                        • edelstein Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 12:01
                          Dla mnie plecak ma posluzyc 3lata.Kupujac co roku plecak za 150zl robi sie rownie okragla sumka,a oprocz komfortu nowosci nie ma nic ekstra.Smiem twierdzic,ze plecaki za 100zl sa gorzej wyprofilowane,gorzej wykonane i dla mnie kupno wlasnie takiej szmat sie nie oplaca.
                          Mnie do lego przekonal ostatecznie plecak syna kolezanki,ktory nadal wyglada jak nowka po ponad roku.Za plecak,ktory nie wyglada po roku jak psu z gardla dam chetnie wiecej.
                          Ciekawa jestem czy wyjdzie jakas nowa wersja kolorystyczna.Na razie najbardziej podoba nam sie niebieski z policja.
                • aleksandra1977 Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 11:23
                  Mnie ciekawi tylko jedna rzeczsadbez obrazy dla nikogo):ile trzeba zarabiać,aby bez specjalnego uszczerbku dla portfela,można kupić plecak za ok. 400 i więcej złotych ?

zadaj to pytanie sama sobie, w odniesieniu do swoich zarobkow - ile jestes sklonna zaplacic za dana rzecz, by nie odczuc tego w swoim budzecie? Czy np. jezeli dany wydatek stanowi 5% budzetu, to jestes sklonna tyle zaplacic, a moze godzisz sie na wiecej i powiedzmy 20% budzetu przeznaczone na plecak to tez nie koniec swiata?
    • cortinka Re: Tornister Lego Chima 28.09.14, 23:53
      Właśnie sobie siadłam relaksacyjnie przed kompem, sprawdziłam co tam w moim wątku i oczom nie wierzę....
      Nie wiedziałam, że tyle emocji może wywołać wątek o kawałku szmatki na stelażu. Albo nawet bez stelaża wink

Olga 727, to przede wszystkim do Ciebie: Powtarzam, że szukam opinii o tych plecakach, a nie przekonywania o wysokich ich cenach. Wiem, że te plecaki są drogie. Wiem, że te plecaki są drogie. Wiem, że te plecaki są drogie.

Ale plecak można sobie wystawić nawet i za 1000zł. Pytanie, czy znajdzie się ktoś, kto kupi go w takiej cenie? Podobnie jak za 700zl.

Tak z ciekawości (bo naprawdę zaintrygowała mnie ta cała zacięta dyskusja) sprawdziłam, czy ktokolwiek kupił na Allegro taki plecak za 700zł. NIKT. Nabywców znalazły dopiero plecaki w przedziale 300-400zł. To i tak drogo, ale chyba tyle samo kosztuje popularna przecież HAMA?

Cena naprawdę jest pojęciem względnym: coś, co gdzieś kosztuje 700zł, gdzieś indziej można kupić za 250zł. Albo jeszcze taniej. Grunt, żeby stosunek ceny do jakości był odpowiedni.

Zaczynam żałować, że podałam linki do Allegro, gdzie ceny są zawyżone (to było jedyne miejsce, gdzie wszystkie te modele, były do obejrzenia).
      I przez to dyskusja niepotrzebnie skręciła w niewłaściwą stronę.

W każdym razie bardzo dziękuję wszystkim, którzy napisali coś na temat samych plecaków i możliwości zmiany zainteresowań dziecka. Zdaję sobie sprawę, że moda może przeminąć, więc na razie będę obserwować rynek i ewentualnie czekać na okazję.

• edelstein Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 09:08
        Jesli dziecko jest fanem lego to w Serii ultimate jest sporo wzorow,ja raczej weze b.universalny z samochodem lub koparka.Patrz na niemieckim amazonie.Czesto maja rozne obnizki.
      • olga727 Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 10:49
        Wiesz,zadziwia mnie pomysł wystawienia tej ceny 670 zł. Opinii o plecakach nie dam,bo moje dziewczyny się nie gustują w tym temacie.
        • aleksandra1977 Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 10:52
          Wiesz,zadziwia mnie pomysł wystawienia tej ceny 670 zł.

gdyby sie nie bylo chetnych, to firma dawno by sie zwinela z polskiego rynku.
          • glentorian Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 11:14
            Te plecaki LEGO są bardzo lekkie. Sam plecak waży 700g. Do tego robione są przez niemiecką firmę HAMA. Chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, więc jakość wykonania gwarantowana. Dlatego specjalnie nie ma co się dziwić cenie. Jest to wydatek "na lata". Oczywiście można mieć wątpliwości co do upodobań dziecka w przyszłości, ale kto nie zmienia zdaniasmile
        • edelstein Re: Tornister Lego Chima 29.09.14, 11:25
          A mnie nie.Jest mnostwo ludzi,ktorych na to stac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka