Dodaj do ulubionych

Wyciskarka/sokowirówka

16.10.14, 15:22
Witam.
Planuję kupić porządną wyciskarkę (sokowirówkę zwykłą w robocie kuchennym mam), chodzi mi o takie cudo co wyciska sok np. z pietruszkismile gdzie wrzuca się warzywa i owoce i zmiksuje/wyciśnie sok. Takie cuda widziałam tylko w jakimś programie i bardzo chętnie bym się zaopatrzyła w taki sprzętwink nie wiem nawet jak to się fachowo nazywa i gdzie szukać.
polecicie coś?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • froobek Re: Wyciskarka/sokowirówka 16.10.14, 17:29
      Wyciskarka smile
      Sa jednoslimakowe, dwuslimakowe, pionowe i poziome. Ja mam jednoslimakowego pionowego zelmera i jest bosko. Nie ma porównania z sokowirówka smile Cenowo tez nie ma porównania big_grin wink
      • mima14 Re: Wyciskarka/sokowirówka 16.10.14, 19:21
        domyślam się, że cena może być szokującawink
        podasz jakiś link?
      • kornnella Re: Wyciskarka/sokowirówka 16.10.14, 19:31
        Więcej danych proszę : model, itd wink
        Przepuszczasz ze skórkami? Jak wygląda trudność w myciu?
    • afork Re: Wyciskarka/sokowirówka 16.10.14, 21:16
      ja mam wyciskarkę marki Hurom, model hu-500. Kupiliśmy ją chyba w maju, ale widzę, że cena nadal bez zmian. Jest genialna, wyciskamy soki ze wszystkiego. Czyści się łatwo, w zestawie były bardzo pomocne szczoteczki do dokładnego czyszczenia i wymienne sitko do soków bardziej zagęszczonych, to tego książeczka z przepisami. Zdecydowanie dobry zakup.
    • gosiaw29 Re: Wyciskarka/sokowirówka 17.10.14, 17:02
      Zastanawiam się nad wyciskarką hurom, daj znać czy coś wybrałaś.
      • mima14 Re: Wyciskarka/sokowirówka 17.10.14, 18:38
        Hej,
        jeśli to do mnie pytanie, to nie, jeszcze nie wybrałam. Dopiero parę dni temu podjęłam decyzję o zakupiewink w weekend planuję pojeździć i pooglądać w sklepach typu media markt itp. rozpiętość cenowa jest znaczna, nie planuję hurtowo tych soków produkować, więc celuję do max 1500 zł , a z tego co widzę są i takie za 2500 zł. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki bo temat wyciskarek jest dla mnie obcy.
        • kornnella Re: Wyciskarka/sokowirówka 17.10.14, 18:55
          Sa też takie za 3 500 - pani z wysepki mi oferowała smile
          Planuje wydać 500 max 700 zł i to za kombajn do wszystkiego i ładnie wyciskający nawet owoce ze skórkami. 1500 brzmi dla mnie nieco kosmicznie wink
        • ktosco Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 06:47
          Hurom i kuvings znajdzie juz Pani za 1500 i nawet tansze wszystko zalezy jaki Pani model wybierze.W Warszawie na wyspach w centrach handlowych kuvings najnowszy kosztuje 1850 plus dodaja jakies gratisy co firma to cos tam innego przewaznie sa to ksiazki z przepisami na soki i pojemniki prozniowe.Starsze modele kosztuja mniej i co zauwazylam w tych centrach handlowych byly tansze niz w necie. Nie sprzedaje tych wyciskarek ,sama szukam,chce kupic.
        • gosiaw29 Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 09:20
          Ja już jakiś czas przyglądam się tematowi. To co mnie zastanawia w tej wyciskarce hurom to wąski otwór na produkty. Podobają mi sie sprzęty w punktach sprzedaży soków, widziałam, ze wkładają dużą gruszkę w całości. Może ktoś podpowie jakie to firmy.
          • szurkas Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 11:14
            Cala gruszka to Kuvings B6000, ktos podrzucil linka firmy chodzi o taka

allegro.pl/wyciskarka-soku-kuvings-hit-2014-cale-owoce-i4680335109.html

Kuvings jest tanszy na wyspach w galeriach

Polecam kupic ksiazke wielka ksiega sokow

www.laurum.pl/b1485-wielka-ksiega-sokow.htm
            • gosiaw29 Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 11:43
              Dziękuję, wygląda świetnie.
    • ktosco Re: Wyciskarka/sokowirówka 17.10.14, 19:54
      Tez sporo ostatnio czytam o wyciskarkach i przegladam opinie na amazon i youtube .Prosze popatrzec na koreanskich firm sa drogie ale maja bardzo dobre opinie.teraz wyszly nowe modele co wrzuca sie cale jablko ,marchewke nie trzeba kroic na drobne kawalki.Te wyciskarki sa jednoslimakowe ,Pani Gadzet tez poswiecila program co jest o wyciskarkach tam jest 2 slimakowa pozioma.Pani Ania mowi ze to juz sprzet do celow leczniczych otrzymujemy po wycisnieciu wszystko to co najlepsze

To te jednoslimakowe

hurompolska.pl

www.kuvings.com/intro/intro.html

dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/sokowirowka-czy-wyciskarka,83758.html
    • majarzeszow Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 08:28
      ja mam Kuvingsa Big Mouth
      • majk-anet Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 08:42
        A może Philips, wrzucasz całe owoce w skórkach, własnie pietruszki, szpinaki itp. i dobrze wyciska. Ja jestem zadowolona.
        • mima14 Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 10:09
          Możecie podawać modele jakie macie?
          • jorin Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 10:33
            Mam Hurom, uznalam, ze ma najlepszy stosunek jakosci do ceny. Rzeczywiscie, niektore owoce trzeba kroic - albo zeby zmiesily sie do otworu (~jablka na cwiartki, marchewki w calosci), albo zeby wlokna byly krotsze (np. przy selerze naciowym). Nie przeszkadza mi to, i tak lubie zajrzec, czy jablko nie psuje sie od srodka wink. Mycie rozsadne, nie zniechecilo mnie do uzywania. Oprocz latwosci mycia zwracalam tez uwage na material, z jakiego zrobione sa kluczowe elementy (ultem), predkosc obrotowa (jak najmniejsza) i dostepnosc czesci zamiennych.

Przy zakupach internetowych polecam zapytac o rabat.
            • krasulas Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 13:32
              philips hr 1855/30 polecana
              ale osobiście rozważam zakup modelu hr 1869/01
              cena...normalna ok.500zł
              • mima14 Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 13:53
                no tak, tylko to jest sokowirówka o ile się nie mylę
                czym się rożni od tych droższych wyciskarek, bo 500 zł a 1500 jak np w przypadku wspomnianych w wątku hurom, robi różnicęwink
      • ktosco Do majarzeszow 18.10.14, 13:58
        Prosze napisac cos wiecej o tej wyciskarce. Jest Pani zadowolona, czy rzeczywiscie tak latwo sie ja myje?nie przebarwia sie ?czy jest w miare cicha?
        • majarzeszow Re: Do majarzeszow 18.10.14, 14:25
          Jestem zadowolona, myje sie latwo, jest w miare cicha i wolno chodzi. praktycznie wszystko oplukuje pod biezaca wodą bezposrednio po wyciskaniu, tylko jedna rzecz (sitko) musze doczyscic szczoteczka. PRzebarwila sie tylko gumka przy czesci z wyplywem soku, juz przy pierwszym uzyciu marchewki. a tak to nie mam zastrzezen - sok jest pyszny i za kazdym razem inny smile
          • ktosco Re: Do majarzeszow 18.10.14, 15:51
            Dziekuje za informacje!

Znalzlam w necie ksiazke kuvings moze komus sie przyda

www.lepszesoki.pl/photo/file/20140415_m6_b6000_kuvings_whole_slow_juicer_recipe_in_polish.pdf
    • ktosco Philips to sokowirowka 18.10.14, 13:54
      Te nowe Philips to nadal sokowirowka

Sa fajne bo tez wchodza cale owoce ,ale soki z nich nie sa juz tak bogate w skladzie jak z wyciskarki

www.akademiawitalnosci.pl/sokowirowka-czy-wyciskarka/
      www.youtube.com/watch?v=NsIlnyVuw64

• witka55 Re: Philips to sokowirowka 18.10.14, 22:45
        Znalazłam taką za 400zł - chyba typowa wyciskarka. Ma gwarancji 2 lata:
        allegro.pl/wyciskarka-wolnoobrotowa-camry-cr-4108-zdrowy-sok-i4710334735.html
    • maaszymka Re: Wyciskarka/sokowirówka 18.10.14, 23:55
      Mam z eldomu. Wyciska wszystko(oprócz bananów), łatwo się myje, nie zajmuje duzo miejsca. NIe farbuje bo czarna wink Kosztowała ok 500zł. Z tej wyciskarki są gęste soki. Mój syn pijący głównie wodę nie chce pić bo "jakies smieci mu latają" , czasami da się mamówić po przelaniu soku przez sitko.
    • salma75 Re: Wyciskarka/sokowirówka 19.10.14, 10:01
      Jaką kwotę max. możesz przeznaczyć na tą wyciskarkę?
    • mima14 Re: Wyciskarka/sokowirówka 19.10.14, 11:00
      Dziękuję za wszystkie wpisy. Wczoraj pochodziliśmy trochę po sklepach, pooglądaliśmy, popiliśmy soków...
      Decyzja podjęta - kupujemy Zelmera. Polski i w miarę "tani", opinie też ma dobre. Mam nadzieję, że na dobre zagości w naszej kuchni i nie pójdzie w kąt jak inne sprzęty, które miały być hitem w kuchni.
    • gosjana Re: Wyciskarka/sokowirówka 27.11.14, 14:07
      Też zachorowałam na wyciskarkę, rozważam pomiędzy Omegą lub Huromem, znajoma ma i bardzo poleca Omegę.
    • monikabrz Re: Wyciskarka/sokowirówka 28.11.14, 15:49
      Oczywiście chodziło o markę HUROM, a nie HOMUR
      • kinia117 Re: Wyciskarka/sokowirówka 29.11.14, 20:15
        A czy na te huromy bywają jakieś przeceny? Myślę tylko o najtańszym modelu 200. A myślę że i tak będzie lepsza niż zelmer czy tefal... ale przewidział am wydać 1000 zł.
    • ktosco Re: Wyciskarka/sokowirówka 10.12.14, 19:31
      mamy tego nowego KUVINGS co wrzuca się duże kawałki,soki wychadza pyszne
      moi znajomi maja Huromy i Omega ,pilam soki i tez mi bardzo smakowaly

Tutaj link z ważnymi informacjami może się komus przyda
      www.akademiawitalnosci.pl/jak-kupowac-wyciskarke-do-swiezych-sokow/
    • dorota_patrycj_awiktoria Re: Wyciskarka/sokowirówka 15.03.17, 12:22
      Ja mam wyciskarkę Redmond wcześniej miałam Sokowirówkę Philipsa. Wyciskarka jest dużo lepsza. Więcej błonnika, cicha praca, większa wydajność, mało zmywania i soki z wyciskarki zastępują mi drugie śniadanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka