Dodaj do ulubionych

telefon dla 7 latka

14.10.14, 12:01
myślałam, że ten temat zacznie mnie interesować za jakieś 3 lata (córka chodzi do 1 klasy)
pomijam już fakt, że jej rówieśnicy mają telefony od kilku lat
życie i potrzeba widać sama mnie zweryfikowała smile
nie będę już opisywać po co i dlaczego
chciałam zapytać o jakąś ofertę z telefonem, który będzie głownie wykorzystywany do odbierania rozmów
polecicie coś ?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 12:34
      Najtańszy. Klawiszowy. Na kartę.
    • aleksandra1977 Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 12:56
      moja corka rok temu (6 lat) zaczynala od Samsunga mini.
      Teraz dostala w spadku Samunga Galaxy S3.
      Ma telefon na karte i jednoczesnie nielimitowane rozmowy z 3 wybranymi numerami.
      Miesiecznie kosztuje nas to 35zl, ale jeszcze nigdy nie zdazylo sie, zeby przekroczyla ta kwote.

Poczatkowo rzeczywiscie telefon sluzyl jej tylko do dzwonienia. Szybko jednak doszlo pisanie sms-ow, wysylanie zdjec, granie oraz korzystanie z internetu (glownie you tube) - korzysta wylacznie w domu, przez wi-fi.
      • alexia.x Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 13:03
        Taki samsung mini byłby dla niej dobry
        Mąż niebawem będzie zmieniał swojego samsunga galaxy S3 ale myślałam że może ja go wezmę a ona mojego s8500
        może taka oferta ?
        www.play.pl/oferta/play-karta/play-na-karte/play-na-karte-rok-waznosci/
      • kanna Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 14:00
        wysylanie zdjec, granie oraz korzystanie z internetu

Do tego dużo lepiej sprawdza się tablet (zwłaszcza, jeśli tylko w domu).

Do Autorki: maszynkę do internetu, czy urządzenie do komunikacji chcesz?

Moim zdaniem nie ma sensu inwestować w nic porządniejszego - raz, większe ryzyko kradzieży, dwa zawsze jest ryzyko zgubienia/uszkodzenia u malucha.
        • aleksandra1977 Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 14:10
          Kanna,
          moja corka jezdzi autobusem szkolnym, w ktorym jest dostep do wi-fi i niemal codziennie przysyla nam zdjecia, ktore robi podczas jazdy tym autobusem.
          Tablet i laptopa ma w domu i tez korzysta, ale podczas jazdy autobusem wygodniej jej robic te zdjecia telefonem, zwlaszcza, ze telefon daje jej taka mozliwosc. Akurat Galaxy S3 dobrze sie prawdza podczas gier.
          • kanna Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 15:10
            Co kto lubi smile

Moje dzieci wolą gadać z kolegami. Syn swoim telefonem chyba ani jednego zdjęcia nie zrobił.
    • slonko1335 Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 13:11
      wzięłabym telefon na kartę. Mojej zakupiliśmy starter w nju mobile ze względu na konto "po wieki"...bałam się abonamentu a i łatwiej mi ustalić z córka że doładowujemy jej do jakiejś kwoty miesięcznie ja wygada musi sobie doładować z kieszonkowego.
    • bim-bol Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 13:26
      Telefon lepiej kupic oddzielnie. A co do oferty to może virgin mobile, za 19zł nielimitowane smsy, 100minut i 2gb internetu z lejkiem.
    • silje78 Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 14:38
      Moja corka ma S3 mini. Na karte w Tmobile. Miesiecznie doladowuje jej 10zl i to jej wystarcza.
      • kinder0610 Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 15:08
        telefon akuku
    • patatajowa Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 15:35
      na poczatek proponuje spadkowy po kims z rodziny wink i numer na karte najlepiej w sieci w której i ty masz telefon.
      moje prawie 14-letnie dziecko dostało po raz pierwszy w tym roku nowy i numer z abonamentem-to przy okazji jak przedłużałam swoje oferty. mozna wtedy dokupic za 9,90 numer z nielimitowanymi do wszystkich i 2 GB internetu.poki co sie sprawdza i starcza.
      • alexia.x Re: telefon dla 7 latka 14.10.14, 16:10
        no to chyba tak zrobię smile
        dla mnie nowy tel a córce mojego samsunga s8500
        i numer na kartę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka